torsdag den 15. oktober 2015

i den elvte time

begynder den selvsåede tobaksblomst middendorffiana omsider at blomstre.

Med stjerneskærm er det lige omvendt - de har blomstret on and off hele havesæsonen.

Skal vi virkelig til at tømme krukker og overvintre planter? Det er jeg slet ikke klar til.
 


Men efterårsfarverne taler deres tydelige sprog.Hanesporetjørn - 12-14 år gammel og godt 3 m. høj. Man kan desværre ikke se dens lange torne.

15 kommentarer:

 1. Ja du har dejlige træer og buske med efterårsfarver i haven. Jeg holder meget af efterårets farver og vil gerne selv have flere af dem, selvom jeg er gået bevidst netop efter de gyldne farver, kan jeg godt have flere.
  Nej tømme krukker er ikke sagen endnu, jeg stiller dem nok bare ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gyldne farver, der oplyses af solen, er et smukt syn, det kan vi sagtens blive enige om.

   Slet
 2. Du har så mange interessante planter Marie, dine indlæg er altid spændene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig meget, at du har fornøjelse af at læse mine indlæg.

   Slet
 3. Hej Marie

  Flot middendorffiana - god kontrast med de blå pollen med det gule!
  Og ellers er det jo bare at konstatere at efteråret myldrer frem lidt overalt -
  Så ja hvis du tømmer krukker og sådan noget så er det vel snart?
  Nogen jeg kender sætter krukkerne på skrå - så sprænger de ikke siger hun?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, middendorffiana er godt lavet. Nogle krukker tømmer jeg, og andre placerer jeg bare frostfrit. De fleste planter tager nu ikke skade af en let gang frost.

   Slet
 4. Har også fået lov at opleve tobaksblomsten så sig selv, den har fundet sin vej helt om til køkkenhaven, ellers er der frø der har sat sig fast i tøjet og fulgt med mig derom;-) Er heller ikke klar til at rydde de frost følsomme endnu, men er alligevel gået i gang.
  Sand nydelse at se dine efterårsbilleder fra haven:-))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid en glæde, når de selvsåede planter dukker op rundt omkring. Efterårsfarver uden sol tror jeg fintuner vores øjne, så vi bliver mere opmærksomme på de fine nuancer.

   Slet
 5. Tak for billederne af hanesporetjørnen. Det er den facon vi forestiller os. Må jeg jage mere med dig? Hvor stor er kronens diameter sådan ca. ?

  Jeg har sukket over mine stjerneskærm i år. Jeg fik fingrene i både en rød og en hvid A. maxima, men de trives ikke rigtig. Måske får de for lidt lys. Ærgerligt, for jeg synes de er utroligt flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Et slag på tasken bliver 3m., hvor den er bredest. Vi har den rosa maxima, som faktisk trives fint, selvom den står ret skyggefuldt; men den remonterer ikke ligesom de andre. Til gengæld er blomsten noget så fin.

   Slet
  2. Tak for svar.
   Måske har jeg for store forventninger til stjerneskærmene. jeg er glad for at høre, at dine heller ikke remonterer.

   Slet
 6. Ja, det er blitt høst enten vi liker det eller ikke. Så flotte Agapanthus du har! Hva gjør du for å få de i blomst? Jeg har flere store planter, men ingen blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke så omhyggelig med agapanthus, som det ofte anbefales rundt omkring. De får lov til at blive store i potterne, før jeg planter dem om, og så giver jeg dem jævnligt gødning og masser af vand i starten af vækstsæsonen. Min erfaring er også, at de skal have en vis størrelse, før de rigtig begynder at blomstre.

   Slet
 7. Hej Marie.En meget smuk collage af dine stjerneskærm.Har du haft dem klippet ned ?
  For mine har da været slut længe.Kan godt forstå at du ikke er klar til at tømme dine krukker......................for de er da rigtig flotte endnu.
  Og rigtig dejlige billeder fra dine bede.....................smukke farver.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Jette. Ja, jeg klipper de visne blomster af, fordi jeg synes, de får sådan en kedelig gråvissen farve. Faktisk fjerner jeg også tit de kedeligste blade, sådan at hele planten får et friskere udseende.

   Slet