en lille pause


I weekenden blev vores ældste barnebarn konfirmeret, og selvom vi bedsteforældre ikke havde ansvar for det praktiske overhovedet, har vi alligevel haft lidt travlt, ikke mindst fordi Peter, vores søn, kom hjem fra New York for første gang siden corona og havde følge af sin kæreste, som vi kun kan kommunikere med på engelsk. Det var altsammen megahyggeligt, men blogaktivitet har der ikke været tid til.

I mellemtiden har haven bevæget sig videre i sin udvikling - faktisk er det svært at overskue det hele. Jeg starter indlægget med en håndfuld stauder, først jeffersonia dubia, så den lyserøde blodurt sanguinaria Amy, derefter den rosa vårbælg lathyrus verna oog til sidst en engkarse cardamine pratensis.



På løgfronten er vi nået til anden etape af hundetand med den spinkle erythronium hendersonii og white beauty. Desuden er hvidblomme/ leucojum aestivum ved at have bredt sig rundt omkring i haven.  Dens højde gør, at dens effekt er anderledes end både vintergækker og dorothealiljer.





Nogle blomstrende buske: rhododendron schlippenbachia, en navnløs camellia og dværgbusken phylliopsis mermaid.





Sidst , men absolut ikke mindst, den glade konfirmand midt i anemoneskoven.

Kommentarer

  1. Det er jo de rene lækkerier du serverer her på stribe, og jeg får helt lyst til at kaste mig ud i et par stykker af dem. Vårfladbælg har jeg haft tidligere i en anden have, og den fik jeg lyst til at prøve igen. Den har en dejlig lysegrøn farve. Også hundetand må jeg vist til at afprøve. Har aldrig haft dem, men de er jo så yndige - og tænk at de ligefrem breder sig! Skal de have sur jord?
    Konfirmanden ser meget tilfreds ud der midt i anemonerne, og hun kan vist godt være tilfreds med dagens vejr også.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Vårfladbælg er i grunden en fin staude. Blomsterne er fine, og bladene er næsten stedsegrønne. Hundetand kræver ikke sur jord, men et godt dræn med noget humus i er fint. Dvs hendersonii står I et surbundsbed, fordi der var plads der, og det trives den fint i. Jeg er begyndt at dele løgene sidst på sommeren, og det lader til at være godt for dem. Eva havde en fremragende søndag👍

      Slet
  2. Jeg morer mig lidt, når jeg ser dine billeder, alt er nok tre gange så stort som mit, det være sig hundetand, og R. schlippenbachii, men jeg ved jo, at du har meget mere held med mange stauder hos dig. Jeg glæder mig bare over, at jeg trods alt har dem ;)
    Jeg kan da godt forstå, at du har holdt fri, når du har sønnen hjemme og tilligemed en ny svigerdatter, det er dejligt. Konfirmationen er jo også noget af en begivenhed, og konfirmanden ser sød ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der skete en del på hjemmefronten i den forløbne uge. Hvis mine planter er større end dine, hvilket jeg tvivler stærkt på, kan det skyldes deres alder. Schlippenbachii er i hvert fald fra Askjærs velmagtsdage i 80erne.

      Slet
  3. Jeg har merket meg at du har vært borte fra bloggen ja, men det er jo så hyggelig når du er tilbake igjen 😊
    Vakre blomster hos deg, og det er faktisk mange ukjente camellia som ligner på din. Jeg har to sånne uten navn.
    Veldig søt konfirmant i flotte omgivelser!

    SvarSlet
    Svar
    1. Somme tider kommer privatlivet helt naturligt på tværs af bloggen. Camelliaen havde oprindeligt en etikette, som sagde sasanqua, altså en efterårsblomstrende camellia, men det er den tydeligvis ikke.

      Slet
  4. Mange kønne sager du viser (også konfirmanden!). Jeg har altid troet at hundetand trives på lidt sumpet / meget skygget steder. Den skal jeg måske prøve.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, forårets blomster har sådan en lækker friskhed. Sumpet jord har jeg aldrig budt vores hundetand, for vi har simpelthen ikke den slags jord. Almindelig god næringsrig havejord med et godt dræn fungerer godt for mig.

      Slet
  5. Det må osse være dejligt at kunne mødes rigtig igen efter det coronahalløj. Godt I fik hygget igennem.
    Jeg har osse vårfladbælg. De første år kun den violette. Den gav nogle frøplanter en gang imellem. Og pludselig et år der en lyserød. Den er pænt stor nu.
    Skønne lækkerier du osse viser. Dejlige forårsblomster.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Man glemmer næsten corona i sådan en anledning, men de to skulle have en kviktest, før de kunne tjekke ind til flyturen til New York. Vårfladbælg sår sig selv i perfekte mængder, synes jeg.

      Slet
  6. Tillykke med alle familiebegivenhederne, der må have været dejlige hver på deres måde.
    Og tak for billedet af den rosa vårfladebælg. Det faldt på 'et tørt sted', for forleden opdagede jeg, at jeg havde sådan en lyserød sag. Jeg har ellers i maaaange år haft en masse af de lilla, og troede i min naivitet, at dét var farven, så jeg undrede mig over den lyserøde. Nu behøver jeg ikke at bruge tid på google - og dog, for er det mon en overhækkkenindfløjet variant, eller er det den lilla, der har transformeret sig? Ved du, om de er kendt for at kunne det?
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi stadigvæk lidt høje oven på al den spændende familieståhej. I starten var det kun den blå vårfladbælg, der såede sig selv. Nu gør de det begge to, og den lyserøde er oprindeligt købt som lyserød.

      Slet
  7. Hej Marie!
    Riktigt vackert i dina vårrabatter. Dorothealiljan eller Klosterklocka som jag kallar den, är så fin. Vårärten eller Lathyrus verna, finns en mörkare färg hos mig. Den kommer troget upp varje vår och ser likadan ut. Men får nog vänta ett tag till innan den blommar. Vacker Camelia. Trevligt att kunna träffas igen. En söt konfirmand, får gratulera henne så mycket.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for gratulationen. Ja, vårfladbælg er en meget stabil plante. Det løg, jeg viser, ligner klosterklokke meget, men er faktisk en anden, som blomstrer senere og er højere. I Danmark kaldes den hvidblomme.

      Slet
  8. Var det ikke prins Henrik, der i en tale sagde noget om havens allersomdejligste blomst. Hun er den yndigste blomst, din konfirmand. Hvor må det have været stort at få sønnen hjem igen.
    Den lilla hundetand er så smuk. Jeg har aldrig haft hundetand i haven, men du giver mig lyst til at prøve, om de vil gro i vores sandjord.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  9. Vacker konfirmand! Och den sista lilla busken var väldigt söt. En sådan får jag leta upp :) Visst blommar det vackert nu och hundtänderna är så eleganta.

    Kram, Carina

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring