Så er ventetiden langt om længe forbi


Men snart begynder vi vel at vente på, at regntiden får ende😏  Ikke sådan at forstå, at jeg synes, vi har fået vand nok, slet ikke - vi har fået små 50 mm de sidste 4 dage; men konstant regnvejr har nu aldrig været min kop te.

Den første blomst i dette indlæg er fra den stedsegrønne magnolia grandiflora Goliath, som vi omhyggeligt pakker ind hver vinter. Jeg kan godt lide den måde, blomsten præsenterer sig på, nærmest som om den er blevet anrettet på en bund af blade.

Eden Rose bryder sig jo ikke om vedvarende regn, men ser ud til at trives med det vejr, vi har lige nu.

Sally Holmes blegnede fuldstændigt i det stærke solskin, vi har haft, og er meget smukkere i mere overskyet vejr.

For en overfladisk betragtning har Sweet Pretty mange lighedspunkter med Sally Holmes, som er avlet af en engelsk amatørrosenavler, mens Sweet Pretty er fremelsket af franskmanden Jacques Mouchotte og udgivet af Meilland, hvor han var ansat. 

Mozarts friskeste blomster endte som pynt på en prinsessekage i lørdags. Det var Eva, der var mester for pyntningen.

       
Cyclamen hederifolium begynder så småt at blomstre. Måske har regnen lige givet dem det nødvendige skub.
Hvis det er pangfarver, vi vil se, skal vi gå en tur i køkkenhaven.

Kommentarer

  1. Ja regn har vi ikke fået nok af, men vi er alle glade for det, vi har fået. Konstant regn bliver lige så træls som konstant solskin og megen varme, en vi må tage det, som det kommer. Jeg har ikke set cyklamenblomster endnu, måske skal jeg til at holde øje, for pludselig er de der jo.
    Flot prinsesselagkage.

    SvarSlet
    Svar
    1. Både højtryk og lavtryk har det med at blive hængende for længe, men det må vi jo leve med. Kagen var ikke bare flot, den smagte heldigvis også rigtig godt.

      Slet
  2. Det høres godt ut med 50 mm med regn. Her er det stadig tørt, for det lille vi har fått monner ikke lenge.
    Sweet Pretty er så fin. Flott prinsessekake også :)
    Cyclamen blomstrer her også nå. De er så små og søte.

    SvarSlet
    Svar
    1. De 50 mm gør bestemt stor forskel til den gode side. Forhåbentligt får du også snart en ordentlig omgang regn. Måske er det, fordi cyclamen ser så sarte ud, at det er en speciel fornøjelse at gense dem hvert år.

      Slet
  3. Hei Marie.
    Vi har fått mye regn her også. Rart det der. Når det begynner slutter det ikke med det første. Men vi skal ikke klage i år. Magnoliaen var flott. Flott prinsessekake.
    Fin kveld til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, vi må bestemt ikke klage over regnen, tværtimod.

      Slet
  4. The first few photos of the pink and white flowers that you took pictures of are such stunning looking plants. You have such a beautiful garden. Thanks for the share, hope you had a fantastic weekend. Keep up the posts.
    World of Animals

    SvarSlet
  5. Det er vel næsten 14 dage siden at mine Cyclamen kom op og selv om de står i skygge krøllede de helt sammen, de kunne bestemt ikke lide varmen. Jeg håber på meget mere vand for under planterne er der stadig knastørt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der er ingen tvivl om, at de er påvirket af tørken og varmen og kan bruge masser af vand.

      Slet
  6. Hej Marie

    Jeg har set Cyclamen i enkelte andre haver også, har jo ingen selv - godt med friske blomster nu:)

    Ha en dejlig dag

    SvarSlet
    Svar
    1. August er den måned, hvor de plejer at dukke op, så det er helt normalt, men de virker mindre friske i år.

      Slet
  7. Hej Marie!

    Härligt med dina blommande cyklamen, jag är en stor beundrare av dess små skönheter.

    Jag har lovat mig själv att aldrig mera klaga på regn men dessa blockeringar av vädersystem som numera uppträder allt mer frekvent kan ju lika väl resultera i regn under flera veckor. Hur som helst, jag är så glad att den plågsamma värmen är borta för denna gång.

    Ha det så gott Marie!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en fornøjelse at gense de små cyclamen. Utroligt nok ser det ud, som om de næste dage vil give solskin i dagtimerne og regn om natten, og det er jo præcis den form for vejr, vi ønsker os.

      Slet
  8. Mine cyklamen, som jeg fik sidste år har været en tvivlsom succes. De er jo helt nye, og der er kommet blomster i 3 ud af 8 planter. Det var lidt svært at vide, hvor de helst ville vokse, da jeg plantede dem, og efter sådan en sommer er jeg da ærligt talt stadig lidt i tvivl. Sådan er det, når man får ukendte planter ind i haven ;-) Nu håber jeg, at de tre eksemplarer etablerer sig, for søde er de ;-)

    SvarSlet
  9. Det er de nemlig. Generelt set synes de godt om at vokse i den lidt tørre jord under et træ eller en busk, hvor de ikke bliver generet af andre og mere pladskrævende planter.

    SvarSlet
  10. Smuk cyklamen og dejlige roser.
    Jeg vil gerne bede om lidt solskin igen - hvis du ellers har forbindelser... :)

    SvarSlet
  11. Beklager, kan ikke hjælpe.

    SvarSlet
  12. Hej Marie!
    Fint med både rosor och cyklamen i blom. Mozart är riktigt vacker, och blev fin dekoration på tårtan. Det har kommit en del regn här också, och det känns bara skönt.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en fuldstændig anderledes have efter regnen. Mozarts blomsterblade har den perfekte størrelse til at blive brugt som kagepynt.

      Slet
  13. Tack för påminnelsen - jag kanske ska vattna min C hederifolium lite så de kommer igång. Men purpurascens blommar så fint. Jag har en kruka med frösådda Magnolia grandiflorum som jag ska skola isär men sen är frågan hur de ska klara sig i Sverige... Men de är urläckra!

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er sikkert en god ide at vande dine cyclamen. Magnoliaen er på grænsen af sin hårdførhed her i landet, og hvis vi ikke vinterbeskyttede den, ville den ikke overleve. Derimod har vi krydsningen Maryland, som har overvintret ubeskyttet to vintre.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

gårdspladsen og blomster hist og pist

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Hvad er du for en fætter?