Alt igen ved det gamle, næsten.

Heldigvis lykkes det for solen at trænge igennem skyerne en enkelt gang imellem for en kort bemærkning; for fugtigt gråvejr lærer jeg aldrig at sætte pris på.  Så hellere en omgang frost. Den eneste og meget minimale fordel, jeg kan komme på, er, at man lærer at bruge øjnene meget mere flittigt, hvis man vil følge med i, hvad der sker i haven, end når solen oplyser den.

Lige uden for køkkenvinduet står en sarcococca/kødbær, som har masser af bær i forskellige nuancer, samtidig med at de uanselige blomster er ved at lægge an til blomstring.


Juleroser står på spring til at springe ud.


Frøstande fra kæmpelilje/cardiocrinum. På den lave har de åbnet sig og drysset frø, mens den to meter høje stadigvæk står strunk.

Der kom et enkelt solstrejf i dag, som ramte frøstandene på fladaks/ chasmanthium latifolium.

Starslægtningen uncinia rubra Everflame gløder uden hjælp fra solen.

 Rhapsody in Blue, anemone obtusiloba Pradesh, hvid peberbusk, aster tataricus jindai,viburnum fioretta, høstkrokus, og lobelia gerardii.

Til slut vores yndlingsdecemberpynt, camellia Yuletide, hvis knopper indtil videre er sprunget planmæssigt ud. Ikke noget med visne knopper, endnu i hvert fald. Fingers crossed!

Kommentarer

  1. Ja man skal være hurtig for at få billeder i solskin. Vi var så heldige at få lidt sol for en time siden, nu er det igen gråt, men jeg nåede lidt billeder.
    Min sarcococca/kødbær er kun en lille sag, jeg tror hverken, der er bær eller blomster endnu. Den er så lille, at jeg knap ænser den. Påskeklokker kan jeg heller ikke prale med endnu, men der er da knopper i den, der plejer at blomstre før jul.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vores sarcococca har blomstret i flere år; men det er første år den står med så mange bær. Her til formiddag har vi også kunnet nyde solen ind imellem, men konstant er den slet ikke.

      Slet
  2. Jeg forstår at dere uten snø for en annen opplevelse av hagen om vinteren enn her hvor det ligger snø. Dere har jo mye mer å se på, for her er det bare hvitt i lang tid.
    Ditt glødende gress Everflame car nydelig, og det samme er Yuletide. Jeg blir grønn av misunnelse på at du kan ha den ute nå ;)

    SvarSlet
  3. Får skulle det selvsagt stå.

    SvarSlet
    Svar
    1. Naturligvis! Tabletten kan virkelig være irriterende med sine ændringer. Det er klart, at en snedækket have ikke har meget variation at byde på. Efterhånden kan vi ikke regne med at se sne hernede i det danske.

      Slet
  4. Yuletide er meget passende :-)
    Men jeg må indrømme at fladaksen i en hurtig solstråle er dagens favorit.

    SvarSlet
    Svar
    1. Begge planter er jeg meget glad for. Det er hyggeligt at støde på de julerøde cammelliablomster, når man går ud og ind af bagdøren. Fladaks er ikke særligt kendt, men har den fordel sammenlignet med andre græsser, at den også trives i skyggen

      Slet
  5. Den er lang fremme den påske-juleklokke. Mine er stadig puttet langt ned.
    jeg kendte sancococa- kødbær. den ser spændende ud.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. De fleste af vores påskeklokker putter sig også. Kødbær er meget skyggetålende, og det gør den til en meget anvendelig busk. Når de små blomster springer ud, breder der sig også en sart duft, hvis temperaturen er forholdsvis høj.

      Slet
  6. Jeg bliver begejstret, når jeg ser billederne af din kødbær. De smukke grønne blade, de skinnende mørkerøde bær og de hvide knopper er en yndig kombination. Billedet af fladaksen er et pletskud.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Elna. Det kom også bag på mig, hvor farverig kødbærbusken i grunden er.

      Slet
  7. Hej Marie

    Flot Chasmanthium latifolium, godt billede i solens lave stråler!
    Imponerende at din Anemone obtusiloba stadig blomstrer - har den blomstret hele sæsonen?

    Ha en dejlig weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var heldigt, at jeg fik knipset fladaksen, da solen var fremme. Ja, Pradesh småblomstrer hele sæsonen med max 2-3 ugers pause.

      Slet
  8. Hej Marie!
    Otroligt så mycket fint du har, ingen snö hos oss heller, men hittar bara en Julros med knopp. Mycket grönt och fint men inga blommor. Idag är det grått och disigt, föredrar som du hellre några köldgrader och gärna ett vitt lager av snö.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. I har vist haft mere frost end os, og så er det slut med blomsterne. De stedsegrønne gør sig fint, synes jeg, selvom vejret er gråt og diset.

      Slet
  9. Hei Marie.
    For et flott gress everflame. Utrolig mye å se på hos deg.
    Her er ikke solstreif engang. Grått og atter grått. Nå skal det bli kaldere igjen, kanskje med litt sol.
    God helg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, Everflame giver noget kulør selv på en gråvejrsdag, og dem har vi desværre alt for mange af.

      Slet
  10. Hej Marie!

    I år har november sannerligen levt upp till sitt dåliga rykte, gråvädret har parkerat sig över oss. Här har det varit så mörkt så det känns meningslöst att gå ut med en kamera.
    Men du har hittat vackra motiv i trädgården, underbart med julrosor som sätter igång sin vackra blomning när det är som mörkast i vår värld.

    En trevlig helg önskar jag dig!
    /Gunilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det ikke mærkeligt, at julerosen bliver nævnt i adskillige sange og salmer som et varsel om lysere tider.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

gårdspladsen og blomster hist og pist

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Hvad er du for en fætter?