Rigtigt vintervejr


I mit forrige indlæg skrev jeg, at vi havde oplevet en snert af vintervejr; men det blev ikke ved en snert. Først fik vi en regulær snestorm, som blev afløst af let tø og igen efterfulgt af frost, hvilket gjorde snelaget på planterne så tungt, at de måtte bøje grenene under vægten. For ambratræets vedkommende  endte med, at 3-4 grene knækkede under vægten. Set inde fra huset ligner den fuldstændigt sig selv; men set nordfra er skaden tydelig. I forvejen havde jeg planer om, at den store krone skal rundbarberes til foråret, så jeg er ikke specielt ked af det, der er sket.


Det lille hjultræ/ trochodendron aralioides var lige så tynget ned, og der ville jeg virkelig have været ked af det, hvis den havde brækket nogle grene. Det gjorde den heldigvis ikke.

Vi nyder vist allesammen de stedsegrønne planter for tiden. Her følger fire ret forskellige af slagsen.
parasoltræ/ sciadopitys verticillata

magnolia grandiflora Goliath

abies koreana ice breaker

 Pinus contorta 'Chief Joseph'

Hvad farver angår, så fandt jeg den lille viburnum December Dwarf, som nu har smidt næsten alle sine  blade, heuchera Rio, hvis blade lyser op,  og et par fine blomster i Red Eden og Hot Chocolate.Til sidst endnu en krans, jeg har lavet - til min egen forundring For første gang nogensinde har jeg tørret nogle af de mørkeste hortensiablomster og stukket dem i en oasiskrans sammen med nogle ellekogler. Mon der i virkeligheden gemmer sig en instagramkvinde inden i mig, som presser på for at komme ud??Kommentarer

 1. Hej Marie,

  Så fikk du også litt snø, men den ble åpenbart for tung for ditt tre. Det er så ergerlig med skader etter tung snø.
  Det er mye fint av vintergrønne vekster hos deg, og 'Ice Breaker' har jeg på min ønskeliste (den også) ;)
  Så flott krans du har laget. På Instagram? 😳
  Du overrasker meg veldig hvis du gjør det! 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. -3 grader har vi været nede på,og det er jo ingenting i sammenligning med de grader, du har. Alligevel føles det fuldstændigt som vinter. Nej, jeg kommer ikke til at slå mine folder på Instagram. Faktisk har jeg oprettet en konto for nogle år siden, idet jeg tænkte at jeg måtte kunne lægge et ugentligt billede op og så se, hvordan det udviklede sig. Jeg kom bare aldrig i gang.

   Slet
 2. Det kan godt være, du skal rundbarbere, men det ser nu vældigt dramatisk ud med de afbrækkede grene. Våd sne er forbavsende tung.
  Skabsinstagrammmer... ja, hvorfor ikke? �� Det er i hvert fald en superflot krans :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Når det nu skulle være, var det ikke det værste træ, det gik ud over. Skabsinstagrammeren må vist blive i skabet😊

   Slet
 3. Det er nu bedst at der bliver klippet med en saks ikke med sne. hæ..
  Jeg har osse været ud og baske sne af de stedsegrønne. Der var allerede en stor gren på en af de store buskbom der havde lagt sig ned.
  Sød krans. Hortensia blomster er så fine som tørret.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. Sneen går meget brutalt til sagen. Heldigvis retter de fleste planter sig op igen. Man skal lige huske at sætte blomsterne til tørre, og det er ikke noget, jeg normalt gør.

   Slet
 4. Mon ikke der findes en lille pyntesyg pige i de fleste af os? - Men man behøver jo ikke at blive instagrammer af den grund:) Her er der da også plads til din fine krans som er så dejligt enkel og markant!
  Naturens egen 'beskæring', ja! Godt du ikke er alt for ked af det. De stedsegrønne er rigtig smukke og lyser op i den kolde tid. Her er vi kun på tærsklen til vinter og har slet ikke mærket kulden som du, og sneen er faldet som regn...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det har du da ret i. Jeg har bare på fornemmelsen, at en del af de bloggere, som er blevet instagrammere, er nogle, som netop holder meget af den slags aktiviteter. Det er unægteligt hyggeligere med sne i stedet for regn. Lige nu skøjter vi dog rundt på gårdspladsen, fordi sneen er blevet til is, og det er ikke så behageligt.

   Slet
 5. Kransen er flot, jeg har også tænkt på at pynte en dekoration med hortensiablomster, måske skal jeg også kaste mig ud i det, men det kommer nu ikke på instagram. Trist med dit ambratræ, jeg er forundret over at se, at alle bladene stadig er på træet, så er der vel ikke noget at sige til, at den knækker, når der lægger sig sne på den, jeg er spændt på at se det efter rundbarberingen.
  Flot stort parasoltræ, jeg har et par stykker, men selv efter mange år, har de stadig kun tynde stammer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Din dekoration blev i hvert fald fin, så hvorfor ikke. Ambratræer står altid med blade helt hen i februar, og til sidst plukker jeg dem almindeligvis af, fordi den ser forfærdelig ud. Ja, parasoltræet vokser langsomt.

   Slet
 6. Hej Marie!
  Tråkigt med trädet och grenarna, såg inte så trevligt ut, hoppas att du kan få fason på det. Fantastiska rosor som blommar fortfarande. Din hortensiakrans är mycket dekorativ och matchar fint i färg med fatet. Visst är det trevligt att skapa något fint med material från den egna trädgården.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig, det er så tilfredsstillende at benytte materiale fra haven, når der skal pyntes op til jul. Faktisk glæder jeg mig allerede til at beskære ambratræer og forventer egentlig et godt resultat.

   Slet
 7. Ærgerligt med skader pga. snetryk men heldig at den alligevel skulle studses. Ja vi får virkelig øje på de gode stedsegrønne planter nu. Parasoltræet har sådan en fin facon og jeg elsker den lille Albies. Flot dekoration du fik lavet. Jeg kan nu bedst lide de rene, simple dekorationer uden alt for meget pynt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, Sydney. Parasoltræet er specielt fint, når det er pyntet af et fint snedrys, men det blev det ikke i denne omgang. På fredag kommer børnebørnene, og så håber jeg, at jeg kan lokke dem til at lave et par dekorationer. Børn kaster sig bare ud i den slags, og resultatet bliver altid godt, i hvert fald set gennem bedsteforældrenes øjne.

   Slet
 8. Det er en smuk krans. Den ville kunne give mange følgere på Instagram :)
  Det ser så fint ud med æblerne på de nøgne grene. Sådan et stort æbletræ er virkelig en gevinst for haven. Mon ikke også fuglene er enige med mig?
  Somme tider beskærer naturen med hård hånd. Men hvis du kan se sådan på det, at nu er forarbejdet gjort, så kan du selv gøre resten til foråret, er skaden vel ikke så stor.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske skulle jeg lægge billedet af hortensiakransen ud på min totalt livløse instagramkonto. Æblerne skal lige have en omgang frost, før fuglene er interesseret. Sjovt nok kan jeg meget se, hvordan træet beskæres, nu hvor jeg kan kigge ind i kronen.

   Slet

Send en kommentar