Forblæst og forpjusket og tør

De adjektiver beskriver dagens have ganske godt.  Det ville pynte, hvis jeg fik fjernet visne blomster og kviste, men blæstens idelige susen har ikke animeret til havearbejde de seneste dage. De nogle og tyve millimeter regn, vi har fået i juni måned, er tydeligvis allerede  fordampet, og nu skal vi vist til at tænke på at vande igen. Det er lidt for trist at se, hvordan mange blomster lynhurtigt begynder at hænge.
Lilium canadense i skygge og sol er ikke helt den samme oplevelse.

Vi er mange, der lader de etårige valmuer krydse sig indbyrdes og så sig selv i haven.


Allium hair, cernuum og skovløg/ allium scorodoprasum - den sidste fandt vi ved stranden på Fyn.

Clematis roguchi og viticella venosa violacea


Tangutica

Den lave bøgehæk blev klippet i fredags og danner igen  en uundværlig fast ramme eller baggrund for det gamle staudebed, som det efterhånden  er blevet mere korrekt at kalde et blandet bed.

Kommentarer

 1. Hej Marie
  Trods tørken ser det godt ud, du har heldigvis noget, der klarer det, men vi tager jo heller ikke så tit billeder af det, der hænger. Vi har ikke fået 20 mm i juni, så her hænger det meget, og vi vander og vander. Siden 1.5. har vi fået 15 mm, det er ikke meget og i hvert fald alt for lidt

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er for deprimerende at tage billeder af det, der er tørt og hænger, og heldigvis er der også meget, der ikke gør det, selvom vi mangler vand.

   Slet
 2. Det ser godt ud med den nyklippede bøgehæk.De liljer og clematis du viser er rigtig smukke.Her har det også blæst i flere dage,så den nedbør vi fik er for længst fordampet.Så frem med vandslange og vandkande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en nyklippet hæk gør bare en forskel. Det er rigtigt, vi bliver nødt til at vande igen.

   Slet
 3. Hej Marie

  Lilium canadense er da bare lækker og det uanset belysning...
  Tørken gør sig hurtigt gældende igen, imponerende hvad vi kan byde haverne - og os selv;)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Canadense er bestemt lækker, men i stedet for at formere sig, skrumper løgene ind. Nu er der vist kun et tilbage. Oprindeligt var der tre. Måske trænger liljen til frisk jord.

   Slet
 4. Så flott bøkehekk dere har! Sånne stramme linjer liker jeg godt. Lekre clematis.

  SvarSlet
 5. Hei Marie.
  Tross tørken ser det frodig og fint ut. Vi får også varmen igjen, så det er bare til å vanne. Nydelige bilder av liljer og clematis. God ny uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også en god, ny,varm uge til dig - med masser af vanding.

   Slet
 6. Det var som at blive født på ny da den blæst forsvandt og nu kan vi da komme til at vande. Dejlige planter du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blæsten var virkelig grum, og plænen har været dækket af visne blade som først på efteråret, uf!!! Vandslangen og sprederen er allerede fundet frem.

   Slet
 7. Flot med den nyklippede bøgehæk som ramme om bedet:) Her er det også skrækkelig tørt, og den næste uge kommer der tilsyneladende ingen regn. Jeg er vild med dine krydsede valmuer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hækken skaber en fornemmelse af helhed. Til næste år tror jeg, at jeg vil smide nogle mørke valmuefrø for at se, hvordan det påvirker krydsningen.

   Slet
 8. Kære Marie
  Dejlige billeder du viser af bl.a. valmuer og løg. De må vare nogenlunde glade for tørken. Ahr.. glade er måske så meget sagt, men de burde tåle det godt. Og det er der sandelig brug for i år.
  Dejligt er det, at blæsten har lagt sig igen. Og samtidigt må vi konstatere, at varmen er tilbage med lune aftener.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har sikkert ret i, at valmuer og løg godt kan lide tørken. Det er ellers normalt ikke tørketålende planter, jeg går efter, men i år er de jo gode at have.

   Slet
 9. It’s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful information with us.

  ดูหนัง

  SvarSlet

Send en kommentar