søndag den 20. maj 2012

æbletræer i blomst

er et herligt skue her i maj, og de gamle æbletræer er et vigtigt element i vores have. Her er først det ældste, et skovfogedtræ fra 1898. Det er nok blevet plantet i haven som gårdens værnetræ.Et nærbillede af stammen afslører 2 huller, som dog har været meget større. Det kunne jo tyde på, at træet er selvhelbredende. Det eneste minus ved træet er, at det er tilbøjeligt til kun at levere æbler hvert andet år.


Pederstrup i frugthaven
Belle de boskoop omgivet af vardeæble og ingrid marie. Alle disse træer er over 70 år gamle, men still going strong.Filippa og boiken, som vender mod vest, er ikke helt sprunget ud endnu.


Her til aften opdagede jeg i forbifarten at paeonia delavayii er sprunget ud. Blomsterne er dog nedavendt og sidder lidt inde på grenene, så måske er jeg lidt undskyldt.


2 kommentarer:

  1. Skønt med gamle æbletræer, det giver haven karakter. Skovfogedæblerne holder nu ikke længe, men må spises med det samme.
    Pæonen er så fin.

    SvarSlet
  2. Sikke nogle skønne gamle æbletræer. Dem kan jeg godt forstå at du værdsætter højt, for de er jo uerstattelige.
    Jeg plantede mit det første for snart 15 år siden i vores bare have, og jeg glæder mig næsten dagligt over at det virkelig er begyndt at ligne et æbletræ efterhånden :-)

    SvarSlet