Fjerde søndag i advent


Fjerde søndag i advent - nu begynder nedtællingen til juleaften for alvor, og to-do listen er lang, men haven figurerer ikke på den. Den må gerne gå i vinterhi de næste uger. I bryggersvinduet står der frø, som venter på at blive sået og sat udenfor i kulden. De må også pænt vente til januar.

Dagens indlæg starter med en enkelt krinolinenarcis, som til min forbløffelse var sprunget ud ude i sandbedet. Jeg har fkyttet den ind i drivhuset, så vi får mere glæde af den kønne blomst.

I drivhuset sker der ellers ikke meget. Det mest dekorative derinde er knopperne på clematis Winter Beauty. Blomsterne skal man nok ikke forvente at se før sidst i januar.


De store græsser væltede ind af en kant, dengang vi havde sne og blæst, og pynter ikke længere. Den lave star/ carex oshimensis Evergold virker derimod helt upåvirket af vejret. Den bliver ikke ædt af sneglene. Derimod ynder de at yngle under dens blade.

Herunder følger et billede af dyrenes tagselv buffet under de gamle æbletræer.

Den gamle bøgehæk er nået op i en højde, hvor den ikke længere holder på alle bladene, så vi kan kigge igennem den forbi de krogede grene ud på landskabet uden for haven.

Bagsiden vender mod nord, og langs med hækken er der en sti, som rådyrene jævnligt benytter sig af.

Den hvide peberbusk er nået til det tidlige stadie i sin blomstring, hvor den ser ud, som om der er blevet drysset snefnug ud over den.


Jeg slutter på gårdspladsen, hvor camellia Yuletide står i en krukke. Jeg kigger uvægerligt hen på den, hver gang jeg går ud ad døren. De julerøde blomster med den gule midte vender nemlig udad, så man ikke kan undgå at lægge mærke til dem. 

Kommentarer

  1. Jeg nyder dine fine billeder af smukke blomster men i høj grad også krogede grene, nedfaldsfrugt og gyldne bøgeblade. Flotte scener fra vinterhaven. Jeg er blevet lidt forelsket i din hvide peberbusk - måske kan jeg finde en lun plet til den. Juletide viser sig lige i rette tid!

    SvarSlet
  2. Tak for kommentaren, Sydney. Det er så hyggeligt på sådan en decembersøndag at få respons på sit indlæg. Den hvide peberbusk er ikke ret udbredt, men det skyldes ikke, at den er krævende. Almindelige haveforhold har den det fint med.

    SvarSlet
  3. Yuletide er smukt iøjefaldende med den skarpe røde farve og gule midte. Det er godt, du har den et synligt sted. (Flytter du den ind, hvis det bliver frost?)
    Og ellers nyder jeg, som Sydney, alle vinterens karakteristika og ikke mindst dit flotte tæppe af nedfaldsæbler. Sådan et, fyldt med fugle og diverse dyr, gad jeg godt ha'.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth! Ja, vi flyttede krukken indenfor, da der var frost. En minusgrad eller to betyder dog ingenting. Æbletæppet passer nok alligevel bedre ind i vores landbohave end i din Byhaven😉

      Slet
  4. Det er bare utrolig for meg å se på det som blomstrer hos deg nå! Din Camellia blomstrer jo så flott til jul. Det er ikke rart at den har fått navnet Yuletide 😊
    Jeg ønsker deg en fin adventsøndag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak i lige måde, Marit. Enig! Yuletide er det perfekte navn til kameliaen.

      Slet
  5. Ja det var tidligt med krinolinenarcissen, jeg har vist ikke rigtigt held med mine, de er slet ikke at se endnu, men jeg har set vintergækker på vej op, og påskeliljer ved muren ind mod huset. Åh jeg husker den fine bøgehæk og det store arbejde Søren har med at klippe den. Men den er nu også flot på en vinterdag sammen med den hvide peberbusk og camelliaen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vintergækker så jeg også en dag, hvor jeg ryddede op i et bed. Heldigvis har Søren erkendt, at han skal overlade hækklipningen til nogle andre fremover. Hækken er jo trods alt 3 en halv til 4 meter høj. Det er ikke et job for en ældre herre.

      Slet
    2. Det er jeg glad for at høre, vi er nødt til at trappe ned med alderen, selvom det er svært at erkende. Hils

      Slet
    3. Det er svær erkendelse, helt sikkert. Jeg skal hilse tilbage.

      Slet
  6. Krogede æble træer er så flotte. Men det er nok kun i de gamle landbo haver de findes efterhånden. De små parcelhushaver er der nok ikke plads. Jeg er glad for vores.
    Sød snepeberbusk,, Den er da meget tidligere end den alm. røde?
    Jeg "rodede" lidt i haven i dag,, og fandt adskellige vintergæk spire flere cm oppe. De fik staks en lun dyne af blade..
    snartjulehilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske kan du også finde et kroget æbletræ i en ældre villahave hist og her . Ellers foretrækker folk vel træer, hvor det er let at plukke æblerne. De har bare ikke den samme personlighed. Du har ret i, at den hvide peberbusk blomstrer længe før den røde. Under bladene gemmer der sig garanteret en masse forårsbebudere.

      Slet
  7. Hvilken skøn overraskelse med Narcissen - og dine andre blomstrende planter er fine hver på deres måde! I det hele taget dejlige billeder fra den grønne have hvor grenværket nu er synligt og smukt. Din have ser ud til at være helt klar til julen så du må hellere koncentrere kræfterne om det indendørs. God jul!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Små forårsbebudere som den lille Narcis er så opmuntrende i denne mørke tid. Haven er meget præget af visne stauder og græsser; men sådan må det nu engang være. Det har også en vis charme. Også god jul til dig.

      Slet
  8. Hej Marie!
    Narcissen har tagit fel på årstiden, men så fin den är. Vacker camelia, den matchar så fint med sin bakgrund. Så fint i din trädgård. Här är det också bart men hoppas på lite snö till julafton.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Heldigvis har narcissen taget fejl af årstiden. Hvid jul drømmer vi vist alle om, og i år er sandsynligheden vist ganske stor. Vi får se.

      Slet
  9. God fortsättning på Julen! Kamelian är så väldigt fin så jag förstår att du tittar på den nu som då.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Med en uge til sommertid

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed