Endnu et pip


I det smukke solskinsvejr,  vi har haft i dag, og med en frossen pikstensbelægning, tog jeg en pause fra mit lugearbejde og gik i stedet for en runde med kameraet.


Denne påskeklokke har stået i sin krukke siden starten af december og har overlevet det skiftende vejrlig forbløffende godt.  Da nattefrosten var hårdest, blev den dog bragt indenfor i sikkerhed, skal lige siges.

Stjernemagnoliaen er en af de planter, som har noget at byde på i næsten alle årstider, også vinteren.Vintergækkerne står på spring der, hvor solen giver dem lys og varme. De helt almindelige er uundværlige og superelegante; men bladene synes jeg ikke rigtig, man lægger mærke til, i hvert fald ikke før de begynder at visne.  Det gør man derimod , når det drejer sig om woronowii med de brede, skinnende blade. Vi har kun denne lille gruppe, og måske er det derfor, jeg ser den mere som en staude end som en bunddækkeplante.
Egentlig havde jeg taget saksen med om til indkørslen for at rydde lidt op deromme; men jeg blev distraheret af de japanske lygter, som her om vinteren danner det fineste filigranmønster. Samtidig  pynter de orange lygter sammen med den skæve weymouthfyr med det maleriske tilnavn Shaggy Dog. Faktisk synes jeg godt, man kan få øje på en siddende og langhåret stor hund, når man bliver gjort oppmærksom på navnet.
 

Kommentarer

 1. Åh, jeg blir nesten syk når jeg ser dine vakre snøklokker på vei opp alt nå. Her er det i kveld hele -19 grader, og nå lengter jeg veldig etter våren!
  Din påskeklokke har klart seg veldig godt. De tåler nok mye i ditt milde klima.

  SvarSlet
 2. Hej Marit. Vi er nok lidt misundelige på hinanden. Jeg kunne godt tænke mig lidt regulært vintervejr med et lag sne, og du længes efter at kunne se de første forårstegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og sånn er det bare. Været får vi ikke gjort noe med dessverre og hekdigvis 😊

   Slet
 3. Jeg bliver altid så glad, når jeg ser de første grupper af vintergækker. Jeg kan bedst lide dem med de smalle blade. Heldigvis tager de ikke skade af nogle dage med frostvejr, for det lader til, at nattefrosten har bidt sig fast, og dagtemperaturerne kun lige når over frysepunktet. Vi kunne godt have brugt lidt sne, men når det ikke skulle være sådan, kan vi da i det mindste glæde os over solskinsvejr og flotte solnedgange.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vintergækkerne er utroligt vigtige forårsbebudere, og jeg holder af dem i alle mulige afskygninger. Det er bare utroligt, så stor en forskel de forskellige bladformer gør. Et lille lag sne ville have været rart, ja.

   Slet
 4. Skønne billeder af et spirende forår, som er længere fremme end her hos mig, men også gode skud af høstens rester. Dejligt parti med stjernemagnolien og fine små vintergækker! Godt du holdt en lille pause fra lugearbejdet!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Ja, selvom vi har frostvejr, er der alligevel små forårstegn derude.

   Slet
 5. ja japanlygter kan være fine både som hele lygter og som filigran mønstret.. Fine billeder du har fanget.
  Foråret er på vej,,, både vintergækker og erentis er osse fremme her. Ikke alle steder, men dog hist og pist. Heldigvis er påskeklokkerne ikke så langt fremme som din i krukke. Jeg har erfaring for, at hvis de får alt for mange gange frost og tø, bliver de så slidte at se på. Ihvertfald de mere forædlede af dem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er heldige, vi haveejere, som har plads til japanlygter, selvom de breder sig for villigt, for deres frøstande er ualmindeligt dekorative i alle stadier. Enig - skiftevis frost og tø er ødelæggende for påskeklokkernes blomster, selvom selve planten ikke tager skade.

   Slet
 6. Jeg er nu på Fyn og venter spændt på at komme ud og se, om der er kommet noget spændende op derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er flytningen en realitet - spændende, hvad der dukker op i haven.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

gårdspladsen og blomster hist og pist

Nogle, der slynger sig, og nogle,der overrasker

Efter skybruddet