alt ved det gamle

clematis winter beauty i drivhuset

Det bliver spændende i 2019 at finde ud af, om/ hvordan den exceptionelle sommer sidste år har påvirket planterne både på godt og ondt. Om der rent faktisk er en årsagssammenhæng mellem sommeren og de afvigelser, vi eventuelt får at se, kan man på den anden side kun gisne om. De forholdsvis små blomster i troldnødden har jeg allerede nævnt, og måske har sommeren stimuleret blomsterkornellen til omsider at sætte blomsterknopper an, som jeg viste i det forrige indlæg. Hvem ved?

Vi har allesammen oplevet, at vintergækker og erantis er tidligere på færde i år, end de plejer; men ellers er min oplevelse af februarhaven, at alt er mere eller mindre ved det gamle. Det vil sige, at cyclamen coum blomstrer, at helleborusblomsterne begynder at kunne ses for alvor, og at paeonia veitchii woodwardii kan fremvise en pink blomsterknop.




Som vi plejer, har vi haft børnebørnene på vinterferie. Derfor har jeg ikke blogget ret meget. I stedet for har vi brugt en del timer på ravjagt ved Vesterhavet, desværre helt uden succes. Det flotte vintervejr og den smukke natur nød vi dog i fulde drag.
 




Kommentarer

  1. Min gamle troldnød e fyldt med blomster i alm størrelse, men den nye har ingen. Den har vist kun haft kræfter til at overleve sidste år, og ikke sætte knopper.
    De er altså så fine de små cyklamen. Der er flere bloggere der viser dem. Det er vist en plante jeg skal have undersøgt nærmere.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er vel i sig selv flot, at din nye troldnød formåede at overleve tørken. Så må blomsterne komme siden hen. Pas på med cyclamen - de kan gå hen og blive en dille☺

      Slet
  2. Fantastisk matta av snödroppar och vintergäck - helt underbar :) Jag får samla ihop lökar och planera något liknande. Frösättningen börjar bli bra nu. Härligt med barnbarn på besök.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan et tæppe starter som en koncentreret indsats, og så med et efter en del år har man sig tæppe 😊

      Slet
  3. Utrolige mengder med snøklokker, og det er ingen tvil om at de trives hos deg :)

    SvarSlet
  4. Hej Marie

    Ja det bliver meget interessant at se hvordan den sommer får sat sit præg på dette år - men allerede varmen nu gør det nok sværere senere at vuurdere og se hvad der skyldes hvad. 2019 kan blive ligeså underlig som 18...
    Det ser supergodt ud hos dig! Den pæonknop plejer den at være her nu - i midten af februar?

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Årsag og virkning bliver det svært at definere, det tror jeg også. Ja, pæonknopppen plejer at dukke op her i februar.

      Slet
  5. Hei Marie.
    Fantastisk teppe med snøklokker. De begynner å titte frem her også.
    Alltid koselig med barnebarna på besøk.
    Fin kveld til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. I mange år ventede vi på, at de gule erantis skulle brede sig, og pludselig er de slet ikke til at styre.

      Slet
  6. Foreløbig synes jeg, at min have opfører sig som den plejer - den lune vinter i betragtning. Men spændende bliver det. Også i naturen, som ingen jo vandede.
    Flot blomstertæppe du har. Jeg så billeder i dag af kæmpe tæpper med vintergækker og coum (i England). Jeg kan ikke se på billedet, om du har dem sammen, men det var en smuk blanding.
    Det ser ud som om det var en god ferie. Også uden rav.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en fin ferie, ja, men ærgerligt, at vi ingenting fandt. I min optik er coum ikke robust nok i forhold til vintergækkerne til at kunne sprede sig lige så meget, som de gør.

      Slet
  7. Bortset fra at det meste er lidt foran, synes jeg også, at alt er som det plejer. Måske er der lidt steder, hvor tørken har været hård ved ukrudtet, det gør ikke noget, det skal såmænd nok komme igen. Der er rigtig blevet hygget i vinterferien, her har vi ikke haft besøg, de er for små til at være hjemme fra endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, ukrudtet skal nok tage revanche. Vores børnebørn er 10 og 7, så dem kan man lave mange sjove ting med.

      Slet
  8. Vi har før haft varme vintre. Mener det var i 2007, at januar var meget lun...vi fik så sne ultimo februar/primo marts. Vinteren varede dog kun 2-3 uger.
    Her er mine planter ofte lidt bagefter, fordi her er meget skygge på denne årstid, så vil skyde på at mine vintergækker og erantis kun er en-to uger foran "normalen".

    Det lyder hyggeligt med sådanne ture til vandet, uanset om I fandt rav eller ej.

    SvarSlet
    Svar
    1. På en måde er det charmerende, at man aldrig kan vide, hvordan vinteren arter sig, men på den anden side er det nu også ret irriterende. Ravjagten var en succes, og børnene tog det pænt, at vi ingenting fandt.

      Slet
  9. Hej Marie!
    Vi hade sex grader varmt igår och solsken, kändes som vår i luften. Din slänt med vårblommor är helt fantastisk. Vacker strand att utforska, fina stenar. Var tvungen att googla rav, synd att ni inte hittade någon, men det var nog en skön utflykt ändå.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er lidt forår i luften, det vil jeg give dig ret i, især når solen er fremme. Rav eller ej, så er det fascinerende at se og høre de store bølger ved Vesterhavet, og det lykkedes mig minsandten også at få våde sokker.

      Slet
  10. Hej Marie!

    Så vacker den lunden är med blommande Eranthis (vintergäck i Sverige) och snöklockor. Det ser ut som om våren anlänt och du får påbörja vårarbetet. Ni har en fantastisk natur i Danmark med närhet till havet. Jag som gillar vatten i alla dess former skulle nog tillbringa mycken tid med kameran vid de vackra stränderna. Allt emellan dyker det väl upp någon trevlig överraskning också, kanske en spännande växt eller en okänd fågel.
    Underbart att liten cyclamen gått i blom, jag är väldigt förtjust i dem och jag vet att du har många.

    Hälsningar
    /Gunilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er morsomt, at vores to sprog har valgt så forskellige og lidt forvirrende navne til de små forårsløg. Det er rigtigt, at man ikke har langt til hav og fjord her i landet. Havet er længst væk for os (ca. 100 km), men fjorden besøger vi tit. Det er et meget mere fredeligt miljø end det, vi møder ved Vesterhavet. Det fine ved cyclamen er jo, at de er interessante året rundt.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

gårdspladsen og blomster hist og pist

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Hvad er du for en fætter?