En kold jul



I dag er den største juletravlhed overstået, og jeg kan hygge mig med at lave et  nyt decemberindlæg. Julevejret har indtil nu været både smukt og koldt, og vi har opholdt os meget i køkkenet, hvorfra vi har et godt kig ud i haven. Skovfogedtræet fylder rigtig meget i det kig. Og lidt tættere på har børnebørnene pyntet havebænken med en ny nissefamilie. Lanternerne er en julegave.

Lidt længere væk står der et lille drivhus, som gemmer julerosen Jacob. Jacob er særdeles blomsterrig; men desværre er der nogel kravl, som laver huller i blomsterne, og mange af dem har kedelige sorte rande.


Også stewartiaen kan ses inde fra køkkenet. Den er overstrøet med sine specielle frøstande.


I skovhaven er det en opstammet benved, der leverer lidt farver  på en baggrund af nedfaldne blade.

Pinus strobus Shaggy Dog er en uregelmæssig dværgfyrretræsbusk, der oprindeligt blev fundet som en heksekost på en almindelig weymouthfyr. Dens vækst er uregelmæssig og helt uberegnelig, og det har set ud, som om den har haft til hensigt at vokse ud over indkørslen. Heldigvis har den nu tilsyneladende skabt et topskud, som indikerer, at væksten herefter vil fortsætte opad og ikke vandret. De lange nåle er lækre både at se på og røre ved, og den uregelmæssige facon en velkommen afveksling fra de normalt meget regelmæssigt opbyggede fyrretræer, selvom det er svært at tage et ordentligt billede af dyret.


Jeg slutter omme ved sensommerbedet, hvor man for en gangs skyld ikke får lyst til at slå sig ned på den grønne bænk.

Nå nej, det allersidste billede bliver af Coco, som nu er taget hjem sammen med sin familie.

Kommentarer

  1. Det er jo fint å ha et eget lite drivhus til din julerose. Min Jacob sto med flere knopper innen frosten kom, men nå ligger den under snøen her. Din lille Pinus strobus er veldig fin. Så søt den lille kaninen er også 😊
    Fortsatt god jul!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak i lige måde, Marit. Kaninen er sød, ja, men samtidig en bestemt lille herre, som godt ved, hvad den gider og ikke gider -:)

      Slet
  2. Nåå hvor er Coco sød :) Ærgerligt når småkravl ødelægger blomsterne, det kender jeg godt. Flot udsigt I har fra køkkenet nu. Nu kan du slappe af, jeg skal først til at lave noget nu ;)
    Pinus strobus er flot og noget speciel.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fedt og også imponerende, at du gav dig tid til at lægge en kommentar, selvom I har julegæster. Fyrren er så småt ved at træde i karakter, nu hvor den begynder at vokse opad.

      Slet
    2. Om aftenen sker der ikke meget her, børnene sover og forældrene ser med mobilen, nå ja, og så kom de for øvrigt først kl. 17.25, nej det er i dag, det går løs, men vi starter stille og roligt op med tegnefilm.

      Slet
    3. Vores børnebørn er desværre ved at være for store til tegnefilm. Deres forældre kæmper en kamp for at hive dem væk fra deres skærme, og det er ikke let.

      Slet
  3. Solglimtene er det bedste i dine billeder, og navnlig det første er meget stemningsfuldt.
    Sjovt med sådan en heksekost der vokser præcis som den vil, men den begynder da at ligne et lille træ, og smukt med de gul-grønne blade på benved! Børnenes nisser er faldet til på bænken og mine to juleroser ser også ret hærgede ud, selvom jeg ikke aner om de hedder Jakob nogen af dem:)

    Hav nogle hyggelige dage i fred og ro!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Ulla. Det var bestemt også solen, der lokkede mig udenfor i dag. Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, hvordan heksekosten ville have udviklet sig, hvis den var blevet siddende på det oprindelige træ. Det ville da se ret så mystisk ud, vil jeg mene 😏

      Slet
  4. Hej Marie

    Det er vist koldt i det meste af Europa, varmen skulle returnere fra midten af ugen, vi får se:)
    Dejlige stemningsbilleder!

    Ha nogen dejlige juledage!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak i lige måde, Karsten. Ja, efter en enkelt kold dag mere, ser det ud til, at frosten fordufter.

      Slet
  5. Selv et lille drys sne lysner - ikke mindst når solen også kommer. Her har der været nul sne!
    Din lille strobus ser godt nok lidt vingeskudt ud, men lad os håbe, den kommer efter det. En skæv barndom kan godt ende lykkeligt.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Bestemt! Julevejret her har været noget så fint. Fyrrebusken er fuld af overraskelser, det er så fint.

      Slet
  6. Ja sne og sol, så er humøret barometeret i top. Smukke billeder, og en herlig julefamilie på bænken.
    Hmmm opstammet benved.. Den ser godt ud. Og jeg har en hvidbroget. Måske skulle jeg prøve at lave en opstammet af den. Den er jo rimelig nem at lave stiklinger af.
    Den er sjov den heksefyrkost. Sådanne finurligheder er skægge at se hvordan de udvikler sig.
    julehilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig, og desværre ser vejret i den nærmeste fremtid ikke ret lovende ud. Den opstammede benved har været placeret to andre steder, inden jeg fandt et sted, hvor dens brogede fremtoning passede godt ind med en neutral baggrund. Ja, det er morsomt at se, hvordan sådan en uberegnelig busk udvikler sig. Jeg har læst et sted, at den kan bruges som hækplante, hvilket jeg slet ikke forstår.

      Slet
  7. Hej Marie!
    Vi har haft några riktigt kalla dagar, ett tunt snötäcke har vi också. Spännande växter i din trädgård. Vackert benved. Trevligt med barn och barnbarn på besök, tomtefamiljen är riktigt fin. Men sötast är lilla Coco. Vi har firat jul med våra ungdomar, så trevligt .
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været koldt, ja, især i går, hvor blæsten var hård. Typisk nok ser det ud til, at nytårsaften bliver våd og varm. Vi er forkælede at kunne holde jul sammen med børnebørnene.

      Slet
  8. Det siger bare vinter med en flot silhouet i solskin med et let drys sne. Min lille julerose bliver desværre også spist - god ide med det lille drivhus. Du har det lige som mig - lækkert med en Pinus med lange nål som er gode at røre ved!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hyggeligt med en julekommentar, Sydney, ikke mindst fordi jeg forstuvede foden i dag uden for Kvickly og er totalt immobil. Så er det fint med lidt afveksling 😊

      Slet
    2. Uha da - afveksling er måske godt men immobil er ikke godt! God bedring til dig!

      Slet
    3. Det er rigtig trææls, ingen tvivl om det. I dag har jeg fået en stor støvle på foden, som jeg skal gå med i tre uger.

      Slet
  9. Vilken vacker ni har från köksfönstret och med det vackra trädet i mitten. Tallen växte helt vilt och påminner lite om ett par jag har. Undrar om de inte tar sticklingar på sidogrenar och sen växer de så där konstigt. Men bra att din verkar rätta till sig. Då kan jag hoppas på mina 'vildar'.

    Gott Nytt År! Carina

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Med en uge til sommertid

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed