søndag den 20. december 2015

gråt i gråt

Sjældent har vi vel haft så stort et behov for at fejre lysets fest som i år, hvor gråvejrsdag følger gråvejrsdag i én uendelighed. I dag puffede blæsten dog så meget til de tætte skyer, at solen faktisk kortvarigt brød igennem. Se bare den smalle stribe bag ved lætræerne.


Fasanbusken/Leycesteria formosa `Gold Leaf´  er efterhånden den eneste løvfældende busk, som stadigvæk står med sine blade - og blomster.


Ellers er træer og buske blevet forvandlet til sorte silhuetter.


Den hvide peberbusk er pyntet med snefnug, ser det ud til på afstand; men tæt på viser de små blomster mere farve.
                       
Euphorbia blackbird er kønnest i knopstadiet her i haven.

Helleborusblomster varsler forår.Det samme gør den udsprungne, lille narcis og anelsen af rustrødt på troldnødden/hamamelis.
20 kommentarer:

 1. Ja det er godt nok til at få pip af de grå dage. Vi så også en stribe sol her i morges, til gengæld er der en del vind, så er der kun det tilbage, at det er mildt. Egentlig er det jo ikke det, vi ønsker nu. Sol, lys og klart vejr det ville være godt, men så heldige er vi ikke. Helleborus er langt så må vi glæde os over dem og over at det går den anden vej i overmorgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi ville allerhelst have let frost og klart vejr, men det er vist ikke på tapetet foreløbig. Jeg tænker også, at der ikke er længe til, at vi kan nyde de første blomster i forårshaven.

   Slet
 2. Ja uha det hele er gråt og trist - synes dog din have har mere at byde på en min, som er blevet lagt fladt ned af sne og storm her i november og december. Jeg skaber nu en lille illusion af hvid jul ved at strå kokosmel på røde æbler og kogler i haven....noget må man jo gøre for at "overleve".

  Julehilsner fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, noget må man gøre, det har du ret i. Vi slap jo for snemængderne, så haven ser ikke fuldstændig "fladmast" ud, men her er vådt og gråt og kedeligt brunt, når solen ikke skinner.

   Slet
 3. Vilka vackra vippor på gräset, måhända är det ett Miscanthus gräs? ...och fasanbusken lyser så fint, en okänd buske för mig.

  Undrar om vi idag inte haft värmerekord för december +13,7 grader vid lunchtid, helt galet är det för att vara några dagar kvar till julafton.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis en miscanthus, så vidt jeg husker malepartus. Det var ellers en utrolig høj decembertemperatur - den tror jeg ikke, vi kan konkurrere med.

   Slet
 4. Hej Marie.Ja !!! der er ikke så meget i haven der trækker lige nu.
  Men sjovt nok viser jeg også lidt træer med flotte grene.
  Og Helleborus er vist det eneste der blomstre her.
  Flot billede af facanbusken.
  God advent Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Og god advent til dig, Jette. Udbudet derude er jo ikke så stort længere, vi må glæde os over det, der er. Snart går det fremad igen.

   Slet
 5. Hej Marie

  Ja, meget gråt i gråt! Og ingen frost i sigte, eller sol.
  Flotte Helleborus du kan vise - jeg tjekkede lige min sternii idag - masser af gamle grønne blade og pæne knopper - intet nyt endnu...

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé at tjekke helleborusplanterne - deres blomstringperiode er virkelig lang. Sternii er heller ikke sprunget ud endnu hos os.

   Slet
 6. Hej Marie. Ja, det er meget gråt i gråt. Jeg så også et glimt af solen i dag, men kun et glimt. Nu blæser det ret meget. Dine juleroser er meget flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk, at det er så gråt, at et solstrejf opleves som noget fantastisk. Vi trænger simpelthen til lysere tider.

   Slet
 7. Kære Marie Ja det ser ikke ud til at der kommer sol i nær fremtid. Men vi kan da snart glæde os over at det snart vender så dagen igen bliver længere.
  Jeg har i år købt Euphorbia, glæder mig til at se blomsterne. Juleknus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. I juledagene ville jeg ellers godt give en del for at få noget sol til de kaloriebekæmpende gåture. der er ikke noget bedre end at kunne se frem til at følge ens nyanskaffelser.

   Slet
 8. Her kiggede sole nfrem i lidt over en halv time - sikke en forskel det gjorde. Godt nok var jeg indendøre, men kunne nu sagtens nyde den alligevel.
  Det passer mig fint, at lyset nu vender tilbage...så bliver det snart februar, hvor de første frø skal sås...og så bliver det marts...og så er det forår...og ih hvor jeg allerede glæder mig vildt til at forårsklargøre haven, kan jeg mærke. Det må skyldes det hersens gråvejr...
  Hav en god aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt en meget sundere reaktion på gråvejret end en vinterdepression. Min såsæson starter allerede i januar med de frø, der skal ud og have kulde for at spire.

   Slet
 9. That last red Hellebore is such a beauty, the shape of the flower is just gorgeous.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you, Janneke. It is small, but perfectly shaped.

   Slet
 10. Vakre Helleborus du viser. De er så fine, og de gir en veldig lang blomstring i hagen. Jeg fant knopper på tre planter i går, og det er helt uvanlig her på denne tiden. Det nye klimaet har sine fordeler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,de har en megalang blomstringsperiode.Lidt diskret frost plejer ikke at genere dem; men I har vel normalt masser af frost og snedækkede haver i flere måneder.

   Slet