torsdag den 22. oktober 2015

Hvordan uploader I billeder til bloggen?


Når jeg spørger, skyldes det, at det tager pokkers lang tid for mig at uploade billeder fra min pc. Det kan jeg godt leve med; men på min gamle pc kunne jeg multitaske imens og have to-tre sites åbne samtidig. Det er totalt umuligt på min (relativt) nye computer - nu kan jeg intet foretage mig, mens der uploades. Jeg bruger Google Chrome skal lige tilføjes.

Lidt billeder: Silver leaf er det naturlige navn på alpeviolen, klematissen hedder versicolor.


Yndlingstidslen blomstrer stadigvæk;  men jeg er mere optaget af, om jeg når at få frø fra den, der er afblomstret.Frø siges at modne bedst på planten, men på denne tid af året kan det jo godt blive svært. Indlægget i dag bliver vist overvejende lilla - i hvert fald skal glasbær også med.


 Heritage, rhapsody in blue, barcarole, de Recht, la rose des quatre vents og heidi Klum.

Munstead Wood

Brown velvet har en køn blomst og en usædvanlig farve, men planten er  ikke sund, så nu bliver den gravet op og afløst af hot chocolate.

Et par gule til sidst: dicentra scandens og voksen vedbend/ hedera arborescens - den sidste er uhyre populær hos fluerne selv på en regnvejrsdag.
     


21 kommentarer:

 1. You still have so many beautiful blooming roses Marie and I'm surprised you also have the rose Brown Velvet. Here it's also not growing strong, but I have them already many years. I'm looking forward to hear from you if Hot Chocolate is a better growing rose.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. I have seen hot chocolate described as rugged and healthy so hopefully it grows better that Brown velvet. Maybe Brown velvet gets a second chance in a sunny and clayey corner of the garden - I really like the flower.

   Slet
 2. Jeg bruger også Chrome og oplever kun den er en smule langsom til at uploade, når jeg uploader mange fotos ad gangen.
  Mener dog at kunne huske, der var en periode, hvor den bare var SÅÅÅÅÅ længe om det, at jeg var ved at få spat.
  Husker dog desværre ikke, hvad jeg gjorde for at få det ændret....måske jeg brugte Firefox et stykke tid...og gik så tilbage til Chrome efter en opdatering?!
  Håber du finder en løsning, for det er møghamrende irriterende når det tager for lang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Møghamrende irriterende er lige ordet. Jeg overvejer at af- og geninstallere Google chrome for at se, om det hjælper.

   Slet
 3. Jeg har ingen problemer med uploading, det går hurtigt, så jeg behøver ikke at multitaske imens. Har det ikke noget med dit net at gøre? Jeg bruger i øvrigt også google Chrome.
  Hot Chocolate er også kommet ind i min have i år. Det er svært med frøene fra tidslen, det er jeg ikke i tvivl om, det er desværre lidt for sent på året.
  Flot så mange blomster du har i Munstead Wood, men den har nok også flere år på bagen end min.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det kan sikkert godt have noget med nettet at gøre; men mit abonnement er ikke blevet ændret, så umiddelbart kan jeg ikke se nogen grund til, at mit upload fylder mere.Munstead Wood har vi vist haft i fire år.

   Slet
 4. Hej Marie

  Det har næppe noget med browseren at gøre - du kan evt prøve med exploreren og se om tiden ændrer sig. måske du har skiftet kamera og størrelsen på filerne har ændret sig?
  Blogger komprimerer automatisk det du uploader. så der er egentlig ikke nogen grund til at sende vildt store filer afsted - For mig fylder en typisk jpg fil 4,3mB på PCen, det samme billede hos Blogger fylder 160kB.

  Jeg sidder også og venter på at rigtig meget frø skal modne på planten - håber meget at weekendens varme hjælper!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har skiftet kamera, endda to gange - der har du nok en pointe. Nu har jeg downloadet Firefox, så får vi se - IE dur ikke sammen med Blogger. Det er spændende, om vi får høstet de frø, vi venter på.

   Slet
 5. Har for tiden samme problem som deg, skikkelig irriterende ! Så vi får få litt assistanse av den yngre garde.
  Nydelige bilder av lilla i hagen din, og litt vanskelig å få modne frø på visse planter.
  Nyt det siste av høstfargene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok i virkeligheden et ret udbredt problem, det langsomme upload, men drønirriterende alligevel. Lilla er en fin farve på alle årstider.

   Slet
 6. Spændene om du får modne frø fra tidslen. Er det en staude eller er den kun et årig ? Min erfaring er at visse frø kan sås lidt umodne. Det gælder f.eks angelica og viola.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er spændende. Hellere tage frøene lidt umodne end lade dem rådne. Tidslen beskrives forskelligt alt efter, hvor man læser, men jeg bliver ikke forundret, hvis den ikke vender tilbage.

   Slet
 7. Hej Marie.Surt når al det tekniske ikke fungere.Har ikke selv nogle problemer.........................og jeg viser jo mange billeder.Bruger også Google Chrome.
  Skøn klematis du viser........................og også en skøn collage af roserne.
  Her er de desværre næsten slut.Men min glasbær står heldigvis også fyldt med de skønneste bær.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Når det næsten er slut, er det fint at have en busk som glasbær, som kan lyse op i lang tid.

   Slet
 8. Nydelig lilla farger i hagen din! Jeg har glassbær i krukker, men mine har ikke så flott farge som dine i år. Må skyldes alt regnet tror jeg, for før har de hatt skarpere farge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, måske gør regnen en forskel. Vi har ikke haft s meget regnvejr på det seneste Jeg har stødt på en, der hedder callicarpa acuminata, som har ekstremt mørke bær. Den gad jeg godt få fat i frø af.

   Slet
 9. Jeg tænker at det har med billedernes filstørrelse at gøre, for man må formode at dit grafikkort er helt up to date på en ny computer. Jeg eksporterer mine billeder til et mindre format i Picasa inden jeg bruger dem på bloggen. Jeg loader fra min Mac og bruger Safari.
  Dine lilla billeder viser smukheder - jeg kan især godt lide din klematis og tidslen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet. Jeg vil undersøge billedernes størrelse - det nye fotografiapparat kan jo godt være indstillet anderledes end det gamle.

   Slet
 10. Hej Marie
  Hold da op et flot eksemplar af glasbær du har- klipper du den til ?
  Du har da godt nok også stadig gang i roserne - fantastisk.
  SUPER DEJLIGE OG RIGTIG GODE BILLEDER.
  God søndag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Anita. Ja, jeg beskærer glasbærbusken lidt og overvejer at gå lidt hårdere til værks med nogle af e længste og ældste grene.

   Slet