november sunset

- er navnet på et elefantgræs, som vi dog ikke har, og for den sags skyld har vi heller ikke set en eneste solnedgang, efter at vi er kommet ind i november, kun regn,regn, regn. Men malepartus herunder kunne lige så godt hedde november sunset med de farver, dens blade fremviser.

I det hele taget gælder det om at nyde synet af sensommerbedet med græssernes farverige løv og fyldige aks, der vajer i vinden; for snart bliver det hele mere beige og anonymt og behøver hjælp fra rimfrosten for at ligne en million.

Burgundy Ice bliver ved med at fascinere med de afvigende blomster, den producerer for tiden. Jeg bildte mig ind, at Burgundy Ice var en sport af den hvide Iceberg; men efter at have undersøgt sagen nærmere, har jeg fundet ud af, at det forholder sig anderledes. Iceberg sporten, som blev fundet og udviklet på Tasmanien,  blev til Brilliant Pink Iceberg, som igen skabte sporten Blushing Pink Iceberg, som igen skabte Burgundy Ice(berg).

Når jeg sammenligner de afvigende blomster på vores plante med f.eks. dem af Blushing Pink Iceberg herunder, kunne det godt se ud, som om vores plante simpelthen har en tilbøjelighed til at  revertere tilbage til Blushing Pink Iceberg. Denne beskrives flere steder som, at den ser håndmalet ud, og det gør vores blomster vel sådan set i højere grad end den "rigtige".
https://cdn11.bigcommerce.com/s-jgc64vf5/images/stencil/1280x1280/products/1971/3118/blushingpinkiceberg__13865.1561080821.jpg?c=2&imbypass=on&imbypass=on

På gårdspladsen er Ginkgo biloba ved at forgylde sig selv, men jeg lægger nok mere mærke til, hvor flot pigstensbelægningen er blevet, efter at jeg har luget overalt, og Søren har fejet affaldet sammen og kørt det væk.

Kommentarer

 1. Ja vi savner i den grad solen, lad os håbe på sol hen i næste uge. Sensommerbedet ligner virkelig en million, så flot det er. Sjov historie om Burgundy Ice, ja og jeres Ginkgo er forrygende.

  SvarSlet
  Svar
  1. De første dage i denne uge skal vist ikke regne med at se solen, men så måske dukker den op. Ginkgoen nyder vi synet af mange gange om dagen. Den slags planter er nærmest uvurderlige.

   Slet
 2. Hej Marie

  Ja, det er sport på sport på sport.... Du havde også en ren tofarvet blomst - den har vi ikke set andre steder!
  Flot flot gårdsplads!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nærmest undersøgt alle billeder af burgundy Ice på nettet og mener, at jeg i alt har set to andre eksempler på den tofarvede blomst.

   Slet
 3. Hej Marie. Hold da op, en flot gårdsplads, men sikke et arbejde, som dog var alt besværet værd, kan jeg se:) Vi har lige plantet en Ginkgo Biloba ved søen, hvilket jeg også gjorde for flere år siden, men det holdt ikke længe, da rådyrene ødelagde det. Denne gang har vi sikret det, så det forhåbentlig overlever. Meget smukt græsbed. Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at høre fra dig, Susanne. En ginkgo ved en søbred - det lyder som en fremragende idé. Vi har flyttet rundt på nogle småtræer her i efteråret, og dem har vi også hegnet ind mod rådyrene, som virkelig er brutale over for træerne når de fejer.

   Slet
 4. Hej Marie!
  Vackert vajande gräs, ser fint ut. Vacker ros, men det som imponerar mest är den fina gårdsplanen, kunde inte tro att den var så stor. Vilket jobb men fint blev det.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marika. Det var virkelig en kæmpeopgave at luge gårdspladsen, men det var nu engang nødvendigt.

   Slet
 5. Din sport av Burgundy Ice er bare så utrolig vakker! Den skulle jeg ønske at planteskolene hadde for salg :)
  Jeg har Burgundy Ice, men den oppfører seg "normalt". Flotte gress også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg googlet disse forskellige iceberg sports, og desværre ser det ikke ud til, at Blushing pink iceberg er til salg i Danmark. Ellers kunne jeg bestemt også være fristet til at anskaffe den.

   Slet
 6. Uanset forædlings-frem-og-tilbage, så er din håndmalede rose smuk. (Iceberg lyder som et grønt salathoved.)
  Imponerende gårdsplads. Hvor ser det godt ud. Sikken et arbejde. Du må have slidt mindst et par knæbeskyttere op.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Den salatassociation har jeg overhovedet ikke haft, selvom jeg har opereret med ordet iceberg i lange baner - mystisk i grunden. Jeg brugte et langskaftet lugejern. Det er grovere end det korte, men mindre ubekvemt. Til sidst kom jeg sådan til at hade lyden af jern, der skar imod sten.

   Slet
 7. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 8. Sjov rosen historie. Jeg er glad bare min Burgundy ice får bare èn blomst om året. akja.
  Dine græsser er bare så flotte. Jeg må prøve nogle igen. De er ikke så glade for at vokse i min have, desværre.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sjovt at finde ud af, at vores burgundy Ice er helt normal på den unormale måde 😊

   Slet
 9. Hei Marie.
  Burgundy ice. En flott rose som jeg må kikke etter. Er litt misunnelig på gressene dine som blomstrer.
  Imponerende gårdsplass. For en jobb dere har gjort.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil lige understrege, at burgundy Ice jo normalt har meget mørkerøde blomster. De lyse, jeg viser, er ikke de normale. Gårdspladsen var noget af en mundfuld, må jeg indrømme.

   Slet
 10. Det er jo sindssygt flot - græsbedet altså! Og gårdspladsen ser så flot ud. Sikken et arbejde.
  Roser har jeg ingen forstand på, men smuk er din Burgundy Ice i hvert fald.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Billedet af græsserne tog jeg ved fremtiden om eftermiddagen, og jeg synes, skumringen får de mættede farver til at træde ekstra meget frem.

   Slet
 11. Sensommerbedet er smuk lige nu, men jeg glæder mig også til at se et billede af hele herligheden med rimfrost. Gårdspladsen ser utrolig godt ud, men det er også et kæmpestort arbejde, der er lagt i den. Nu kan man rigtig se den smukke belægning og måden, stenene er lagt på.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Rimfrosten kan virkelig skabe et helt specielt univers. Det var også et kæmpestort arbejde for Søren, dengang han omlagde den gamle pigstensbelægning. Nu kan vi forhåbentlig nøjes med at feje den de næste år.

   Slet
 12. Wow, that's what I was searching for, what a data! present here at this web site, thanks admin of this website.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar