en blæsende septembersøndag

Koldt og blæsende har det været i dag, så det blev lidt småt med billeder, men dog nok til et hurtigt indlæg. Jeg starter med Himlens syv sønner/ heptacodium, som er det eneste efterårsblomstrende træ, jeg kender.

Og så dog - i magnolia grandiflora Goliath sprang årets sidste blomst også ud  i dag.

Det har ærgret os af mange grunde, at regnen er blevet ved med at vælte ned i august og september, og en af dem er, at vores nye pileparasol  er blevet gennemblødt. Den skulle gerne blive tør på et tidspunkt, så den kan få en omgang svampemiddel.

Blandt roserne har Troika dannet en flot blomsterklase, Sweet Pretty har en mere åben placering af blomsterne, og Heidi Klum leverer kun enkelte blomster ad gangen.



Chelonopsis, der betyder "som ligner chelone= duehoved" blomstrer først nu og har normalt den uvane at gemme de kønne blomster bag ved bladene.  I år er  de af en eller anden grund mere synlige.

I foråret så knopperne i hortensiaen Love You Kiss triste og svedne ud, så vi regnede ikke med at se blomster i den i år. Det fik den så alligevel, og herunder viser jeg, hvordan blomsten ser ud på forskellige stadier.  På det sidste billede har den fået selskab af den asters, som hedder Mönch.


 




Kommentarer

  1. Himlens syv sønner er så fin. Skæbnetræet blomstrer jo også nu, selvom det jo nok er en busk. Vores er stammet op og står som et lille træ.
    Jeg kender slet ikke den lille fine blomst Chelonopsis.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Nå, ja, vores skæbnetræ blomstrer ikke i år. Det er nok grunden til, at jeg ikke kom i tanker om det.

      Slet
  2. Vores skæbnetræ blomstrer også nu og er ikke at sammenligne med en busk, vi har klippet grene af, så stammen er synlig.
    Jeg har en hortensia, som ligner din meget, men det starter ikke med pink som din gør.
    Rosenblomstringen er ret spredt her, men der er dog blomster, det må vi glæde os over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Skæbnetræet er faktisk et nydeligt træ. Hortensiaen er køn med sine røde rande og mindre tung i det end mange af de hvide hortensier, som der findes en del af.

      Slet
  3. Den Goliath er så fin, og hyggelig med nye blomster i september.
    Evig regnvær i september er utrolig kjedelig. Flotte hortensia.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været så hyggeligt at følge Goliaths spredte blomstring henover sæsonen. Selve blomsten holder dog kun en enkelt dag.

      Slet
  4. Hej Marie

    Sweet Pretty er nu lækker!
    Flotte Kanter på din Hortensia, i alle stadier:)

    Ha en dejlig ny uge

    SvarSlet
    Svar
    1. SP blev lidt træt i løvet efter den første blomstring, men ser friskere ud nu.

      Slet
  5. Hei Marie.
    Her har det blåst storm i kastene, men vi har hatt sol. Er så glad i rosen Troika, men har ikke hatt blomster på mine i år.
    Hortensia er flott i alle stadier.
    God uke til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Her til morgen er her dejligt stille vejr igen. Ærgerligt at din Troika ikke kommer til at blomstre i år.

      Slet
  6. Det har været voldsomt blæsende i dag, og jeg har holdt mig inde.
    Chelonopsis, har jeg lige læst mig til, blomstrer helt fra juli... Det er jo en pænt lang periode, ogd en er oven i købet nydelig i blomsten. Fint bekendtskab.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg gik en tur i blæsevejret i går, og op ad bakken måtte jeg læne mig frem som en skihopper. Fordi stauden ligesom gemmer sine blomster, går der lidt tid, før man opdager, at den rent faktisk blomstrer.

      Slet
  7. Hej Marie!
    Vi har haft blåsigt de senaste dagarna, men soligt och det blev riktigt varmt i växthuset, då jag försökte få lite ordning därinne. Du har fortsatt fina växter som blommar. Sweet Pretty gör skäl för namnet, så vacker. Heptacodium är fin och vacker färg på hortensiorna. Mina astrar står i skuggan av en häck, så de blommar lite senare.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rart med planter, som blomstrer, nu hvor efteråret kan mærkes mere og mere. Voksestedet gør virkelig meget for, hvornår planterne blomstrer.

      Slet
  8. Hm vi kunne da godt bruge noget af det regnvejr i har fået. Vi har ikke fået for meget endnu. der er halvtørt under træerne endnu. Chelonopsis er der da en sød lille ting. Jeg mistede flere af mine sene blomster sidste år. Nu mangler jeg dem til at give farve i efteråret. Jeg havde fyldt hullerne med 2 årige sidste efterår, så jeg havde næsten glemt alt om det.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, regnen har været ulige fordelt. Det var en smart løsning, du fandt, på hullerne efter de stauder, du mistede sidste år.

      Slet
  9. Det er spændende at følge udviklingen af hortensiaens blomster. De er smukke på alle 3 stadier og kan nydes over meget lang tid. Der er ikke mange andre buske, det giver så meget blomsterglæde som hortensiaerne.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det kan du have ret i, og der er stadigvæk nye knopper, der springer ud.

      Slet
  10. Hade chansen att dofta på Heptacodum i helgen och jag ska definitivt skaffa ett exemplar :) Hortensian var magnifik :) Jag har några i krukor men ska nog pröva att sätta ut dem igen - de har inte blommat i år.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Lykke til med heptacodium. Også her i landet er der en del, som foretrækker at have deres hortensier i krukker. Det giver jo også muligheden for at lave varierende opstillinger.

      Slet
  11. Himlens syv sønner er bare flott! Og rosen Sweet Pretty er vakker og elegant.
    Her blomstret rosene som vi aldri tidligere på forsommeren, men det ble ingen remontering. Håper dere får sol og vind, slik at pile-parasollen tørker:-)
    Ha en fin uke/Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi er heldige at have en pæn remontering af roserne, men mange haveejere, vi har snakket med, nævner faktisk, at de har samme oplevelse som jer.

      Slet
  12. I went through my favorite blogs today and I posted this message on the message board of each of them: You inspire me!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring