Skøjter på mergelgravenTænk, at vinterferien falder sammen med en periode med frostvejr, så skøjterne kan komme i brug. De seneste år har det foregået på de kommunale skøjtebaner; men dem har coronaen jo lukket i år, og så må man jo finde andre løsninger. 

Vi er så heldige at have en mergelgrav i gåafstand, og der blev isen ryddet for sne, og mange grene blev  fjernet.  På den måde blev der skabt en lille, rund skøjtebane, hvor der dog stak grenender op af isen hist og her, så risikoen for at falde var rimelig stor.

Der blev også arrangeret en siddeplads af grene og siv, hvor man kunne nyde sin kakaomælk og kit-kat. Søren havde haft et uheld med en køkkenkniv og var blevet syet i venstre tommeltot, så han blev forkælet med et lunende tæppe.

Mere vil have mere, så gradvist blev skøjtebanen udvidet med en lang arm. 

For enden af den lange arm blev der etableret en tværarm med en mindre runding, og som det ses, måtte øksen tages i brug for at opnå det ønskede resultat.


Nu tror jeg ikke, der kommer flere udvidelser; dertil er det resterende krat for tæt og uigennemtrængeligt.

Hjemme på køkkenvinduet sidder dette glasfoderhus til fuglene. Da jeg kom forbi med kameraet i formiddags var det fyldt med is, og i den ene side forhindrede en istap fuglene i at komme ind til foderet; men nu øsregner det, og al isen er smeltet væk. Vi krydser fingre for, at skøjtebanen alligevel vil være intakt i morgen.

Kommentarer

 1. Så flott skøytebane som barna fikk benyttet. Det er jo slett ikke alltid at det er en privat skøytebane rett i nærheten 😊
  Varm kakao høres deilig ut i kulden som var.
  Stakkars Søren da, og morsomt at dere også sier tommeltott for det gjør vi her også.
  Her er det meldt om minst 25 cm med snø de to neste dagene, og så skal det bli regn og 7 grader. Litt av en overgang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er morsomt at få gang i skøjterne, og det er rart, at vi bare kan gå til og fra banen, uden at alt skal planlægges omhyggeligt i forvejen. Det er nogle vilde temperaturudsving, I har fået varsel om.

   Slet
 2. Hold da op - ja de er heldige, at de har et sted at skøjte. Sådan en mergelgrav kan vel nok være farlig, men I er sikre på, at isen holder. Vi havde en mergelgrav hjemme på marken i min barndom, der var det forbudt at komme. Jeg husker ikke, at vi kunne skøjte på den, jeg har nu aldrig kunnet skøjte, men glide på isen kunne man da.
  Stakkels Søren - hjalp han med at lave mad. God bedring til ham.
  Her regner det også væk nu, så spændende om isen holder. Det er sjældent, der overhovedet er is, der kan skøjtes på, det er da nogen år siden sidst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søren fik mergelgraven gravet ud for mange år siden, så i midten er den temmelig dyb, men han havde omhyggeligt tjekket isens tykkelse , inden de gik i gang med at lave banen. Her til aften står termometret på nul, men mon ikke det bliver frostvejr til natten.

   Slet
 3. Jeg husker med glæde min barndoms skøjteminder fra fjorden ved Næstved. Den slags er det dejligt at have resten af livet.
  Her regner det og vi har kun plusgrader, så langt DMIs øje rækker. Jeg krydser fingre for isen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er vi lige præcis på nul grader her til morgen, og prognosen siger lutter plusgrader hele dagen, så der skal vist stås på skøjter her til formiddag, hvis der skal være en chance.

   Slet
 4. Dejlige vinterferiedage! Hvor er det godt, at vi igen oplever et år med vintervejr.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fint med en omgang vintervejr.

   Slet
 5. Dejligt at holde vinterferie på skøjter :-) Her har vi først vinterferie i næste uge.
  Vi har fået en masse sne de sidste dage, i aftes begyndte det at regne, så vi troede at noget af det var væk, her til morgen, men nej, regnen var gået over i sne, så nu er der bare mere.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er næsten som at befinde sig i en tidslomme med god, gammeldags, sund børneaktivitet til forandring fra de slemme skærme :-)

   Slet
 6. Hej Marie!
  Det ser trevligt ut, har spanat in isbanan som finns här i villaområdet, det är många små som åker där och har roligt. Skulle gärna prova själv men det får vara när det är mörkt i såfall. Det låter gott med varm choklad, det smakar så gott ute i kylan.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Min opgave i forbindelse med skøjteløbet har været som beundrende publikum og fotograf, for jeg har aldrig nogensinde selv stået på skøjter og foretrækker bestemt min rolle som tilskuer.

   Slet
 7. Det har da bare været perfekt med rigtigt vintervejr til vinterferie og så endda med egen skøjtebane - godt gået.
  Jeg mindes med glæde hvordan vi løb på skøjter i isvintrene 1976-77 på Ringkøbing Fjord.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar