En augustmorgen


I morges var jeg egentlig rundt i haven i et andet ærinde, men blev fanget af den specielle stemning, der hviler over den på sådan en stille augustmorgen, og det kom der et indlæg ud af. Det kom til at  bestå af en masse billeder og meget lidt tekst. 
De første fire billeder er fra det gamle staudebed.




Black Beauty

Anemone Pretty Lady Julia

Clematis vit. purpurea plena elegans

Leopardlilje/ lilium pardalinum

Dahlia Labyrinth

Dahlia La Recolate

Aconitum Red Wine

Oregano

Et kig ind i haven mod sydvest
Endnu et kig mod sydvest, men længere inde i haven

halvmånebedet

Et kig mod sydøst og hjertetræet med halvmånebedet i forgrunden

 Ligegyldigt hvor vi kigger hen på denne tid, er vi omgivet af høje majsmarker. Det føles trygt og beskyttet at gå hen og hente dagens avis med majsmarkens raslen i ørerne, og ligegyldigt hvilket hjørne blæsten kommer fra, når den ikke ned på vejen.


Kommentarer

  1. En må jo ikke skrive så mye i et blogginnlegg! 😊
    Det var godt at du gikk ut og tok mange bilder. Det er en spesiell stemning i august ja. Dine høstanemoner er så fine, og jeg drømmer om å få de til å trives her. Flotte maismarker, og du har alltid så mye fint å vise frem fra hagen din. Vi som har hage har mye å glede oss over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nogle gange har man meget på hjerte, og andre gang lader man billederne tale for sig selv. Høstanemonen købte jeg engang på et plantemarked i sensommeren, og den bliver ikke særlig høj og har indtil videre ikke bredt sig forfærdeligt meget. Ja, haven giver os mange forskellige sanseoplevelser.

      Slet
  2. Nej I har det ofte mere stille hos jer. Her har det blæst meget fra morgenstunden, det mærkelige er, at det har været meget diset, det forsvandt først over middag, nu skal vi så have regn til natten, men heldigvis fint vejr i morgen. Det ser fint ud, undtagen første billede, som du ved ikke lige er mig ;) Jeg forstår godt, hvad du mener med det trygge ved majsen, når du skal hente avisen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er typisk, synes jeg, at vejret først stabiliserer sig over middag. Vi fik faktisk nogle korte, men heftige byger i aftes. Hvor er jeg i grunden glad for, at jeg kan lide alle farver 😉

      Slet
  3. Sikke en flot og frodig have du har fået lavet. Der er utrolig meget variation og farve men alligevel en dejlig ro. Tak fordi du deler den med os!

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you😄 Det er så hyggeligt at dele ens haveoplevelser med andre bloggere.

      Slet
  4. Ja der er noget over sådan en tidlig morgen. Desværre er det jo kun i weekenden jeg kan nyde den. Herligt at se der er andre end mig der holder af alle farver.
    Her kom der en del regn inat, med en fjern torden.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de tidlige morgener i haven har en speciel stemning. Det er ok med noget mere regn, synes jeg - bare det ikke bliver ved i dagevis.

      Slet
  5. Tidlig morgen er stemningen så fin - og navnlig når det er vindstille. Morgen og aften bliver farverne også rigtig dejlige når solen står lavt på himlen, så det er gode tidspunkter at tage billeder. Jeg synes næsten jeg har været med på en runde i din have nu, og det var en god oplevelse. Majsmarkerne rundt om hele have må også bidrage til den særlige stemning - og flotte er de!

    Tak for en flot serie!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak I lige måde, Ulla. Indlægget kom godt rundt i den centrale del af haven, men desuden er der jo køkkenhaven, skovhaven og sensommerbedet, så der er rigeligt med stof til endnu et par indlæg😏

      Slet
    2. Det har du absolut ret i, men det betyder bare også, at der venter noget mere nussen og pudsen, end hvis vi kun havde en tredje - eller fjerdedel af haven.

      Slet
  6. Det er smukke billeder fra det gamle staudebed. På det første af billederne kan man rigtig se de mange forskellige bladformer, der så dekorativt væver sig ind imellem hinanden.
    På billederne, hvor man kikker mod sydvest, bliver det tydeligt, hvor meget de store træer gør for helheden.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren, Elna. Du har et skarpt øje for detaljerne 👍

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En våd og kold rundtur.

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Aprilblomstring

plantetid