Mon ikke det var den vinter?


Tre nætter med en smule nattefrost og et fint lag sne, som hurtigt forsvandt. Det gjorde vist hverken fra eller til i det store billede. Rhododendron cilpinense fik dog knopper og blomster ødelagt, så i dag er indtrykket mere beige end hvidt. Det vidste jeg udmærket godt ville ske, så da de første meldinger om nattefrost kom, burde jeg have dækket den med et net. Billederne er taget efter den første nat med frost og sne, og  inden skaden var sket.


Lidt sne blev der da liggende rundt omkring på planterne. Her er det en lille fyr (pinus uncinata heideperle). På etiketten står 2012, og planten er vel max 15 cm høj, så den må  nærmest kaldes en miniatureplante.

Også på lungeurten blev sneen liggende nogle timer.

Mrs. Betty Ranicar hedder denne påskeklokke. Den tilhører den gruppe, englænderne  kalder party dress hellebores.


Det lyserøde, lillebitte bæltedyr i form af  scilla bifolia rosea fangede mit blik, da jeg var på vej ned i drivhuset. Den sår sig selv i moderate mængder.

Når solen skinner, som den gjorde ind imellem i dag, er der fint løv, som lyser op. Her er det ligularia og geranium, og til sidst kommer en gruppe af den skønne tidlige crocus tommasinianus.

Kommentarer

 1. hm, jeg er desværre ikke sikke på, om vi slipper for mere nattefrost i dette forår.
  Vi fik minus 3 forleden.
  Den er sød den lille Scilla. De er så fine, den familie, de spreder sig stille og roligt uden at kvæle noget.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi får se! Nej, de er ude af stand til at kvæle noget som helst.

   Slet
 2. Hej Marie

  Imponerende hvis disse klatter bliver al den sne denne sæson kunne give jer!
  Morsomt som Scilla hyggespreder sig, det er vist myrer der sørger for det?

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Du var vist ret i, at det er de flittige myrer, der spreder frøene af scilla.

   Slet
 3. Oavsett en vacker rhododendron som jag sätter på önskelistan. Scilla bifolia är vackra tycker jag men är lite ledsen för att den dubbla varianten av arten alltid försvinner och övergår i vanliga enkla. Annars tror jag som du att frostnätterna snart kommer försvinna igen :)

  HA det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste minus ved rho. cilpinense er, at den blomstrer så tidligt, at man skal huske at dække den til ved trussel om nattefrost. Også grene og knopper er i øvrigt dekorative. Den dobbelte scilla tror jeg ikke, jeg nogensinde har set.

   Slet
 4. Det kan ikke sies at du har fått mye snø i denne vinteren :)
  Sånne snømengder kan jeg like. Her har vi fått noen få cm med snø i dag, men mer er på vei :(
  Din Mrs. Berry Ranicar er fortyllende vakker!
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan ikke lade være med at være spændt på, hvor meget vintervejr, der venter. Ja, jeg synes også virkelig godt om påskeklokken.

   Slet
 5. Hej Marie!

  Vi har haft liknande väder, kanske något mera snö men den smälter bort nu. Blommande växter ligger under snön, krokus klarar sig nog, det är mer vanligt än tvärtom att de får snö på sig.
  Svårt att veta vad detta betyder för våra trädgårdar, jag har inte upplevt en sådan tidig blomning någonsin och än kan det bli kallt. Mars månad brukar inte vara pålitlig här.
  Riktigt synd på din fina Rhododendron, de klarar mycket men inte kyla på blommorna.

  Allt gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at man ikke kan vide, hvad marts kan bringe. På lang sigt får den tidlige blomstring måske ingen betydning; men igen, det kan vi ikke vide.

   Slet
 6. Øv med din rhododendron. Den er ellers flot, så tidligt.
  Hvis det ikke var for mindet om Beast from the East, der kom i marts med ond barfrost, så turde jeg også tro, at det var slut med vinteren.
  Mine skilla er også begyndt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det mest irriterende er sådan set min egen mangel på rettidig omhu. De er så nuttede, de små scilla, hvad enten de er lyserøde, hvide eller blå.

   Slet
 7. Jeg kan jo se af kommentarerne, at jeg ikke er den eneste, der falder for den lille lyserøde scilla. Den er bare så flot. Det var godt, der endelig kom lidt solskin, så krokusserne kunne folde sig ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er da sød, helt bestemt, og så er den slet ikke så sart, som den måske ser ud.

   Slet
 8. Hei Marie.
  Tidlig med rhododendron blomstring.
  Her tør jeg ikke avlyse vinteren enda. Mer kaldere vær og litt mer snø.
  Betty Raincar skulle jeg gjerne hatt.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi får se, hvad det ender med, Hanne-Lise. Efterhånden håber jeg ikke mere på vintervejr.

   Slet
 9. Nå du fik lidt sne, så meget fik vi ikke, kun lige et drys.
  Men også jeg fik ødelagt et par rhodoer, de lever livet farligt, når de blomstrer så tidligt og i frostvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gør de bestemt. Og hvor ser de sølle ud, når blomsterne hænger slappe og triste.

   Slet
 10. Hej Marie!
  Vi har också fått lite snö, men tror du har fått mera. Här stannade den inte kvar. Idag är det kallare och halt på vägarna. Många trafikolyckor tidigt på morgonen.
  Tror inte vintern är över hos oss än. Vacker rhododendron och den lilla scillan har jag haft, hoppas den tittar fram i vår igen.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag har vi perfekt havevejr. Solen har skinnet hele formiddagen, vi har syv grader og tørvejr, så vi har fået flyttet rundt med en del planter, bl.a. nogle græsser, som også skulle deles. Det krævede en del kræfter.

   Slet
 11. Næ, der kommer nok ikke meget mere sne men det må være morsomt lige at se sne denne vinter - her blev det til en forårsdag i stedet hvor solen varmede fordi det ikke blæste synderligt. Derfor blev det lidt surealistisk at se alle snebillederne fra forskellige steder i landet på Instagram.
  Det var dog en smuk Rhododendron og den meget hvide påskeklokke. Det er sjældent at se en der er så fin og ren hvid - en rigtig balkjole:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret har igen artet sig temmelig forskelligt i vores lille land. Påskeklokken står også virkelig fint i år. Det betyder en hel del for æstetikken, at planten har en vis størrelse, synes jeg.

   Slet

Tilføj en kommentar