Et lille søndagspip


Endelig en dag med solskin og tørvejr. Hvor gjorde det godt! Det gjorde også godt at gense flere af de forårsblomstrende stauder, som efter afblomstringen først står som flotte bladplanter og derefter visner helt væk.

Det er bl.a. fodblad/ podophyllum spotty dotty og blodurt/ sanguinaria herover. Nedenunder er det tvillingeblad/ jeffersonia diphylla, som rører på sig.

Pæonen veitchii woodwardii er den, der er tættest på udspring.

Fritillaria raddeana har nu rettet sig helt op, og at dømme efter blomsterknoppen vil den nok snart begynde at blomstre.

Påskeklokkerne kritiseres jævnligt for at bøje blomsten mod jorden, hvilket gør det besværligt at nyde og fotografere den; men det gælder jo sådan set kun de nyeste blomster. Når blomstringen har varet lidt, retter de sig op, som man kan se på buketten herunder.

Kommentarer

 1. Ja der sker heldigvis en del derude, selvom det regner. Vi har heldigvis kun fået enkelte byger i dag, ikke noget særligt. Solen skinnede også lidt i formiddag.
  Jeg er enig med dig om påskeklokkerne, de står så fint, når de ikke længere er helt nyudsprungne.
  Jeg har hverken set fodblad eller blodurt her endnu, der er nok for meget vand for dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder helt utroligt, men det regnede overhovedet ikke her i dag. Tja, I har jo i hvert fald haft utroligt meget vand i haven, så måske har det forsinket dem.

   Slet
 2. Jeg døjer med at få min Spotty Dotty til at gro. Jeg frygter, at den er gået ud. Hvor megen sol får din for tiden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har 4-5 planter rundt omkring, fordi der hvert år spontant opstår frøplanter, og jeg vil mene, at de står i halvskygge. Jeg tror godt, de kan lide noget sol, bare de ikke tørrer ud.

   Slet
  2. Tak. Jeg må nok have flyttet den ud i lyset, hvis den dukker op.

   Slet
 3. Ja påskeklokkerne er en opmuntring lige nu i haven. Jeg syntes nu osse der er forskel på planterne. Nogle bøjer hovederne mere end andre. De er måske gernerte, hmhm. Og nogle er langbenede så de dingler rundt i denne blæst. De har nu fået en lille støtte af småkviste.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også lagt mærke til, at de, der står mest udsat, flagrer kraftigt i vinden. Jeg er en skrap tante, så jeg lader dem klare sig selv🙂

   Slet
 4. Din Spotty Dotty ser ut som en alien 😉
  Jeg kjøpte den i fjor, og er veldig spent på om den har overlevd. Er den spesielt vanskelig? Jeg leser at Lisbeth sliter med å få sin til å gro.
  Jeg har tatt livet av en før, så det er absolutt mulig at den er vanskelig.
  Nydelige påskeklokker hos deg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Spotty dotty er en speciel plante, det vil jeg give dig ret i. Den trives utroligt godt i vores have, sket synes jo ikke, at den er vanskelig.

   Slet
 5. Det er spændende at gå en haverunde, og lægge mærke til, hvordan stauderne langsomt vokser sig større og trods blæst og regn ikke ser spor medtagne ud. De hvide påskeklokker er et godt eksempel herpå. Normalt kan jeg bedst lide de mørkerøde påskeklokker, men din hvide buket får mig næsten til at skifte mening.

  Hilsen Elna  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan en haverunde er guld værd. Når påskeklokkerne har en vis størrelse, synes jeg godt om dem allesammen, også dem, der har den traditionelle blommefarve.

   Slet
 6. hej Marie

  Alletiders pip!
  Super at raddeana har rettet sig - jeg mener at kunne se mærkerne på dens beskadigede stængel.
  flotte skud - nu må vi håbe vinteren ikke kommer i marts...!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Karsten. Nu er jeg spændt på, om raddeanas blomstring vil være mærket af den specielle start, eller om den vil blomstre ganske normalt. Stænglen ser nu helt frisk ud, så jeg forventer sådan set en ok blomst.

   Slet
 7. Hej Marie!
  Vackra julrosor, mina står inte upp, de lägger sig gärna ner längs med marken. Det är oftast bara en blomstängel. Hoppas att de blir större så småningom. Vi hade ett härligt solskens väder igår och det fortsätter idag. Fantastiskt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodighed skal der til, Marika. Så skal de nok blive store og fine. Vi har også haft to nydelige dage. Det er skønt.

   Slet

Tilføj en kommentar