torsdag den 29. oktober 2015

Hvorfor er det aften hele tiden, spurgte mit barnebarn på 4 år sin mor forleden dag. Sådan oplevede jeg også dagen i dag.

I dag har jeg valgt at vise nogle af største bregner i haven: sortskælbregne/dryopteris wallichiana , kanelbregne/osmunda cinnamomea, kurvebregne, japansk fjerbregne/athyrium niponicum variation pictum


Kongebregne

Da vi havde havebesøg for ikke så længe siden, var der et par stykker, der gættede på, at violfrøstjernen Elin var en bambus.

De farvestrålende blade falder lystigt til jorden.


Men ikke dem alle - klatrehortensia og Fuji-kirsebær


14 kommentarer:

 1. Godmorgen Marie

  Ja, efteråret er kommet over os, mildt og farverigt, men også dunkelt...

  Flotte bregner - man kan blive fristet, men jeg må jo nok begrænse mig!

  Ha en dejlig fredag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det lidt som mit barnbarn - det kommer bag på mig, at det allerede nu er så dunkelt. Begrænsning er nok ikke lige det ord, jeg ville forbinde med dig:-)

   Slet
 2. Ja, det er mørkt nå om dagen, også her. Det er trist når en ikke får se solen, og nå trenger vi den som mest på denne tiden.

  Lekre bregner du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det mørke vejr tærer på humøret. Bregnerne er et fint bunddække med den rette placering.

   Slet
 3. Ja især i dag hvor solen ikke er fremme, virker det mørkt i det. Det er så flot, at du kan navnene på bregnerne, der må jeg stå af, jeg har den første og den sidste i collagen. Min Fuji-kirsebær står også flot nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er mørkt i vejret i dag, men også fint vejr til at få ordnet nogle ting i haven. Jeg må tilstå, at der er andre bregner derude, hvor jeger mindre sikker på navnene.

   Slet
 4. Godt formuleret af dit barnebarn. I dag har det været grumset vejr hele dagen.

  Jeg elsker bregner men kan aldrig huske, hvad de hedder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, børn er tit gode til at formulere tingene helt præcist. Jeg synes i grunden, at de danske bregnenavne er sværere at huske end de lantinske.

   Slet
 5. Kloge ord fra dit barnebarn. Det er jo helt rigtigt! Spændende at du viser dine bregner. Der er så mange forskellige og jeg synes, navnene er svære. Skriver du mon de latinske navne ned nogle steder på alle dine planter? Jeg er i hvert fald meget imponeret over, at du kan dem allesammen (pånær lige bregnerne:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, Birgitte, nej, jeg skriver ikke navnene ned, men har nok en god hukommelse, selvom jeg da må indrømme, at den har været bedre. Hvad bregner angår, så har vi efterhånden en lille samling, og så er det jo praktisk at kunne navnene, hvis/når samlingen skal suppleres.

   Slet
 6. Hej Marie.Ja!! jeg siger som de andre at jeg er imponeret over at du kan huske alle de latinske navne på næsten alle dine planter.Er glad for de bregner jeg har........................og flere er da grønne endnu.
  Som dit barnebarn sige så synes jeg også at dagene hurtigt er blevet meget kortere og mørkere.
  Her drysser det store kirsebærtræ over hele græsplænen...................men smukt ser det ud.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God weekend til dig, Jette. Ja, bladene pynter både på og under træer og buske; men om kort tid er det nok slut.

   Slet
 7. Ja...det er noget typisk trist novembervejr vi har nu...og jeg har stadig ikke vænnet mig til at det bliver SÅ tidligt mørkt nu....Godt det snart er midten af november, så vi kan få sat de første "vinterlys" op på skuret. Dem har vi så siddende til en gang i februar. Det hjælper lidt på humøret.

  SvarSlet
  Svar
  1. På denne tid af året begynder jeg at have ondt af jer arbejdende mennesker, som næsten ikke oplever dagslyset - det kan godt være en hård periode at komme igennem, og du har ret i, atlys ude og inde godt kan hjælpe lidt.

   Slet