makkerpligten kaldte

Selvom det var koldt, ofrede:-} jeg mig for sagen, nemlig at bidrage til at holde liv i bloguniverset. Faktisk har jeg også et par ting på hjerte i dag, så offeret var til at overskue. Det kunne minsandten lade sig gøre at finde enkelte blomster rundt omkring, som jeg ikke har vist før her i efteråret. Dog er asters Jindai med igen, fordi den stadigvæk står flot både med blomster og knopper.

Lobelia x gerardii får lov til at gå solo, fordi jeg godt vil reklamere lidt for, hvor taknemlig den er at så fra frø. Måske burde jeg vente til foråret, så jeg til den tid kan vurdere, hvordan den har klaret vinteren; men nu var der lige et par fotogene blomsterkviste.

I går hjalp vi hinanden med at sætte det indre drivhus af bobleplast op. Der meldes jo om frost de næste nætter.

I år er det ikke helt så propfyldt, som det plejer at være. Det er rart at kunne nå ind til de inderste planter med vand uden at frygte, at man knækker en gren eller vælter en krukke.

Camellia Jury's Yellow fik lov at blive stående uden for bobleplasten. Der ligger et net klar til at dække den med i den strengeste frost. I England vurderes den som helt hårdfør, så jeg er optimist.

Pinus contorta Chief Joseph er også helt hårdfør - jeg har bare ikke fundet det perfekte sted at plante den og synes desuden, at den er dekorativ som krukkeplante.

Clematis Freckles blomstrer og blomstrer. Når det bliver koldt, får de gamle blomster en rødlig farve, mens de bare visner ned, når det er lunere i vejret.
 

 Vores ældste kamelia plantede vi om i skovhaven sidste år i november, og på trods af tørken har den klaret omplantningen godt. Sidste vinter dækkede vi den til, fordi den var helt nyplantet; men i år har vi endnu ikke bestemt, om ikke den skal have lov til at klare sig selv.

Magnolia grandiflora skal derimod 100% sikkert vinterdækkes; ellers kan vi lige så godt sige farvel til den først som sidst. 

Søren fik forbud mod at sætte glas i bjælkehytten, så nu har han lavet skodder i stedet for.

 Boikentræet står med masser af guf til fuglene; men de gider ikke røre æblerne, før de har fået en omgang frost. De er alt for sure

Kommentarer

  1. Jo lidt blomster kan der findes derude. ret sejt ..
    Den bjælkehytte er altså så herlig, men det var da godt der ikke kom glas men skodder i. Det passer meget bedre.
    Boikentræ kender jeg ikke.. Er det et slags vildæble?? Eller er cideræble, de er jo osse sure.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Boiken er en meget gammel æblesort, som nok ikke sælges mere undtagen af folk, som har specialiseret sig i gamle sorter. jeg er også lettet over, at hytten endte med skodder og ikke glas.

      Slet
  2. Engelskmenn har et annet mål på hva som er hårdført enn oss andre ;)
    Det hender de får snø i Wales og det varer omtrent en dag. Camellia Jury's Yellow er nok temmelig hardfør ja.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har du ret i, så deres udsagn om hårdførhed skal tages med et gran salt.

      Slet
  3. Hej Marie

    Der har vel altid været perioder hvor der blev blogget mindre. Der sker ikke de store ting derude i haverne og det er vel noget tidligt at komme med diverse årskrøniker og den slags.
    Selv er jeg ved at geare ned til kun en gang om ugen eller deromkring, og de næste dage skal jo blive kolde men også give os masser af sol:)
    Boikenæblet er imponerende, og det siges at smage rigtig godt når det har modnet.
    Det havde også været et stilbrud at sætte fine vinduer i bjælkehytten - Den ser godt ud i det mere rå look!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kommer til syvende og sidst an på motivationen, om og hvor meget man blogger, og jeg må blankt tilstå, at de der årskavalkader virkelig kan få min lyst til at bevæge mig rundt på bloggene helt ned på nulpunktet. Samtidig forstår jeg udmærket, at man griber til dem, når haven viser sig fra sin uinspirerende side, og den enkelte får jo også derigennem et overblik over, hvordan haveåret i grunden er forløbet.

      Slet
  4. Du har da stadig en del at vise frem og også en del at lave i haven med vinterdækning osv.

    Vi er gået i hi :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er vi så ikke helt; men jeg har da fundet et ufærdigt strikketøj frem fra sidste år. Nu skal det være!

      Slet
  5. Fin blomning i trädgården hos er. Jag gillade den där Pinusen. Nu har jag sett den hos flera och den är superfin.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Man må jo nyde de små eksempler på blomstring, der endnu er at finde. Der er en del nåletræer, som får gule farver i kulden; men jeg tror, Chief Joseph er den, der bliver mest gul.

      Slet
  6. Dejligt med makkerpligt, det er nu rart, hvis vi kan holde liv i bloggene selv midt om vinteren. Mine camelia står jo ude i bedet, men det er nok også køligere hos jer. Jeg håber, den klare det udenfor hos jer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det går vel lidt op og ned med bloggeriet. Snart går folk amok med at pynte til jul, og så kommer der nok mere gang i bloggene. Vi har kamelier både ude og inde, flest ude, faktisk.

      Slet
  7. Hei Marie.
    Du overrasker meg hver gang jeg er inne på bloggen din. Her ligger det meste av hagen i dvale mens hos deg blomstrer det. Pinusen din fikk jeg sans for.
    God uke til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Blomster er der endnu, ja, men ikke mange. Pinusen er ikke ligefrem diskret:-)

      Slet
  8. Hej Marie!

    Du har ju stadigt blommande växter att blogga om, en fin bildkavalkad så här i höstmörkret. Om jag bara skulle hålla mig till trädgården nu finns inte så mycket att vare sig fotografera eller skriva om men jag skriver gärna om natur, klimat och miljö och dessa ämnen tar ju aldrig slut. Nu finns mera tid också, vår och sommar är det mer eller mindre tidsbrist som gäller.

    SvarSlet
    Svar
    1. Igennem årene har jeg taget det som en sjov udfordring at prøve på at etablere planter, der blomstrer året rundt, og det er faktisk lykkedes. Hvad emner for blogindlæg angår, så er det vældigt fint med diversitet.

      Slet
  9. Hej Marie!
    Blir förvånad över ditt fina collage med växter som blommar. Din Pulsatilla har en vacker färg, det är en växt som blommar tidigt på våren hos mig, den trivs inte så bra, så jag köper nya exemplar varje år. Gillar de ludna knopparna och vackra blommorna. Dagen börjar med ett fantastiskt solsken.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er helt fantastisk at opleve solen efter så mange gråvejrsdage. Jeg er begyndt at så pulsatilla hvert år.

      Slet
  10. Fin kollage, du kan fremvise.
    Det er et stort arbejde med drivhuset, men med de mange sarte krukkeplanter, du har, kan jeg godt forstå, at det er nødvendigt.
    Jeg læser gerne om hvad som helst, som du og andre haveblogger om, fordi jeg synes, jeg bliver klogere. Også selv om min have er helt anderledes, eller jeg har andre interesser. Jeg er vist bare nysgerrig, og nyder indlæggene fra din have :-)
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det glæder mig virkelig, at du nyder mine indlæg. Jeg har det også sådan, at jeg har fornøjelse af at læse indlæg fra haver, som ligger langt fra min egen. Det kun, når der stort set sker det samme på bloggene, at jeg har svært ved at fastholde interessen.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Med en uge til sommertid

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed