mest små ting og sager
Søren har spottet, at duetræet har sådan nogle stenhårde frugter hængende. Min tålmodighed rækker ikke til at gøre et forsøg med frøformering.
Silver velvet er den smukkeste, hvad bladene angår, og dens blomster med kaninørerne er så nuttede.
Crocus laevigatus er en meget tidligtblomstrende krokus.
Høststenbræk har både kønne blade og fine små blomster, hvor to af kronbladene altid er længere end de andre. Her kommer rubrifolia med den røde bagside på bladene.
Jo kompostbunken er vældig fin, men stewardiaen er fantastisk. Jeg glæder mig til min bliver så stor. Du har mange høststenbræk, de er rigtig fine. Det må være rubrifolia, jeg også har, min har hængt noget med bladene i sommer, trods mere regn end sidste sommer, men nu blomstrer de da. Jeg synes ikke, at bladene har været så fine i år.
SvarSletHej Marie og Lisbeth, måske kan en af jer svare på, om det fine træ er langsomt voksende?
SletHej Nina
SletMin erfaring er, at Stewardia er meget langsomt voksende. Min er vist 4 år gammel, og er stadig meget lille. Vi må høre, hvad Marie siger?
Fine billeder, jeg synes måske nok, at din krokus er lige lovlig tidlig på den , men det er måske meningen?
SvarSletTræet er også flot, det tror jeg ikke, at jeg kender. Så tak for billede + navn.
Vh Nina
Jeg er helt enig med Lisbeth. Hvis man vil have glæde af sin stewartia, skal man skynde sig at investere i den; for de første år sker der ikke meget; men så pludselig et år sidst i maj opdager man, at træet blomstrer, og så jubler man, og det gør man derefter også over efterårsfarverne. Krokussen er tidligtblomstrende. Flere steder beskrives den som blomstrende til jul; i år er den så bare ekstra tidligt i gang.
SvarSletDet forstår jeg godt, at du ikke har tålmodighed til at frøformerer et duetræ, for med en ventetid på op til 20 år før det blomstrer er det noget af en sej kamp - selv om det jo selvfølgelig i sig selv ville være en super at få det til at lykkes.
SvarSletMeget flot eksemplar af Stewartia - jeg er faktisk først for nylig via bloglang (tror det var Marie der viste den ) blevet bekendt med dette fantastiske træ, jeg tror jeg må ud og investerer til foråret !
God aften og tak for nogle dejlige billeder.
Mange hilsner
Anita
Velbekomme, Anita. Nej, jeg synes også, at en tidshorisont på 20 år - og det er nok meget realistisk - er for meget for en pensionist som mig.
SletDin er en af de smukkeste kompostbunker jeg længe har set :-)
SvarSletJa, ikke. Dovenskab belønnes
SletYou really have some beautiful Saxifragas and the Crocus laevigata behaves like an autumn crocus, also nice. The Stewartia is a delicate tree and what about your compost pile, just lovely.
SvarSletThank you, Janneke.
Slet:-) som sædvanlig hen hel række små vidundere med og uden kaninører
SvarSletTak, Sussi; men du må indrømme, at kaninørerne er nuttede.
SletHej Marie
SvarSletImponerende samling høststenbræk, og de kommer vel rigtig til sin ret nu vi endnu ikke har haft hård nattefrost.
Sjov Crocus laevigatus - den klarer forhåbentlig også frost!
Ha en dejlig aften
Forrige nat havde vi en lillebitte snert af frost. Forhåbentligt varer det noget endnu, inden den bider sig fast. De små stenbræk skal stå halvskygget, hvilket er lidt ærgerligt, fordi man ikke ser dem så meget, som de fortjener.
SletHej Marie.Fine små ting du viser.......................mange af dem kender jeg slet ikke.
SvarSletOgså en fin kompostbunke du har.
Men den lille med de søde små ører er da heller ikke til at stå for.
God aften Jette
Godtdu synes om de ting, jeg viser. Kompostbunken skifter udseende med årstiderne - det er lidt sjot at se.
SletHej Marie. Jo, møddingen er rigtig flot :). Det er nogle spændende planter du viser. Er det meningen, at de skal blomstre i efteråret eller har de allerede blomstret længe?
SvarSletDet er udpræget efterårsblomstrende planter, Jeg kan nemlig godt lide at forlænge blomstringen så meget som muligt.
SletLidt tålmodighed kræves også inden duetræet får 'unger':
SvarSletLad dem ligge under træet vinteren over.
Saml dem ind når skallen er rådnet væk til marts.
Sæt dem i en spand fugtig sand i 12 mdr.
Når de begynder at vise spirer, såes de i kasser med muld.
Foråret efter prikles de i små potter.
Året efter kan de plantes beskyttet.
Nu køber jeg dem som planter istedet,:o)
Anne Marie