årets sidste vinterdag

- var præget af forårstemperaturer og høj, blå himmel og fortjener bestemt et indlæg. I skovhaven får man øje på de gule blomster i cornus mas, når man lægger nakken tilbage.

I surbundsbedet er det stewartiaens spidse frøstande, der ses op mod himlen.

Når man kigger ned, er forskellige prydløg ved at dukke op rundt omkring. Hvad de hedder, de forskellige, går jeg mærkeligt nok ikke ret meget op i.

I mellemhøjden kan man se de helt nye skud på den tidligste hortensia (Mirai), hvis løv er temmelig mørkt, dog ikke så mørkt som de nye skud.

For ikke længe siden viste jeg denne krukke i drivhuset, hvor ypsilandra thibetica var hovedpersonen.

Nu er lillebroren ypsilandra cavaleriei også sprunget ud. Måske kan det lige anes, at der er et ganske sart, rosa skær over blomsten.

Denne lille scilla har derimod, især i skyggen, et sart, blåt skær.

De blå anemoner har haft det med at forsvinde fra haven; men nu har jeg plantet dem ved foden af det tibetanske kirsebærtræ, hvor jeg ikke kommer med mine livsfarlige haveredskaber, og det tror jeg kommer til at fungere.

Et ikke alt for vellykket billede af en meget gul påskeklokke med mørkerøde prikker.

Hvor længe endnu mon vi kan nyde synet af vintergækker og erantis? Jeg gætter på, deres blomstring topper i disse dage.

Kommentarer

  1. Ja og sikken en vinterdag, den minder en hel del om forår, de først udsprungne erantis hos os er allerede færdige, derimod er Cornus mas ikke helt sprunget ud her endnu. Flot og anderledes påskeklokke, jeg har også gule, men ikke med så mørke prikker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var simpelthen forårsvejr, specielt, men også dejligt. Det er vildt, at dine erantis allerede er ved at være afblomstret, nu hvor foråret skal til at starte.

      Slet
  2. Hei Marie.
    For noen fantastiske dager og jeg har begynt så smått i hagen. Flott teppe med snøklokker og eranthis.
    Her har også prydløk såvidt begynt å vise seg.
    Fin kveld til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver spændende at finde ud af, hvordan marts bliver. Meteorologerne melder vel om køligere vejr, men anden halvdel af februar har jo også været usædvanlig flot.

      Slet
  3. Det er så flott med mengder av løk som blomstrer samtidig. Dine snøklokker er så fine. Vi får håpe på at det ikke blir så kaldt hos deg, for det er jo litt skummelt når plantene har kommet så langt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, lad os håbe på, at frosten ikke vender frygteligt tilbage.

      Slet
  4. Hej Marie

    Nej med prydløg kan jeg også kun navnene på de mest bemærkelsesværdige.
    Flot blomstring du kan vise!
    Og spændende lillebror - og så fik vi lige en for mig ukendt plasnteskole - den vil jeg lige se på!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Growild har et spændende sortiment både af frø og planter. Dog er det ikke kæmpestort, så man skal være hurtig på aftrækkeren, da især planterne hurtigt bliver udsolgt

      Slet
  5. Den Anemone du viser er det ikke en Ungarsk Anemone, det synes jeg det ligner på bladene. Vil de ikke bo hos dig eller er det fordi du kommer til at hakke dem omkuld, her sår de sig lystigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske er den ungarsk, jeg ved det faktisk ikke. Jeg tror, det skyldtes en blanding af begge dele.

      Slet
  6. Tak, Gunilla. Det føltes også som forår i går. Nu bliver det spændende, hvordan marts bliver.

    SvarSlet
  7. Hei Marie, men tenk nå er våren endelig her og nye planter viser tegn til å våkne hver dag. Et nydelig teppe snøklokker og eranthis, ja jeg tenker de snart er ferdig for i år. Ha en fin vårdag. Hilsen Anne-Kristin

    SvarSlet
    Svar
    1. Det føles i grunden, som om foråret har været her længe, selvom det faktisk først starter i dag. Der er masser af forårstegn at holde øje med.

      Slet
  8. Hvor er det dejligt med de mange forårstegn, selv om vi ikke rigtig er sikre på, at foråret ER kommet. Det er sådan en slags vinterforår.
    Tæppet med vintergækker og erantis er smukt - Hvilken frodighed på denne årstid!! (Mine erantis er allerede ved at sætte frø.)
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nærmest umuligt at forestille sig, hvordan der viłle se ud, hvis alt var dækket af af et lag sne, hvilket jo ikke viłle have været spor urimeligt. Afblomstrede erantis husker jeg som noget, man normalt ser i slutningen af marts. Det er helt vildt.

      Slet
  9. Hvor er den fin den gule påskeklokke med den midte. Mon den vil frøsprede sig? Jeg har èn der nærmest er limegul-grøn, men den har indtil nu ikke villet lave nogen frølinger, ærgerlig.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er nogle små frøplanter i nærheden, men om de stammer fra den, er svært at sige. Jeg håber, de er det.

      Slet
  10. Cornus mas er smuk med gule blomster mod en blå himmel. Desværre har jeg aldrig rigtig haft held med at forme Cornus mas til harmoniske buske/træer. Jeg synes de stritter så uregerligt til alle sider.
    Den lille Scilla er en yndig forårsbebuder.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  11. Nej, cornus mas er nok ikke det smukkeste træ, man kan se. Men det er altid sjovt om foråret at gense de smukke blomster.

    SvarSlet
  12. Hej Marie!
    Ser fint ut med alla vårblommorna, dina har kanske blommat över, när det är dags för dem att titta fram här. Än så länge är det bara två små snödroppar. I växthuset tittar en hel del lökar fram, men i rabatterna är de pyttesmå.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Vores årstider er nok forskudt en smule i forhold til hinanden, det er sikkert rigtigt, sådan at vi er lidt foran hernede "sydpå". Det er en fornøjelse at følge udviklingen helt ned i de små detaljer.

      Slet
  13. Du visar mycket fint från trädgården men jag tittar ändå mest på dina krukor med Ypsilandra. Ett släkte som stått på önskelistan hos mig länge... :) I Sverige blir det vår när dygnstemperaturen legat över 0 grader i 7 dygn så jag har haft vår hos mig i en dryg vecka nu. Men idag är det betydligt kallare ute.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har nok også været heldig, at jeg har fået fat på de to Ypsilandra. De trives fint begge to, også selvom de blev forsømt under sidste års tørke. Også her er der tydeligt koldere i dag.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Med en uge til sommertid

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed