novembermotiver


Selvom regnbuen kan forklares nøgternt og objektivt som et optisk naturfænomen, må jeg tilstå, at jeg, hver gang jeg ser en, reagerer på det følelsesmæssige plan og simpelthen bliver glad i låget, og jeg kan sagtens forstå, at folketroen udviklede myten om, at der gemmer sig en krukke med guld for enden af regnbuen. 

A propos guld, så var det vigtigt i dag at få foreviget vores guldtræ, inden alt guldet ligger under træet. Det sker lige med et.
Ginkgo biloba

Blåbælg/ død mands fingre/ decaisnea fargesii går mere i et med sine omgivelser, og hvis man ikke kender busken, bliver man overrasket, når man opdager de flotte mørkeblå bælge. Den sår i øvrigt sig selv i passende mængder.


Aster tat. Jindai er godt nok 'bare' en asters, men i mine øjne er dens knopper helt specielle og buketterne af de lavendelblå blomster ligeså. Desuden er den ikke så tilbøjelig til at vælte som så mange halvhøje asters.


Aster lat. Prince er en lav variant af sommerens sidste farvel. Det mørke løv og den kompakte vækstform gør, at den gør sig godt i et bed både med og uden blomster. 

Nej, den næste staude er ikke endnu en asters, men en vernonia/ jernurt. Før i tiden havde jeg en vernonia, som blev over to meter høj, og som var umulig at binde op. Derfor blev den skrottet, selvom jeg syntes, blomsterhovederne var usædvanligt dekorative. Nu forhandles der imidlertid en meget lavere variant med de samme kønne blomster og det samme sene blomstringstidspunkt.

vernonia lettermannii

Denne dahlia har mistet sin orange farve fra højsommeren og har svært ved at blive ved med at producere sine fyldte blomater.

Søren har gjort rent og ryddet op i drivhuset, som nu er parat til, at de frostsarte planter kan rykke ind. Aeonium schwarzkopf danner fortrop, og clematis Freckles bor der fast.


Kommentarer

  1. Din Ginko biloba ser helt fantastisk ut, og den kan se ut som den er laget av gull, ja. Flott regnbue 😊

    SvarSlet
  2. Det gør den nemlig 😊 Det er altid hyggeligt at opleve en regnbue på himlen.

    SvarSlet
  3. Hej Marie!
    Härliga astrar. Död mans fingrar låter lite skrämmande. Undrade om man kan äta frukten och googlade. Tydligen smakar det honungsmelon! Vet inte om det lockar att smaka.
    Freckles är fantastisk.
    Ha en skön helg /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for info. Måske skulle vi smage forsigtigt på den blå frugt. Egentlig frister det ikke rigtigt🤔 Freckles vil jeg gerne formere, men desværre har jeg ikke haft succes, hverken med stiklinger eller aflæggere.

      Slet
  4. Jeg tænker regnbuen godt kunne finde på at lande i din have - f.eks. midt i ginkgo'en! Flotte billeder af begge to - og græsbedet er stadig så smukt! Din Vernonia er spændende synes jeg, men også den lave sort af sommerens sidste farvel! Det er dejligt at have så sentblomstrende stauder.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er rart og noget andet at have planter, som har deres naturlige blomstringstid om efteråret, sammenlignet med planter, som har en mindre og lidt tilfældig genblomstring. Selvom vores have er stor, tror jeg alligevel aldrig, at den kommer til at rumme enden af regnbuen 😁

      Slet
  5. Der ligger guld, hvor regnbuen ender, men sandelig også under guldtræet, og det, der ligger under guldtræet, er lige til at samle op.
    Efterårsbedet bliver næsten flottere og flottere.
    Nogle asters er ret kedelige at se på uden for blomstringstiden, og blomsterne skal man jo vente på henover sommeren. Sommerens sidste farvel og din Prince udmærker sig ved at have et fint løv. Jeg bruge nogle gange løvet som fyld i buketter, også uden for blomstringstiden.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren, Elna. Hvis man har øjnene med sig, er der stadigvæk mange motiver rundt omkring i haven, men jeg må indrømme at jeg ret hurtigt er blevet til et indendørsmenneske.

      Slet
  6. Jeg er enig med dig. Lige meget hvor gammel jeg bliver, bliver jeg et forundret lille barn igen, når jeg ser en regnbue. Jeg skal love for at navnet passer til guldtræet! Dine Asters er meget fine. Det mørke løv på den lave Prince må give noget helt specielt i bedet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det lader til, at det er sæson for regnbuer lige nu, for i dag så jeg igen, og den var oven i købet dobbelt med et mørktbånd mellem de to buer. Prince kan kun anbefales.

      Slet
  7. Øv min kommentar fra i går er slettet.
    Det er sæson for regnbuer og flotte himmeler. Og guldtræer, vi har osse en ginko. Den er fantastisk lige nu, især når solen skinner på den.
    Hæ , død mands finger, lige til halloween. Men den ser rigtig spændende ud.
    Og de asters skal jeg vist lige tjekke . De ser osse spændende ud.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da ærgerligt, at din kommentar forsvandt, Gunvor. Ja, ginkgoerne er flotte for tiden, men om få dage står kun skelettet tilbage. Den lavendel lå asters kan enkelte år springe ud så sent, at ikke alle knopper når at springe ud.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring