Blogliv


Der er vist generel enighed om, at der er blevet færre og færre havebloggere i tidens løb, og her i den stille tid har jeg scrollet lidt rundt i Google Analytics for min egen blog for at se, om der også her kan konstateres en nedgang i besøg, og for i det hele taget at blive lidt klogere på, hvordan trafikken på bloggen forløber. 

Det første, jeg kan konstatere, er, at trafikmængden generelt er stort set uændret, og det samme gælder det antal kommentarer, der bliver lagt. Bloggen blev startet i november 2011, og efter en indkøringsperiode på godt et år har trafikken været stabil.


svamp på et gammelt æbletræ

Det næste, jeg kan konstatere, er, at trafikken generelt er størst i vintermånederne, ikke voldsomt meget større end resten af året, men dog tydeligt større.  I vinteren 2014-15 gik trafikken dog helt amok, og jeg gætter på, at forklaringen er, at det må være robotter, der har været på spil.

Magnolia grandiflora Maryland  med fodpose af buksbom

Noget der har undret mig længe er at der er et bestemt indlæg som gennem årene konstant har været blandt de mest populære, nemlig det, der blev udgivet den 14. september 2013. Det undrer mig især fordi det billede, der vises som appetizer, er et dødsenstrist  billede af en sort plastikpotte med jord og en graveske, og vi ved jo allesammen, at der ikke er noget, der er bedre til at lokke havebloggere til end smukke billeder af blomster og dekorative haveelementer.


Nu tror jeg imidlertid, at jeg har fundet forklaringen. Når jeg kigger listen over henvisningsadresser til bloggen igennem, figurerer Pinterest altid mindst en gang, ofte flere, og når jeg besøger den pågældende henvisningsadresse, lander jeg typisk på det billede af en stor violfrøstjerne, der kommer længere nede her i indlægget. Måske er der også en sammenhæng mellem dette billede på Pinterest og et andet flittigt besøgt indlæg, hvor overskriften netop er violfrøstjerner
Personligt undgår jeg helst Pinterest, men hvis jeg klikker ind på et interessant billede, klikker jeg også som regel videre til den hjemmeside, der henvises til, og min teori er, at det præcis er det, som skaffer dette specielle indlæg de mange besøg.
Hvis jeg ydermere  googler Pinterest og Hortofilia sammen, fremgår det, at billeder fra min blog er relativt udbredte på mediet, så jeg tror godt, jeg kan konkludere, at Pinterest  er en vigtig leverandør af besøgende på min blog.

For præcis to år siden på et kritisk tidspunkt for os havebloggere er jeg 100% overbevist om, at Karsten reddede os ved at hanke op i Danske Haveblogs og samtidig oprette  Nordiske Haveblogs. Det har vist sig at blive grobund for en inspirerende skandinavisk kommunikation på tværs af landegrænser, sprogbarrierer og forskellige klimatiske forhold, og den danske blog ser jeg stadigvæk som en samlende fællesportal for danske havebloggere. Det kan jeg ikke takke Karsten nok for.

Imidlertid er min personlige oplevelse , at den ligesom er gået i stå. Der er i hvert fald længe imellem, at jeg får øje på nye bloggere, og de gange, hvor jeg har tilgået den på min mobiltelefon, har det krævet for mange klik at komme ind til en læselig version af indlæggene. 
Måske er det tid til en update, Karsten; men det er jo længe siden, du selv har lavet et blogindlæg, selvom du tydeligvis følger med hos os andre og endda giver dig tid til at lægge kommentarer, så måske er en update ikke lige det, du har lyst eller overskud til eller overhovedet mulighed for at bruge din tid på. Hvis det ikke sker, er jeg bare desværre bange for, at Danske Haveblogs snart vil miste sin funktion som fællesportal - måske er det i virkeligheden allerede ved at ske.

Det ville virkelig glæde mig meget, hvis alt dette selvcentrerede navle-blogpilleri ville resultere i kommentarer fra andre havebloggere med reflektioner over, hvordan I har oplevet udviklingen på jeres egen blog. Jeg synes jo, vi stadigvæk har masser at tilbyde hinanden.


En farlig havegæst på udkig efter lækre, nye skud

Kommentarer

  1. Ja, Karsten har nok reddet mange blogger fra den sikre død. Veldig intressant tema du tar opp her. Jeg ser på tallene på min egen blogg at de er også ganske stabile. Jeg mener absolutt at vi hagebloggere har mye å tilby hverandre. Spåket her i Norden er ganske likt, og spesielt norsk og dansk. Så språkbarrierene er ganske overkommelige. Samtidlig lærer vi stadig nye ord 😊
    Bloggene har jo kommet i skyggen av de nye sosiale plattformene, men jeg mener bestemt at bloggene har livets rett. Vi må bare være aktive med bloggposter, og besøke andre blogger. Hvis ikke vil de sakte men sikkert dø ut tror jeg. Facebook og instagram har "stjålet" mange bloggere, men samtidig føler jeg at mange er lei av det overfladiske som er der. Så vi må bare holde på så lenge det gir oss noe 😊

    Jeg så rådyrspor i hagen i dag, så jeg vet at de også er her. Flott bilde!

    SvarSlet
    Svar
    1. Svensk kan godt være en udfordring for en dansker, mens norsk er lige at gå til. Når statistikken er stabil på den enkelte blog, synes jeg ikke, at situationen er katastrofal, og i mine øjne burde bloggene med der specifikke egenskaber godt kunne eksistere side om side med de andre medier.

      Slet
  2. Hej Marie

    Tak for dine pæne ord om min indsats med oversigterne.
    Jeg ved ikke om tiden teknisk er ved at løbe fra disse oversigter. de værktøjer jeg bruger er ikke optimerede for mobiltelefoner men for pc-brugere. Du har nok ret i at mange bruger nettet og bloggene fra mobilen. Jeg må dog også konstatere at besøgene på begge lister er ret konstant, også i vintermånederne: Den nordiske nu med ca 300 daglig og den danske med ca 150.
    Jeg er noget låst hernede, grænserne er i praksis lukkede, jeg venter således på at en smule af normaliteten igen indfinder sig, og notarer og andet godtfolk igen er tilgængelige, så jeg kan komme igang med at agere mere aktivt på de omfattende erhvervelser jeg har her.

    Her i norden går det egentlig forbløffende ok for havebloggene, når man sammenligner med hvordan det er gået for havebloggere i andre regioner eller bloggere med andre interesseområder.
    Influensere og de generelle livsstilsblogge er stort set væk. Man forsøger sig måske på Youtube, IG eller FB. Men disse platforme er noget andet, og personligt væmmes jeg ved et par af dem, når man ser hvordan de har faciliteret vilde ideer og konspirationer, der har bragt den verden vi kender unødigt i fare.

    I disse coronatider har jeg haft god tid til at finde interessante blogs og jeg bemærker at nogen af de lækreste faktisk ikke benytter sig af blogger eller WP. De er selvudviklede...

    Måske er svaret på hvordan haveblogland kan udvikles måske netop et mere specialiseret værktøj, hvor man plukker det bedste fra alle platforme. Eller hvad siger folk?

    Det kunne være spændende at udvikle. men først skal den 20 januar lige overstås:)

    Ha en dejlig uge

    SvarSlet
    Svar
    1. Vad innebär 'selvudviklede'? Förutom blogger och wp finns det en rad plattformar mer eller mindre komplicerade. WP är ju förresten 2 .com och .org. Att sätta upp en server och utveckla allt själv är ett mycket litet fåtal som gör idag. Det tar för lång tid. De flesta, även byråer jobbar med olika hemsidebyggare på en grundplattform som kan vara wp.org, wix, squarespace... Listan på alla de jag kan välja hos mitt webhotell är lång. Har man en sk agency-licens så vitlistar man hemsidan och då är det svårare för en oinvigd att se bakom frontend på en hemsida. Kanske är det såna sidor du upplever som självutvecklade. Jag har ju utvecklat min sida - är den självutvecklad...

      När jag programmerade på riktigt så började vi aldrig från scratch. Jag tog några minuter för att hitta ett program som gjorde någorlunda det som det nya programmet skulle göra. Kopierade, strippade det på allt onödigt, deklarerade termer och sen kodade jag en första läsning. Att skriva det från scratch tar mycket längre tid.

      Det finns ju utmärkta plattformar idag. Jag använder bloglovin för att samla ihop de jag vill följa. Sökfunktionalitet, responsivt... ..varför jobba i onödan :)

      Ha det gott! Carina

      Slet
    2. Til Karsten
      Tak for dit grundige svar. Du er godt nok havnet i noget af en coronakattepine😕
      Efter min mening er der stadigvæk behov for en sådan liste, især af hensyn til potentielle nye bloggere. På Instagram kan brugen af hashtags give dem en mulighed for at blive set, men sådan en mulighed har bloggerne jo ikke.
      Derimod tror jeg ikke, at det er nødvendigt at skabe en specielt lækker blog, for det er jo i bund og grund et redskab. På den anden side skal den selvfølgelig være indbydende og helt klart fungere godt på mobilen.

      Slet
  3. För mig fungerar andra bloggars länklistor men framförallt bloglovin utmärkt. Det är via bloglovin jag plockat in länkar till bloggar jag följt tidigare och sökt nya. Nordiska have... besöker jag kanske 1 gång per år. Den typen av sidor har lite spelat ut sin roll. Bloglovin är dessutom responsivt om jag minns rätt.

    Tittar inte så mycket på statistiken men jag har ställt in så att robotar och en del andra typer av besök inte räknas. Jag har bloggen mest som ett utlopp för skrivlusten men själva skrivandet har ändrats märker jag.

    Bloggarna jag följer är trädgårds- och växtbloggar i huvudsak. Och jag 'pratar med' de allra flesta via kommentarer. Det är ju det som är så kul. Och jag hoppas vi fortsätter att interagera så här :)

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det håber jeg bestemt også, Carina. Sjovt nok kom jeg efterhånden til at opfatte Bloglovin som irriterende spam. Det skete, efter at Google nedlagde en funktion, hvis navn jeg desværre har glemt. Hvis der skal komme nye havebloggere til, tror jeg personligt, at sådan en portal stadigvæk er vigtig.

      Slet
  4. Godt skriv Marie - der er jo ikke mange tilbage. Jeg må indrømme, at jeg ikke er så teknisk, at jeg kan følge med i trafikken, men når jeg kigger på henvisningsadresserne er Pinterest ikke med hos mig. Hvis jeg kigger på kortet er det hovedsageligt Danmark og USA, hvor jeg tilsyneladende har læsere. Men nogle siger, at man ikke kan stole på de tal i statistikken, jeg ved det ikke, men jeg er stort set tilfreds med, at det ser ud til at mange kigger med og der er jo også mange kommentarer. Jeg får flest henvisninger fra Google, haveblogs, facebook og fru Pedersens have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Statistikken skal uden tvivl tages med et gran salt, men henover en niårig periode kan den uden tvivl godt vise en tendens. Det er lidt pudsigt, at du får henvisninger fra Fru Pedersens have, for den har da ligget stille i lang tid, så vidt jeg kan se.

      Slet
    2. Ja det har du ret i, men nogle går måske den vej ind for at finde mig, der var 30 den vej og 44 på Danske Haveblogge, 73 gennem facebook.

      Slet
  5. Jeg må også straks indrømme, at det tekniske ikke lige er mig, det var svært nok at vænne sig til det ny blogger :-)
    Jeg kan godt se, at der ikke er så mange der laver indlæg og at mange nok er gået over til andre steder som instagram og facebook. Jeg bruger også begge dele, men synes, at blogger kan noget helt andet. Jeg bruger min især min blog som en slags dagbog, hvor jeg tit går tilbage for, at se hvad jeg har lavet hvornår og det er svært både med facebook og instagram. Men jeg er nu også meget glad for fællesskabet med jer andre :-) og det ville jeg jo ikke have, hvis jeg bare lavede en dagbog på min egen comuter.
    Med hensyn til statistik kan jeg også se at flest kigger med fra Danmark og USA, og henvisninger er de samme som hos Lisbet. De fleste dage har jeg ca 200 der kigger forbi, men ikke så mange kommentarer.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Nogle bloggere elsker at nørkle med det tekniske, men jeg har det ligesom dig. Det skal bare fungere, sådan at man kan bruge sin tid på at lave indlæg og eventuelt lægge kommentarer. For et stykke tid siden lavede jeg også en Instagram profil, men jeg må sige, at jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg skal bruge mediet til. Der findes jo milliarder af smukke havebilleder på nettet, så hvorfor skulle jeg bidrage med flere.

      Slet
  6. Jeg kan ikke sige, at jeg ved af egen erfaring, at havebloggene er i aftagende - sådan over en bred kam - for jeg har kun været med i 3-4 år, men helt personligt er jeg såmænd godt tilfreds. Måske jeg ikke har så store forventninger. Jeg skriver mest, fordi jeg gerne vil smitte nye haveejere med haveglæde og -viden. Jeg synes, der er så ufatteligt mange kedelige haver og så ufatteligt mange stakkels haveejere, der undrer sig over at et eller andet ikke vil gro, fordi de ikke aner, at roser og bregner skal have forskellige voksesteder.
    Jeg har flest læsere om sommeren, kan jeg se. Gennemsnitligt på årsbasis er der vel knapt 200 om dagen. Måske det skyldes, at jeg ikke viser så mange planter, som mange andre, hvilket typisk er det, der googles efter. Til gengæld vokser mine faste læsere støt og roligt uge for uge, og det tal er jeg faktisk ret glad for.
    Foreløbig er jeg sluppet for robotbesøg fra fx Rusland og USA, der kan få det til at se ud som om, man er vældigt populær. (Men helt ærligt: Hvorfor skulle en hel hord fra fjerne lande gide at læse med hos mig? Men jeg kan selvfølgelig blive klogere, hvis robotterne en dag opdager mig)
    Jeg synes selv, det er en virkelig god ide med en haveblogliste, som Karsten har lavet, men evt. nye bloggere skal jo selv melde sig, og det er måske svagheden. Jeg bruger faktisk den nordiske liste flere gange ugentligt.
    Bloglovin har jeg brugt, men som du blev jeg af en eller anden grund træt af dem. Bl.a. fordi jeg ikke kan slette useriøse abonnenter, husker jeg. Der er også noget med, at hvis ens blog læses via bloglovin uden at den besøgende klikker ind på selve hjemmesiden, så tæller besøget ikke med i bloggens statistik. Jeg har installeret noget på min WordPress blog, som skulle imødegå det.
    Jeg ved, at facebook og Instagram er store magneter. Jeg fatter det ikke, for det er udelukkende havebloggene, der giver mig vitaminer til havehjernen.
    Facebook bruger jeg derfor kun i egenskab af haveblog. Som person hader jeg det, men det er en ok platform for at præsentere mine blogindlæg og deltage i havegrupper, hvor man kan få hjælp til problemer. Jeg må medgive, at det er smart. Desværre er der også masser af uinteressant fyld, som man slipper for i blogland.
    Instagram er en pestilens for sådan en som mig, fordi der mangler tekst. Jeg har været med nogle måneder, fordi jeg syntes, jeg var nødt til at afprøve det seriøst. Og jeg går simpelthen død i pæne og ligegyldige blomsterhoveder, opstillinger m.m. Jeg bliver ikke en dyt klogere på at være haveejer og føler, at jeg spilder tiden. De sjoveste at følge er nogle, der laver interessante/smukke fotografier som en kunstart i sig selv. De kedeligste er nok dem, der kan et eller andet trick med at udgive det samme simultant på fb og IG - Jeg gider ikke læse det dobbelt, så det springer jeg helt over.
    Konklusion: For mig personligt er havebloggene spændende og lærerige, og jeg tænker, der stadig vil være interesse for dem. Skidt med om mange går over til andre platforme - bare det er de rigtige, der bliver tilbage.
    Undskyld den lange kommentar, men det er jo en problematik, som ingen slipper uden om. Godt indlæg, Marie.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Du skal bestemt ikke undskylde for din lange kommentar. Jeg er vild med den og jubler indvendigt over, at vi i kommentarerne til mit indlæg kommer bag om den fortærskede floskel om, at havebloggene er ved at uddø. Vel er de ej!!!!
      Du har flest læsere om sommeren, og jeg har flest om vinteren. Hvor mærkeligt er det lige🤔 Du lukker jo mere eller mindre haven ned om vinteren, mens jeg investerer en del energi i at etablere et vintermiljø, jeg holder af at færdes i. Vores adfærd genspejles med andre ord i aktiviteten på vores blog. Hvor er det fedt.
      Jeg er helt på linje med dig, hvad angår de sociale medier - du formulerer det bare meget bedre, end jeg er i stand til. Ikke engang Facebook er jeg på, selvom jeg ind imellem føler mig fristet af de havegrupper, du også nævner, men så tænker jeg på alt det skidt og møg, som uvægerligt vil følge med, og så lader jeg Facebook være Facebook.

      Slet
    2. Nej, vi er ikke uddøende. Dem, der søger nye tiltag, som natsværmere søger lys, er bare flakset videre :-)
      Det er lidt mærkeligt med vinter-sommerforskellen. Det kan ikke kun være fordi, jeg lukker haven ned, tænker jeg, for jeg skriver jo stort set lige meget. Mit gæt er, at jeg har færre besøgende via google, da jeg har færre plantenavne, og at det er dem, folk søger på om vinteren, når vi sidder og drømmer, men hva' ve' jeg.
      Jeg vil en dag, når det regner, og det gør det tit, prøve, om jeg kan nørde lidt i hvad der søges på hhv. sommer og vinter. Det har gjort mig lidt nysgerrig.

      Slet
    3. PS, tak for dine pæne ord. Jeg blev selv helt forbavset over, så langt det blev.

      Slet
    4. Faktisk kan man godt blive bidt lidt af at prøve at analysere trafikken nøjere, men på Blogger er der bestemt grænser for, hvor langt man kan nå. Jeg ved, at mine latinske navne irriterer nogle danske bloggere (det er bare sådan, jeg skriver på min blog, og det bliver jeg ved med) , men jeg har også en fornemmelse af, at det trækker nogle udlændinge på plantejagt indenfor på bloggen.

      Slet
    5. Bliv endelig, endelig ved med de latinske navne. Dem er jeg meget glad for. Man kan jo bare springe dem over.

      Slet
  7. Jeg er heller ikke med på de tekniske finesser og kan bare se at antallet af kommentarer er nogenlunde konstant - hvilket sikkert hænger sammen med min egen aktivitet på det område. Der er dog et meget tydeligt dyk i antallet af læsere fra før sommer 2020 til efter sommeren, som jeg ikke kan forklare ved hjælp af den "nye brugergrænseflade".
    Nordiske havebloggere er også min indgang til blogland og den fungerer jo helt efter hensigten, så tak til Karsten for den!
    De såkaldt sociale platforme er jeg slet ikke en del af.

    Men tak for et interessant indlæg!
    Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Ulla, og tak for kommentaren. Det glæder mig, at det af alle kommentarer fremgår, at folk oplever trafikken på deres blog som stabil. Det tolker jeg som et tegn på, at havebloguniverset lever og har det godt, selvom det unægteligt ikke vælter ind med nye bloggere. Der er nok ingen tvivl om, som du skriver, at der er en klar sammenhæng mellem besøg og kommentarer på ens egen blog og så den aktivitet, man investerer energi i i modsat retning.

      Slet
  8. Jeg læser engang imellem på forskellige haveblogs, at nu er den helt gal, havebloggere er et uddøende folkefærd, og det er kun et spørgsmål om tid, før de sidste bloggere overgiver sig til Instagram og Pinterest. Det er nu ikke mit indtryk, at det står så galt til, men det har jeg ikke bevis for, da det er meget sjældent, jeg kikker i statistikker. Jeg mener, der er en fast skare af havebloggere, som mere eller mindre regelmæssigt laver seriøse indlæg. En del kommenterer flittigt og får selv en del kommentarer (til gengæld). Tonen er altid god, hvilket ellers ikke er en selvfølge. Jeg kan godt se, nogle bloggere falder fra, men der kommer vel også nye til. Jeg har en del blogs, jeg følger fast, og så er der nogle blogs, jeg finder via Karstens udmærkede lister og læser en gang imellem. Alt i alt bruger jeg en del tid i haveblogland, og havde der været flere bloggere, ville jeg nok af tidsmæssige grunde have valgt nogle af dem fra.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit input, Elna. Det var den samme skrækprognose, som du nævner, der fik mig til at lave det her indlæg, og jeg synes bestemt, at folks kommentarer vidner om, at havebloggene har det udmærket. Antallet af blogs er måske dalet, men til gengæld er der en rigtig god sammenhængskraft iblandt dem, der holder fast. Det sidste, du skriver, kan jeg sagtens følge dig i, og jeg tænker også, at jeg ville drukne, hvis jeg fik lige så mange kommentarer på bloggen som Marit fra Norge f.eks. Det ville simpelthen blive for stressende.

