ingen pæoner i dag

- men lidt forskelligt fra majhaven.
Fritillaria camschatcensis i to versioner, den grønlige har tilnavnet Alaskan form. Det har jeg lært af min skotske helt, Ian Young, fra The Scottish Rock garden Club på denne youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=2Q_Zfhwt7DM

Denne bredtvoksende stenrose/ stendafne / daphne cneorum nyder jeg synet og duften af, men er også irriteret på, fordi den lægger sig henover dejlige plantelommer i spaltebedet, og en eventuel flytning skal man ikke regne med, at den overlever.


Det er småplanter som disse to kløvere, der retteligt burde have lov til at vokse der. Oxalis ute og oxalis enneaphylla ione hecker hedder de.


Menziesia ciliicalyx/ bjerglyng er blevet om klassificeret og en nu en rhododendron, selvom dens blomster umiddelbart mere minder om en lyng.


Roser, som har overvintret i drivhuset,  kan vel ikke siges at indlede rosensæsonen, selvom de er i blomst. Det er black baccara og Leonardo da Vinci.
     

Louise Bugnet er derimod den ægte vare. Både blomster og knopper er usædvanlig små, og årsagen er helt sikkert, at busken blev flyttet for godt en måned siden, og stik imod alle forskrifter kunne vi ikke nænne at skære den tilbage, da dens knopper allerede var ret veludviklede. Vi har nok heller ikke været alt for flittige med vandkanden, må jeg tilstå.

 Blå lærkespore / corydalis craigton blue er en krydsning, som holder sig mere opret end forældrene.

Denne blå akeleje er farveægte, hvis man da kan bruge den betegnelse om planter. Hvor den stammer fra, fortoner sig i det uvisse.

Kommentarer

 1. Ja, men du har jo så mye fint likevel! Louise Bugnet får sikkert større blomster til neste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit. Ja, måske får den allerede større blomster i år, når den genblomstrer.

   Slet
 2. Den ene af mine Louise Bugnét har også vist den første blomst i dag, der er store knopper i flere andre, men jeg synes nu, at det er tidligt i år, måske er det sådan hvert år. Stenrosen er flot, men ærgerligt at den lukker for noget andet. Rhodoen minder godt nok mere om lyng, men det skal vi så ikke bestemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok lige før, rosensæsonen strter. Aicha står f.eks. med store knopper. Ja,stenrosen blokerer for andet, men det nytter heller ikke at brokke sig over, at planterne trives. Jeg var vel simpelthen for uvidende, da jeg plantede den der. Nej, det er vel noget genforskning, der bestemmer, hvordan planterne bliver kategoriseret.

   Slet
 3. fantastisk blå farve som din Akeleje har, sikke den lyser op

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop! Det er en ganske ordinær blomst, men den giver en masse til omgivelserne.

   Slet
 4. Hej Marie

  Ja, Ian Young - denne stille uprætentiøse facon, og han får han formidlet af sin enorme viden. Hvem har vi i Danmark der bare nærmer sig det niveau?
  Flotte Fritillaria camschatcensis du viser!
  Og Oxalis ja!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, og så er hans skotske engelsk slet ikke til at stå for. Jeg kan ikke lige komme i tanker om en dansker, der når i nærheden af hans niveau.

   Slet
 5. Så vackra blommor den har F camschatcensis :) Jag är så glad för frösådderna jag satt ut har överlevt vintern. Oxalis har jag inte fallit för men tibast för doftens skull måste jag skaffa.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skulle lige google tibast🙂 ja, duften er så fin, men jeg synes også, blomsterne er smukke.

   Slet

Tilføj en kommentar