en broget buket

Mørkt om dagen og lyst om natten, sådan  er det i den periode, vi er inde i lige nu. Dagens indlæg har ikke et egentligt tema, men er nærmest bygget op over de billeder, der ikke blev skrottet pga lysmangel 🌧
Først nogle kølige motiver.
 Paeonia Cora Louise

Clematis Josephine

Clematis the President

 blomstereng

Eremurus robustus/ Kleopatras nål
Så nogle varme
Paeonia peregrina

 Hemerocallis fulva

 Kanelbusk/ calycanthus hartlage wine

Rh. tsariense
Nogle gule
 Iris butter and sugar

 Farvebælg/ baptisia Carolina Moonlight

 Gul hyld/ sambucus lemon curl

Gul fasanbusk/ leycesteria formosa

Nogle grønne planter - de fleste med hvide eller sølvgrå blade
Rh. sinogrande

 Etagekornel/ cornus controversa variegata/ the wedding tree

Kongebregne/ osmunda regalis

 Silberwolke og Viking Silver

Kommentarer

 1. Flotte fargetema du viser, og det var da godt at du ikke slettet bildene :)
  Her er det også mørkt om dagen som skyldes et evig regnvær.
  Hver gang jeg ser din Cornus controversa variegata blir jeg syk av misunnelse ;)

  Det er da jeg virkelig ønsker meg et dansk klima her ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært lige nu ikke at tænke tilbage til sidste sommers solskinsvejr med længsel. Jeg vil heller ikke bytte klima med dig, men er fuld af beundring for, hvor meget din have når at levere i løbet af den forholdsvis korte havesæson.

   Slet
 2. Hej Marie!
  Vilken fin bukett du bjuder på. Cora Louise är mycket fin liksom dina klematis. Kanelbusken ser spännande ut, du har så många varianter av växter, som jag inte sett förut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 3. Tak for kommentaren, Marika. Planter og blomster er utroligt frodige og friske i år.

  SvarSlet
 4. Det er en spændende pæon, du viser. Og dejlige bladplanter. Det bliver jeg altid glad af :-)))
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Frodige bladplanter kan man blive glad af🙂

   Slet
 5. For en gang skyld har jeg noget, der er større nemlig R. sinogrande, min er nok lidt ældre, men det varer længe endnu, inden der kommer blomster. Jeg kan se, at du også har din i en krukke. Jeg overvejer at plante min ud i et bed, men det er jo en 4´er så det går nok ikke. Min Kleopatras nål er ikke sprunget ud endnu, det er første gang, den skal blomstre, så jeg er spændt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sinogrande er bare helt perfekt uden en eneste grim plet, og de nye blade er lige prikken over i'et. Jeg turde ikke plante vores ud, men vores klima er nok også lidt hårdere end dit. Kleopatras nål holder ikke vildt længe hos os, selvom vi sørger for masser af dræn, men har jo en speciel udstråling.

   Slet
 6. Hei Marie.
  Tenk å kan ha en blomstereng. Får nøye meg med baljer med frø i.
  Kleopatras nål er staselig. Hadde den i hvitt, men den gikk etter den harde vinteren ifjor.
  Her er det også mørkt om dagen. Mye regn og kraftig vind. Lengter litt tilbake til sommeren ifjor.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kleopatras nål er vist desværre ikke langtidsholdbar, medmindre man bor midt ude på en steppe, og det gør ingen af os jo. Nu har vi fået regn nok og ser frem til noget sol og varme.

   Slet
 7. Vackert Marie! Du har så otroligt många fina och spännande växter så du måste ha svårt att välja vilka som får komma med i ett blogginlägg.

  R. sinogrande vilken perfekt planta! Jag känner inte till den och jag förstår att den inte är härdig här hos mig, annars vore den en önskedröm för en Rhododendronfantast!

  Ett stort tack för fina bilder på intressanta växter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, Gunilla. Karsten nævner nogle nye kryds med sinogrande. Måske er de hårdføre - det kan man da håbe.

   Slet
 8. Du har ret i det med de mørke dage og lyse nætter! Her går vi rundt i en grå havgus selvom det blæser og varmt er det i hvert fald ikke. - Men frodigt det er det!
  Dejlige billeder de viser fra haven trods det lidet sommerlige vejr. Nogen gange er gråvejr udmærket fotovejr. Vidste ikke at farvebælg kan fås i gul. Hvor er den fin!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, alt er så frodigt, at mange planter sprænger alle rammer og skal holdes i ave. Jo, farvebælg fås efterhånden i flere variationer. Der findes også en hvid, som jeg gerne vil have fingre i. Det eneste minus ved farvebælg er, at de er langsomme til at etablere sig og begynde at blomstre.

   Slet
 9. Hej Marie

  Du viser rigtig mange lækre sager!
  Cora Louise er nu flot og præsenterer sig egentlig godt sådan halvlukket.
  Sinogrande får jeg nærmest lyst til at prøve selv, men det er nok klgere at vente på de kryds der siges at være på vej med den...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Solen skal jo frem, hvis pæonen skal folde sig helt ud, og det gør den jo ikke for tiden. Mon de nye krydsninger er vinterhårdføre? Så er de absolut værd at vente på. Ellers foretrækker jeg almindeligvis arterne.

   Slet
 10. Hej Marie. Cleopatras nål er imponerende - er den vanskelig? Ja, vejret er noget skiftende, men jeg er bare så glad for al den regn vi får, selvom jeg overhovedet ikke kan følge med ukrudtet, men pyt:) Etagekornellen er flot. Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nålen er sådan set ikke vanskelig, men alligevel kan den være svær at få til at overvintre. Den sjove edderkoplignende rod skal lægges lidt højt på noget grus, for ellers rådner den, og så må man jo beskytte den med et par grangrene mod eventuel frost. Når det er gjort, passer den sig selv og skyder faktisk ret tidligt. Jeg har på fornemmelsen, at ukrudtet stikker næsen op, lige så snart man vender ryggen til et bed, man har renset.

   Slet
 11. Det er en dejlig blandet sommerbuket. Den vil jeg gerne have stående på mit bord.
  Jeg falder især for blomsterengen med kornblomster og margeritter og så vidt jeg kan se, er det skærmblomster, der vokser op ad den røde mur.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 12. Tak for kommentaren, Elna. Ja, skærmblomsten, som ikke er sprunget helt ud endnu, er den, der kaldes baltisk persille.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar