Først op på stigen og så dybt ned i knæ




Sådan var det at tage de første billeder i dag. Den hvide cornus kousa China Girl og den rosa Satomi står nemlig i fuldt flor, og dels vender de blomsterne opad, og dels er de blevet så store buske, at man må i højden for rigtigt at kunne nyde synet.



Med den engelske rose Pat Austin og åkandemagnoliaen er det lige omvendt. Deres blomster bøjer sig  nedad, og buskene er i hovedhøjde, så her skal man dybt ned i knæene for at rigtig at nyde synet af blomstringen.




Heldigvis var det unødvendigt med den slags manøvrer, da disse bregner kom i fokus.

Denne deutzia stod ude i sin krukke hele vinteren uden nogen form for beskyttelse og blomstrer nu helt overdådigt. Det er godt gået.

Plettet gøgeurt/ dactylorhiza maculata har udviklet sig til en stor, flot gruppe. Når man læser om dens krav til jorden, står der, at den foretrækker kalkrig jord, hvilket undrer mig en del, for vores står i noget, der nærmer sig surbund, og der trives de tydeligvis fint.

Kommentarer

  1. Så fine dine Cornus kousa er! Det er åpenbart at de trives i ditt klima. Fantastisk Dactylorhiza også. Nydelig farge på blomstene.

    SvarSlet
  2. Ja, kornellerne lader til at stortrives og gøgeurten ligeså.

    SvarSlet
  3. Ja og begge øvelser var det hele værd, dine cornus er store flotte eksemplarer, mine er også ved at vokse til nu. Jeg har dog ikke Satomi, den har en flot farve. Flot gøgeurt, mine er mørkere i blomsten og kommer foreløbig kun enkeltvis. Min Pat Austin er ikke så langt, mine roser er lidt bagefter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan tydeligt huske første gang jeg så en blomstrende kornel i en have og besluttede, at I også skulle have sådan en. Det har været i 90erne, og dengang var de sjældnere buske bestemt ikke lette at finde til salg.

      Slet
  4. Vilken vacker Deutzia och odlad i kruka så håller den sig på plats. Min gör avläggare och breder ut sig raskt.... Får gå ut och titta om mina Cornus börjat blomma. Vill fortfarande hitta en ny 'Venus' som hade många fina knoppar förra våren men som sen aldrig bröt efter vintern - supertrist.

    Ha en fin helg! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. At deutziaen KU ne overleve i krukken er lidt af et mirakel. Hvis den var pma ret ud, tror jeg også, at den ville lave aflæggere på grund af dens vækstform. Ærgerligt at din venus ikke overlevede. .

      Slet
  5. Du er jo en ren paparazzi når du gør dig så mange anstrengelser for at få så fine billeder i kassen - og tak for det! Dine Cornus er velnok skønne, og det er alt det andet også! Åkandemagnolien har den fordel at den blomstrer når nattefrosten er overstået, og den har så smukke blomster, men det er da også sjovt dine orkidéer trives i den sure jord. Der er nok at glæde sig over hvis man bare gider stige op og dernæst tage dybe knæbøjninger!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kunne jo tyde på, at jordens surhedsgrad i virkeligheden ikke er så vigtig for orkideer e, år det kommer til stykket. Ja, haven giver motion på flere forskellige måder 😊

      Slet
  6. Du har sandelig gjort dig umage, men hvor er det altså også gode billeder af smukke planter. Jeg har tit ønsket mig, at min hedengangne magnolia soulangeana var en åkandemagnolie, så man kunne nyde blomsterne siddende eller stående under træet. Men din skal nok have et par år mere, før du sætter en bænk under.

    SvarSlet
    Svar
    1. I virkeligheden er det vel sjovest at lave indlæg, når man har gjort sig umage, og det har jeg unægteligt gjort denne gang. Magnoliaen har været højere, men kom i Infight med en sydbøg og blev derfor skåret ned. Sådan kan det gå, når man ikke tænker sig om og planter for tæt.

      Slet
  7. Jeg skulle ha plantet cornus for flere år siden. De er så flotte. Men jeg tror faktisk ikke jeg kendte dem da jeg var havegrønskolling.
    Sej deutzia, er det en ellers krybende type?? den er godtnok sød.
    sommetider har planter ikke læst hvor de vokser bedst, så de gror bare, ligesom dine gøgeurt, flot gruppe de har lavet.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan er det med større planter. De skulle have været plantet for længst, faktisk længe før man vidste, de eksisterede🙃 Nej, jeg tror ikke, at deutziaen er krybende; men de hængende grene kunne sikkert godt slå rod, hvis den var plantet ud i haven.

      Slet
  8. Hej Marie!
    Din trädgård bjuder på den ena överraskningen efter den andra. Så fint.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
  9. Det er sundt med lidt morgengymnastik!
    Du viser en serie smukke bregnebilleder. Bregner er med deres fine blade gode i mange sammenhænge. Jeg er forelsket i din Deutzia. Den står fint i krukken, her lægger man virkelig mærke til de smukke blomster. Men den vil sikkert også kunne gøre sig godt i en af havens bede.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, morgengymnastik er godt for helbredet. Deutziaen ville måske blive lidt anonym plantet ud i et bed, for den lader til at blive mere bred end høj

      Slet
  10. Smukke billeder af dine cornus. Sikke et væld af blomster. Det var en god ide med en deutzia i en krukke. Den står virkelig flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Sydney. Jeg synes også selv, at busken gør sig rigtigt godt i sin krukke.

      Slet
  11. Hei Marie.
    Ja, litt gymnastikk skader ikke. Skulle gjerne hatt Cournes, men det går nok ikke i min lille hage. Du viser så mye flott. Jeg blir helt overveldet.
    Ha det godt.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne-Lise. Hyggeligt med en kommentar fra dig.

      Slet
  12. Du skulle måske gro dig nogen vinger, ku' det egentlig ikke være dejligt

    SvarSlet
    Svar
    1. Absolut ikke! Jeg er noget af det mest jordstrygende, der findes

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring