Decembersne og - kulde




Man kan godt misunde fårene deres tætte og vandafvisende pels i disse decemberdage, hvor nattemperaturen nærmer sig de tocifrede tal. De er sådan et hyggeligt syn på den snedækkede mark, selvom jeg lige har opdaget,  at lammekød er den allerstørste CO2 udleder.



I går eftermiddags oplevede vi det usædvanlige syn, at to fasaner sad højt på taget af et udhus. Det var kort inden, en kraftig snebyge trak ind over egnen. Heldigvis blæste det ikke, for ellers havde det udviklet sig en kraftig gang fygning.
 

I det stille vejr ligger sneen tykt på ikke mindst de stedsegrønne planter,  og det ville sikkert være klogt at gå en runde for at fjerne sneen fra de mest tyngede, så vi undgår, at der knækker grene under vægten. Det sker dog ikke, for i morgen skal vi hente sønnen i Billund, når han kommer hjem på juleferie fra New York for første gang siden corona. Derfor har vi travlt med at gøre klar oppe og nede.
Efter en omgang frost er boiken æblerne blevet til en sand lækkerbisken især for solsortene.



Stewartiatræets frøstande bliver mere iøjnefaldende i  sneen.

Søjleenen er fin.

Men det flotteste snetræ er nu alligevel parasoltræet/ sciadopitys verticillata.

Kommentarer

  1. Hej Marie!
    Det var en ovanlig syn med snö i din trädgård. Det är mycket vackert. Fasánerna undrar nog vad det är, de är säkert inte vana vid så mycket snö. Det ser ut som lika fluffig och lätt snö som vi fick. Så trevligt med besök av sonen, det kommer att bli en fin Jul.
    Varma hälsningar /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Så meget sne og kulde i december er bestemt ikke noget, vi plejer at opleve. Og måske har du ret i, at fasanerne undrer sig over, hvad det hvide lag er for noget. Ja, julen bliver fin. Der skal arbejdes for at blive klar; men det er det værd.

      Slet
  2. Det er ikke ofte å se så mye snø hos deg, men vakkert er det! Så spennende å ha fasaner på taket. Det er jo litt av en opplevelse å se der 😊
    De er store fugler.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, efterhånden er det en sjældenhed at have så meget sne, især allerede i december. For 30 år siden oplevede vi flere gange at sne inde. Det er vi heldigvis ikke i nærheden af i år. Det var næsten naturstridigt at se de store fasaner flyve væk fra taget.

      Slet
  3. Sikke en masse sne I har fået. Jeg er lidt misundelig, bare lidt, men så tænker jeg på hvordan det er at cykle i. uha, ikke sjovt.
    Altså , al deres co2 udregninger, nogen siger det ene andre siger noget andet. Jeg tager det meste med en gang salt, og bruger min ,forhåbentlig, sunde fornuft. Hvis de vil ha os til kun at spise microgrønt fra lukkede kunstige oplyste rum, så kommer vi da hurtigt i mangel på både proteiner, mineraler og vitaminer og glæde.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ingen tvivl om, at det føre, vi har for tiden her på egnen, er totalt uegnet som cykelføre. Det er heller ikke, fordi jeg går helt vildt meget op i CO2 udslip. Det kom bare bag på mig, at udslippet er større ved lam end ved okse.

      Slet
  4. Skønne snebilleder, selvfølgelig har I ikke tid til at ryste sne af de stedsegrønne, I må nyde forberedelserne inden sønnen kommer hjem, sikken en begivenhed det bliver dejligt at se ham igen. Wow til parasoltræet. Rigtig dejlig jul med familien til jer, vi høres ved, når der bliver ro i huset igen.

    SvarSlet
  5. Parasoltræet er virkelig et flot syn. Det bliver bestemt dejligt at få sønnen hjem. Vi høres ved, ja.

    SvarSlet
  6. Hvor er det dog smukt med sne på hver eneste kvist og gren, frøstand og de gule æbler! Her er det bare rim der pynter - ingen sne desværre. Din søjleene er i det mindste så slank at den ikke kan samle tyngende snemængder:-) De to kokke på taget er måske blevet snuppet efter en hanekamp, som har ført dem til vejrs uden de har sanset det i kampens hede. De ser nærmest lidt forbavsede ud selv...
    Tænk at lammekød er så belastende for klimaet. Det overrasker mig lidt.
    Forstår du har udsigt til en rigtig hyggelig familiejul. God fornøjelse!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla. Sneen ligger der stadigvæk, for vi har haft og har stadigvæk forbløffende stille vejr. Søjleenen købte jeg på et plantemarked kun 20 cm høj. Det har været morsomt at følge dens udvikling til sådan en flot plante. Jeg tænker, at det er transporten af lammekød, som ikke produceres lige så udbredt som oksekød, der placerer lammekød på toppen af listen. Også god jul til dig og din familie, Ulla.

      Slet
  7. Hvor er det et dejligt billede taget ud over landskabet med alle fårene i forgrunden. Som sneen dog pynter - og lyser.
    Jeg håber, I fik sønnen godt hjem til jul.
    I må have en god jul.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  8. ja, nu, hvor sneen er borte, og det regner, er landskabet meget mere trist at se på. Tak, ja, sønnen kom hjem i god behold omend med en stor forsinkelse. Også god jul til dig, Elna.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring