lørdag den 8. september 2012

græsser

 I går købte jeg et lille moskitogræs hos Tina i Staudemarken, og det fik mig til at google lidt på diverse græsser i går aftes. Jeg kom hurtigt ind på den omfangsrige hjemmeside fra den førende græsplanteskole her i landet, nemlig  Overdam Planteskole. Linket her skulle gerne føre til en smuk og informativ tv-udsendelse med ejeren Poul Petersen.

I dag har jeg så prøvet at tage billeder af de mest iøjnefaldende græsser her i haven; men de mest elegante er desværre også de mest besværlige at fotografere.

Elefantgræsserne, miscanthus sinensis, er vel mere bastante end elegante, og så dog.

Dronning Ingrid.

Malepartus 

zebrinuus eller zebragræs

morning light

 

Star, carex, er mindre dominerende planter. Brun star, buchananii, skulle jeg lige vænne mig til, men nu synes jeg, den er dekorativ.carex morrovii ice dance


carex morovii variegata


Frosted curls 

palmestar

Molinia, blågræs, er nok det mest elegante græs. Transparent har ikke fået sit tilnavn uden grund. Jeg håber, man kan få øje på de elegante aks.


Den næste er betydeligt lavere, men også utroligt dekorativ og anvendelig. Jeg er i tvivl om navnet, måske dauerstrahl.


Stipa, fjergræs, ponytail, er virkelig en af mine yndlinge. Desværre er den ikke helt hårdfør, så det er heldigt, at den gerne sår sig selv.Det næste græs ligner ponytail en del i væksten, men stråene er mere ru, og den blomstrer ikke så meget. Jeg kender desværre ikke navnet - formodentligt har det fejlagtigt været skiltet som en ponytail.


Kæmpefjergræs er svær at fotografere i et hug, da de gule aks gerne hæver sig et par meter over den stedsegrønne tue. Det elendige billede er ganske symbolsk, for jeg kan simpelthen ikke finde den rigtige placering af kæmpegræs.


Calamagrostis, havesandrør. Karl Foerster får de flotteste gyldne aks, men fordi jeg har flyttet og delt den, ser den ikke ud af så meget i år.


Sidste år var den mere iøjnefaldende.

Koreansk sandrør er helt anderledes blød i udtrykket.


 Det lille moskitogræs, jeg købte igår, ser ikke ud af noget som helst. Derfor har jeg lånt dette foto fra Colorado på nettet.
Colorado State Grass: Blue Grama Grass
8 kommentarer:

 1. Også græsser har du mange af, det er da lykkedes dig at tage helt fine billeder af dem, de er ellers svære at fotografere. Jeg er også ved at udvide min samling og har købt nogen på staudestedet til levering d. 16. i Århus.
  Dine billeder og tekster er meget informative, tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, de er virkelig svære at fotografere. Det glæder mig, at du også kan bruge mine kommentarer. jeg har nok heller ikke købt den sidste græsplante - de giver noget specielt til omgivelserne.

   Slet
 2. Hvor se det godt uo og jeg er efterhånden meget overbevist om, at jeg skal have græsser indført i haven. Idag har jeg faktisk en aftale om at se en blogger-have med masser af græsser - og jeg er sikker på, at jeg får masser af inspiration. Håber jeg må få lov at tage billeder og lave et indlæg på bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se dine billeder. Mens jeg gik rundt med kameraet, fandt jeg ud af, at der var plads til mange flere græsser rundt omkring.

   Slet
 3. Hvor er det fint med de mange græsser, det har jeg ikke rigtig gjort så meget i, jeg husker barndommens "Strivgræs", og den måde den invaderede alt på. Og dog, jeg har været på planteskole i dag, på jagt efter mine AKEBONO tulipaner - dem havde de nu ikke. Nå, men jeg faldt i svime over Pennisetum setaceum Firework - den så fantastisk ud, men der stod at den skulle vinterdækkes, og da den kostede næsten 100 kr., så gik der kylling i mig, og jeg kom hjem uden græs..... kender du den, og ved du hvor sart den er?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg rigtig godt, at man falder for en pennisetum nu, hvor den står med de fantastiske aks; men min erfaring er desværre, at de bukker under for vores våde vintre, så det var sikkert godt, at du sparede pengene til noget mere holdbart. Hvis man kunne købe dem om foråret, så de fik tid til at akklimatisere, ville det måske være anderledes.

   Slet
 4. Hvor har du dog mange forskellige græs. De er smukke.
  Jeg holder også meget af græs og har planer om at lave et bed med græs og sten. Det bliver nu ikke i år. Måske til næste år.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Store græsser sammen med sten vil helt sikkert være smukt i din store have.

   Slet