Farvejagt

Solen har gudskelov været fremme i dag, dog desværre så sporadisk, at den nærmest forsvandt i samme øjeblik, jeg trådte ud af døren med kameraet. Det havde ellers været rart at have assistance fra den på min jagt efter farver i decemberhaven.
Mit første billede giver genvalg til glasbær/callicarpa, som ikke tidligere har haft bær på dette sene tidspunkt.

De næste tre billeder viser tre fyrretræer, som bliver mere eller mindre gule i den kolde tid. Den første og mindst gule er Pinus mugo Winter Gold. Så kommer Pinus contorta Chief Joseph, og til sidst er det Pinus strobus Louie



Oven på alt det gule gør det godt med noget blåt i form af vorteroden euphorbia characias wulfenii. Den staude har virkelig wow faktor året rundt.

Hortensiaen kan stadigvæk bidrage med noget blåt.

Denne lille dværgberberis er tæt på at være den eneste løvfældende busk, som ikke har smidt bladene endnu.  Den er mørkerød indtil efteråret, hvor den får gyldne farver.

Roser er der også. Det er Crown Princess Margareta, Leonardo da Vinci, viridiflora og Ghislaine de Feligonde.  Rosinen i pølseenden er Ingrid Bergman.



Den hvide peberbusk tager jeg mange billeder af henover vinteren lige fra de allerførste få blomster, over det stadie, den har nået nu, hvor jeg får associationer til snefnug, og til sidst fuld blomstring engang i det nye år.

Kommentarer

  1. Jeg forstår veldig godt din jakt på farger, for det kan vi behøve nå. Her er verden i svarthvitt stadig vekk, og dine lilla glassbær er en gave for øynene i dag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er simpelthen så svært at forestille sig din sort-hvid verden, når vi trods alt har en del farver at kigge på, selvom vejret mest er gråt i gråt.

      Slet
  2. Ja det bliver sværere at finde farver, godt vores roser kan endnu, selvom det ikke er meget. Vi må også være glæde for glasbærene, de er fantastiske i år. Flotte fyrrebuske de er gode at have om vinteren. Den peberbusk jeg fik af jer, lever stadig i bedste velgående, men blomster har den ikke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er godt at høre, at peberbusken lever. Jeg mener at huske, at vores busk også var nogle år om at begynde at blomstre. Egentlig er der jo stor variation blandt de stedsegrønne, og det bliver selvfølgelig mere tydeligt nu, hvor det begynder at knibe med andre farver i resten af haven.

      Slet
  3. Det er dejligt med associationer til snefnug når nu det ikke skal være de ægte af slagsen :-) Farver i haven er også gode at have om vinteren, det bliver lidt sjovere når øjet fanger noget at se på. De små fyrtræer er virkelig fine.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg krydser fingre for, at vi kommer til at opleve ægte sne denne vinter. Jeg er enig med dig i, at det er godt med planter, som giver noget farve til vinterhaven.

      Slet
  4. Godt med vinterfarver. Både blomster og blade-nåle. Normalt har jeg det lidt svært med de gultløvede, både blad og nåle. Men her om vinteren lyser de virkelig op. Og så den blå vorterod, flot.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, vinterfarver gør noget godt for os. De gule nåletræer skal placeres ret strategisk, tror jeg, for ikke at blive skrigende i stedet for forfriskende.

      Slet
  5. Hej Marie

    Mon ikke der kommer lidt vinter - også denne sæson?
    Flotte farver du har fundet - roserne ser egentlig ok ud!

    H en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Roserne må for mig gerne se lidt forpjuskede ud på denne tid af året. Det med hvordan vinteren bliver, tja, hård vinter har jeg svært ved at tro på.

      Slet
  6. Hej Marie. God idé at finde farver i haven på denne årstid, og du fandt da mange, og glasbærrene er flotte. Roserne bringer også fine farver - jeg er spændt på, om jeg også har blomstrende roser så sent på året om et par år, når mine nyplantede roser er kommet godt i gang. Hilsen Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det blev en helt pæn farvehøst, ja. Efterhånden kan jeg konstatere, at det mere eller mindre er de samme roser, der bliver ved med at blomstre. f.eks er Leonardo da Vinci og Mozart meget stabile.

      Slet
  7. Callicarpa är fantastiska med de vackra klasarna av lila bär :) Jag har sått ett antal Berberisarter och det ska bli spännande att sätta ut dem. De visar redan att de får fina färger och att flera behåller bladen under vintern.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er, som om callicarpa er specielt flotte i år. Herligt at du deler min glæde ved de små berberis. De er så spændende, både hvad angår bær og løv.

      Slet
  8. Hei Marie.
    Er så imponert at du viser roser snart midt i desember. Helt utrolig.
    Her er det ikke mye farger, mest grønt.
    Fin kveld til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Grønt er nu også en fin farve😊 Endnu finere bliver den dog, hvis der er andre farver at til at give noget variation.

      Slet
  9. Glasbær er flotte, og farverne smukke, men jeg er nu særligt betaget af den hvide peberbusk. Hvor er den elegant. Og din sammenligning med snefnug er fin. Selvom jeg dårligt husker, hvad sne er...
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er faktisk ret vildt, at sne og snemænd begynder at være sjældenheder i vores vintre.

      Slet
  10. Hej Marie!
    Härligt med färgerna hos dig. Innan snön kom var jag ute i trädgården, och lyckades hitta lite grönt, men några andra färger finns det inte. Dina lila glasbärsbuske är en riktig färgklick. Otroligt att hortensian blommar fortfarande, och alla fina rosor.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det, man ikke har, er altid det, man ønsker sig, så jeg kunne godt tænke mig et fint lag sne, som du har.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring