tirsdag den 26. september 2017

et solstrejf

De sidste to eftermiddage er det lykkedes for solen at bryde igennem for en kort bemærkning, og så dukker der pludselig motiver frem. Tag f.eks. hasselbror/ corylopsis, som især plantes for sine lysegule blomster i det tidlige forår. I går ramte solen nogle af dens blade og gjorde dem til noget helt specielt.

Den mørkeste hortensia har fået besøg af aks af det lette pibegræs molinia transparent

 Fire Austin roser, der har gang i genblomstringen: Pat Austin, Graham Thomas, Evelyn og Claire Austin.

 St. Swithun kan også være med i det selskab; men som det andet billede viser, så kunne dens blomstring have været endnu flottere, hvis vi havde haft noget mere sol og noget mindre regn.
 Blå kløver/ parochetus communis blomstrer ikke overdådigt, men alligevel bedre, end jeg havde forventet i betragtning af, at den først blev sået i foråret, og sommeren har været så solfattig.


Canadisk kvæsurt/ sanguisorba canadensis er blandt mine favoritter i sensommerhaven. Den har en lang blomstring, står med oprette aks og bliver ikke kedelig efter blomstringen, som mange hvide blomster ellers gør. Den breder sig ikke nær så meget som lægekvæsurten, hvis små, mørkerøde kugler lige kan skimtes omkring de hvide aks.

Vinget benved euonymus alatus flasher sit iøjnefaldende efterårsløv næsten på klokkeslet.

22 kommentarer:

 1. Kære Marie Dejlige billeder, din Hortensia er helt vidunderlig i farven! Det er så dejligt t vi får en runde roser mere, her er der også gang i den, det nyder jeg. Den lille blå kløver er bare bedårende. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Især når solen skinner, er det en fornøjelse med roserne med genblomstring.

   Slet
 2. Utrolig flott mørk farge på din hortensia! Gir du den noe spesielt?
  Lekkert med de stråene som henger over den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hortensiaen får kun noget gødning om foråret sammen med resten af haven. Den har alligevel beholdt sin mørke farve i en del år efterhånden.

   Slet
 3. Hei Marie. Nydelig farge på hortensiaen. Hvordan får du den så mørk? Mye fint i hagen din. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 4. Jeg kommer lige ovre fra din blog, hyggeligt! Som jeg skriver til Marit, gør vi ikke noget specielt for den mørke hortensia. Det ser ud til, at den er født sådan.

  SvarSlet
 5. Hej Marie

  imponerende med den mørke hortensia, og det ser godt ud med det lette græs over den!
  Roserne ser da super ud, især når man tænker på vejret.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Græsset og hortensiaen er et heldigt match. Roserne har ikke fået meget vand de sidste 4-5 dage, men i spandevis gennem hele sommeren. Begge dele er nok med til at få dem til at tage sig smukt ud.

   Slet
 6. Ja sol gør underværker på denne årstid, især når man har meget gråvejr.
  Sikken en flot mørk hortensia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Efterhånden bliver man taknemlig for lidt, så bare kort tids solskin sætter humøret i vejret. Jeg spekulerer lidt på evt at give hortensiaen noget spagnum omkring busken, men indtil videre holder den sin flotte farve ganske udmærket uden hjælp.

   Slet
 7. What a beautiful purple Hydrangea you have. The Austin roses are doing so well and are going on flowering until frost arrives.

  SvarSlet
  Svar
  1. The hydrangea is indeed exceptionally dark, at least in my experience. Yes, the roses keep flowering for a very long time. They are really an important element in the garden in autumn.

   Slet
 8. Hold da op, sikke en farve på den Hortensia og så passer den perfekt sammen med Moliniaen.
  Den lille kløver er også fin, er det en staude ?
  Din hvide kvæsurt, er den meget høj ? Jeg har en hvid høj kvæsurt uden navn, som kunne ligne din. Den står også rank næsten uden støtte og er over 2 meter høj.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Kløveren er vist ikke 100% vinterhårdfør, men jeg har ingen tidligere erfaringer med den. Så høj er vores hvide kvæsurt slet ikke, den er nok ca 120 cm høj.

   Slet
 9. Hej Marie!
  En söt liten viol i ovanlig färg, och din hortensia, har en riktig wowfaktor. Snygg bild på lövet. Stackars ros som inte fått blomma med alla sina knoppar, har sett liknande på några dahliaknoppar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt og deprimerende, når blomsterknopperne bare rådner på planten. Sådan noget sker heldigvis ikke med hortensiablomster.

   Slet
 10. Underbara höstbilder :) Jag blev såå nyfiken på hortensian - har du möjligtvis något namn? Sanguisorban ska jag kika efter för jag vill ha en vit som blommar sent...

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre har jeg ikke navnet på hortensiaen som nok er omkring ti år gammel. Jeg har ellers forsøgt ihærdigt at lede efter navnet på nettet, men altså uden held.

   Slet
 11. Det første billede er et helt kunstværk. Kan du ikke finde en fotokonkurrence, du kan sende den ind til. Det er en flot samling Austinroser. Jeg holder så meget af disse rosenblomsters form.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg ikke sikker på, at jeg kan, men jeg synes også selv, at bladet er utroligt iøjnefaldende. Austin roserne er bestemt smukke. Det ærgrer mig bare lidt, at får lange, bare ben her om efteråret.

   Slet
 12. Mange tak for frø, glæder mig til igen at få Mec napaulensis i haven. Hilsen Preben

  SvarSlet