      Slet
  9. Hej Marie!
    Det har försvunnit en hel del trädgårdsbloggar till Instagram där jag hittar igen dem. Instagram använder jag för att följa intressanta trädgårdar och lägger upp bilder från min egen trädgård också. Däremot är bloggen något helt annat, att läsa och lära av andra som kan mycket om växter och odling. Har inga problem med varken norska eller danska, om jag ibland inte förstår så brukar man lista ut det av innehållet i texten. Pinterest använder jag för att få inspiration och söka mönster till handarbeten, och jag kan samla ihop ett eget bibliotek med olika teman. Facebook är helt ok för olika grupper, som handarbeten där man kan diskutera garn, mönster och annat, eller bara få inspiration till nästa mönster på en tröja eller sockor. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det finns många trädgårdsbloggare som jag saknar, som jag gillade att följa. I min blogglista har jag lämnat kvar många trots att de inte bloggat på flera år. Upplever själv att jag upprepar mig, det händer i stort sett samma sak varje år i trädgården, och den är inte heller så stor så det kan hända några mirakel, med stora projekt. Är glad om någon trots det vill göra ett besök och lämna en kommentar. Läser med glädje andra bloggar som jag följer, för kunskapen och intressanta inlägg, bland annat hos dig.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marika. Det er interessant at læse om, hvordan oplever situationen for havebloggene, og hvordan du manøvrerer på de sociale medier. Jeg er ikke i tvivl om, at du forstår at få det bedste ud af dem. Jeg har jo snuset til Instagram og også besøgt et par af de havebloggere, som har flyttet deres aktivitet derover. Desværre får jeg slet ikke det samme ud af at besøge dem på Instagram, som jeg fik ved at besøge deres haveblog. Jeg har overhovedet ikke behov for at se det ene smukke billede efter det andet, når de (tilsyneladende) ikke har andet formål end at se smukke ud.
      Gentagelser kan ikke undgås, når bloggens base er den samme have år efter år, men når man er bevidst om det, kan man i det mindste udfordre sig selv til at gøre det så lidt som muligt.

      Slet
  10. Hej Marie

    Interessant indlæg og mange gode og interessante svar.
    Jeg er en af dem, der ikke rigtigt følger med i statistikken på min blog - jo, jeg ser nogle gange hvor mange klik, der har været på et indlæg, men jeg tjekker ikke ret meget op på det der står under Statistik på Blogger. Tænker heller ikke at det er så dybdegående.
    Selvfølgelig er der mange havebloggere der er forsvundet - men hvad måler man op imod? Hvis man sammenligner med storhedstiden i 2012-15, så er der langt færre nu, men der er også kommet mange nye til. Af og til ser jeg ind hos nogen af dem jeg ikke følger fast i https://danskehaveblogs.blogspot.com/ og mange af dem ser ikke ud til at få en eneste kommentar fra "os andre" - (måske er nogle af dem ikke sat op til kommentarer).
    Jeg bruger selv Instagram en del, mest til det strikkerelaterede, som egner sig fortrinligt til IG med de forskellige hashtags og inspirationen derigemmen.
    Flere havebloggere er gået over til Facebook og lave "indlæg" gennem en havegruppe der. Jeg får det bare ikke læst... Tænker at vi alle er forskellige og har forskellige præferencer, men havebloggene er ikke ved at uddø!.
    Hilsner, Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla. Det var interessant at læse din vinkel på emnet, og det glæder mig, at du når frem til den samme konklusion som mig, nemlig at havebloggene ikke er ved at uddø. Da der var allerflest, kan jeg huske, at en blogger foreslog, at vi skulle deles op i to hold, for så kunne man lettere nå at følge med på bloggene. Nu er vi vel på et antal, hvor det er overkommeligt at følge med i det omfang, man har lyst til, og det er vel i grunden helt fint.

      Slet
  11. Tak for et godt indlæg med masser af gode kommentarer. Jeg følger med i alle jeres blogs men er ikke så god til at skrive en kommentar. Er enig i at Facebook og Instagram ikke giver den samme oplevelse som jeres blogs. Faktisk bliver jeg næsten inspireret til at starte en haveblog selv!! Vil det bidrage til den digitale "havesamtale" ? Eller burde jeg i stedet blive bedre til at bidrage til samtalen på jeres blogs?? Tak for gode haveblogs! Sydney

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, Sydney. Ligesom dig nyder jeg at læse alle de interessante kommentarer, folk har lagt. En eventuel ny blog skal være noget så velkommen, hvis det er noget, du har lyst til at binde an med. På den anden side har Gunvor, som er rigtig god til at lægge kommentarer på bloggene, ikke selv en blog, og jeg har indtryk af, at hun trives godt med det. Jeg synes bare, at hun går glip af respons på sin egen have. Jeg er spændt på, hvad du beslutter dig til.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Hvor stammer ens haveglæde fra?

"Julepynt"

Decembers udfordringer