sommerferie

I onsdags startede børnebørnenes ferie hos os, og som noget nyt blev der slået telt op i haven.

Torsdag tog vi til Grynderup Sø, som er et af de tidligere indvandede områder i Salling, som er blevet udlagt som vådområde igen.

Trækprammen var tung at få trukket over søen; men det lykkedes da ved fælles hjælp.

Kaj, som plejer at opbevare halm i vores maskinhus, er begyndt at drosle ned på det hårde job som landmand, så kattene kommer til at mangle et lunt vinterlogi. Derfor blev der lavet et kattehjem i fredags.


Lørdag var forbeholdt bagning af snobrød over bål. Himlen så faretruende ud, og det dryppede da også, mens vi havde gang i produktionen; men regnen kom  heldigvis først for alvor ind til aften. Hele 19 mm blev det til.Bjælkehytten kunne vi ikke søge ly i, for der har hvepse bygget et stort bo, som ingen af os skal nyde noget af at forstyrre.

Vi skal også gerne nå en tur til Fårup Sommerland, inden turen på onsdag går videre til Spanien for de unge mennesker; men vejret er ikke rigtig til at stole på.
Børnenes favoritblomster til indlægget var Troika for Evas vedkommende, og for Thomases var det Penny Lane, mest fordi den kigger ind ad vinduet til bilgaragen og byder velkommen, når man kommer hjem..

Min egen favorit var Princess Kate, som jeg troede var gået ud; men i stedet for er hun klatret over til svigerfar:-}

Kommentarer

 1. Hej Marie

  Det ser da totalt hyggeligt ud!
  Princess Kate præsenterer sig rigtig flot - elegant på den gode måde!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da bestemt hyggeligt. Princess Kate er nemlig elegant - heldigt at den ikke var gået ud.

   Slet
 2. Princess Kate er helt nydelig! Den har jeg lyst til å prøve. Kattehjemnet så flott ut :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan tænkte jeg også, første gang jeg så Princess Kate. Kattene synes også godt om huset.

   Slet
 3. Uh, jeg bliver simpelthen så misundelig, når du skriver om regn.
  Vi fik 3 mm lørdag nat. Det var det (i mange uger). Jeg tænker det hele fordampede på bladene.
  Det lyder som en dejlig ferie (flot kattelogi) og interessante plantevalg fra alle. Jeg er aldeles indtaget i Princes Kate, som straks er kommet på min alt for lange ønskeliste. Men det er godt at have noget at vælge mellem, når der skal nyt i haven :-)
  God ferie.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. For at gøre dig endnu mere misundelig, vil jeg lige fortælle, at vi alt i alt har fået 29 mm. Det er skod ferievejr, men alletiders havevejr. Prinsessen er nu også nydelig.

   Slet
  2. Vi har det så omvendt. Er meget misundelig. Men ok da - for Bent søn m. familie er her i 14 dage, og de nyder så de mange gode dage. Svært at få det hele. Skod havevejr. Men alletiders ferievejr. Tænk, at der er så store forskelle på så kort afstand.

   Slet
  3. Ja, vores lille land har egentlig store vejrmæssige variationer. Det er da fedt for jeres feriegæster at besøge Ebeltoft i smukt sommervejr.

   Slet
 4. Hei Marie.
  Så koselig å ha barnebarna på besøk. Å ligge i telt er moro.Husker det fra jeg var på deres alder.
  Princes Kate er nydelig. Har skrevet den på listen. Ellers er jeg veldig svak for rosen Troika. Ingen blomster på mine enda.
  Her har vi fått 54 mm på 2 dager. Det holder litt nå.
  God ferie.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du godeste, hvor har du fået meget regn! Det gælder om at nyde, at børnebørnene kan lide at komme på ferie. Tiden suser jo af sted, og når de først er teenagere, ser det hele nok anderledes ud.

   Slet
 5. Hej Marie!
  Ser ut som att barnbarnen får uppleva en del äventyr på sommarlovet. Vilket fint katthus, ser ut som att katten trivs. Både Princess Kate och den blå klematisen är riktigt fina.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er en del aktiviteter på programmet, ingen tvivl om det. Fint at du synes om de to klematis.

   Slet
 6. Ja jeg er selvfølgelig også misundelig, vi fik 5 mm. De lover mere i morgen, vi får se. I har rigtig hygget, det gjorde vi også, men det er for tidligt med telt i haven for de små, vi har :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentligt får I en ordentlig sjat i morgen. Eva på 11 er spejder, så hun lidt af en professionel, når det handler om telte.

   Slet
 7. Dejlige feriebilleder, det er ren råhygge. Jeg ved ikke, om det er bedsteforældrene, børnene eller kattene, der hygger sig mest. Prinsessen er da slet ikke til at stå for.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ren råhygge, men ikke ligefrem afslappende. Det er en rigtig køn klematis, ja.

   Slet
 8. Hej Marie!
  Vilka härliga bilder med barnbarnen, ni ser ut att ha det så himla skönt med lämpliga aktiviteter som barnen gillar.
  Men hur i fridens namn fick ni katten att gå in i det lilla huset? Katter brukar ha en egen stark vilja.
  Grattis till regnet, nu skall det visst bli riktigt varmt och här har vi det redan torrt, med andra ord, allt är som vanligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ugen er forløbet helt på børnenes præmisser - sådan skal det være. Kattehuset står tæt på kattenes foderskål, og så har det regnet i flere dage; det er nok to væsentlige faktorer.

   Slet

Send en kommentar