inspiration

 - fra andre blogs er en herlig ting. I et stykke tid har jeg haft The Enduring Gardener på min blogliste, og 9. maj var der et indlæg, som vi lod os inspirere os af i dag, da vi skulle komme op med et egnet stativ til en nyindkøbt rosenslynger/ rhodochiton. Vores lianranke er med links gevind, kan jeg nu konstatere.


Den første ranke, der blev snoet, viste sig at være for grov og dominerende til plante og potte, så nu er jeg nok nødt til at anskaffe en slyngplante, som matcher den bedre i størrelsen ☺


Det bliver ikke klematis alpina, for den har vi i forvejen, og den har også noget at klatre i.

Paeonia mairei er begyndt at blomstre, nu hvor veitchii forlængst er afblomstret.

Mlokosevitchii gør det lige om lidt.

Bronzeblad/ rodgersia podophylla bliver ikke smukkere. 


Bronzeblad er en fin bladplante uanset arten - her nye skud af to forskellige former af rodgersia pinnata.
                   Den gule ahorn/ Acer shirasawanum 'Aureum' er også helt på toppen her i maj.

Fritillaria affinis aurea - sådan står der i alt fald på skiltet.

Fritillaria persica i to versioner
  Prærielilje/ camassia

Kommentarer

 1. Det var da en god undskyldning for at købe en ny slyngplante :) Bronzeblad er også en af mine yndlinge nu, jeg har også nogle fritillaria som blomstrer nu, men ikke som dine. Camassia er tæt på blomstring hos mig, men ikke så langt som din. Der er gang i mange ting nu, og flere kommer til

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ranken bør bestemt ikke gå til spilde. Det går rigtig hurtigt. F.eks. mener jeg ikke, prærieliljen var sprunget ud i går. I dag ser jeg den mange steder.

   Slet
 2. Hej Marie

  Ja, på nogen måder går alting bare så hurtigt, afblomstrede pæoner! Alletiders men også godt vi har nogen tilbage. Mlokosevitchii (som de jo vil omdøbe) er en markant og flot sag -ikke mindst som du viser hende.
  Rodgersia er en slægt jeg vil kigge nærmere på!
  Er det muren bagved der giver dig disse tidlige Camassia?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis har vi langt de fleste pæoner til gode. Camassia blomstrer flere steder i haven i dag, så det kan ikke skyldes varmen fra muren.

   Slet
 3. Flott rosenslynge! De er jeg så glad i. Den gule acer er veldig fin. De lyser veldig opp.

  SvarSlet
 4. Ja, du er noget af en ekspert i at så rosenslyngere. Vi er gået over til at købe en, der er godt i gang, fordi frøplanterne er enormt længe om at udvikle sig.

  SvarSlet
 5. Hej Marie. Det var interessant det om rosenslyngerne. Jeg har sået nogle for første gang og nu er jeg spændt på hvor lang tid der går, for den rigtig for fat? Det ser godt ud på dit billede. Den lyse løn er virkelig også skøn. Det ser ud til, at I formklipper den? Den ser i hvert fald superflot ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er spændt på at følge med i, hvordan dine rosenslyngere udvikler sig. Jo lønnen bliver holdt nede i den højde med beskæring. Ellers kunne vi ikke have den der, hvor den står.

   Slet
 6. Det ser flott ut i hagen din nå ! Har også funnet ut at jeg kjøper ferdig plante, de jeg sådde kommer så...sakte.
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja, der er en del planter, der blomstrer, og det nye løv er i sig selv er smukt syn. Det er ærgerligt, at rosensorteren er så længe om at komme i vækst.

   Slet
  2. Jeg mente selvfølgelig rosenslyngeren.

   Slet
 7. Nu är det fint hos dig Marie! A. shirasawanum `Aureum´ har jag försökt med tre gånger! Det går inte men den grönbladiga fungerar, tacksam för det. Ditt exemplar är synnerligen vackert, har du stammat upp det lilla trädet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg har stammet det op, er det så længe siden, at jeg ikke kan huske det længere; men jeg beskærer det hvert år, faktisk et par gange hvert år

   Slet
 8. Altid en stor fornøjelse at "besøge" dig

  SvarSlet
 9. Fritillaria er kommet på min ønskeliste. Dine er smukke!!
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også, de er, og en variation fra narcisser og tulipaner.

   Slet
 10. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.orologi replica
  replliques montres
  Rolex Replica
  replique montre suisse.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar