april som sidste år

Clematis koreana

Skal man juble over det smukke forårsvejr eller græde over, hvor tørt det er blevet?  Jeg vælger det første. Sidste år var april også en meget tør måned, og da vi endelig fik regn, holdt regnvejret nærmest ikke op igen. Sådan går det forhåbentligt ikke i år.

Når der skal produceres et indlæg, er der efterhånden så mange ting, der er sprunget ud, at det er nødvendigt at vælge med hård hånd blandt motiverne. Det havde jeg lidt svært ved i dag, så jeg endte med at vise flere billeder end sædvanligt. Til gengæld har jeg sparet på teksten.
Erythronium White Beauty

Hvidblomme/ leucojum aestivum


Rhododendron roxieanum var oreonastes

Rhododendron schlippenbachii

Pieris japonica

 

Trillium erectum x flexipes sammen med storkonvallen polygonatum Betberg


Jeffersonia diphylla

Jeffersonia dubia

Sanguinaria canadensis Amy


Dicentra cucullaria

forskellige småhjerter




Sølvsnerle/ convolvulus cneorum

Påskeklokker i aftensolen venter på at blive plukket og sendt på komposten

Kommentarer

  1. Jeg føler mig lidt fattig, når jeg ser på dine overdådige planter ;) Men jeg er glad for det jeg har og for at du viser dine, der skal nogle flere år på bagen, før de bliver store som dine, hvis de overhovedet bliver det.
    Jeg er bange for, at vi heller ikke får regn i maj, det er underligt, at det altid skal ende med tørke. Sidste år havde vi også tørke, selvom andre var ved at drukne i regn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan da umuligt føle dig fattig med alle de smukke planter, du er omgivet af. Og du har meget ret i, at nogle år på bagen virkelig gør en forskel for, hvordan planterne tager sig ud. Det er, som om vi nu får lange perioder med enten regn eller tørke. Blandingsvejr findes tilsyneladende ikke længere.

      Slet
  2. Du har så mye fint, og i dag falt jeg for din Clematis coreana. Dine hundetenner er overdådige. Har du hatt de i mange år? De er jo utrolig store! Nå blomstrer Jeffersonia dubia her også :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Clematissen oplever jeg også er specielt fin i år. Ja, hundetanden er mindst 30 år gammel og havde glæde af at blive delt forrige år. Nu har vi lignende grupper to andre steder. Det er en gave.

      Slet
  3. Hej Marie!
    Du har rätt, det händer mycket i trädgården nu. Dina hundtandsliljor är makalöst vackra. Hos mig har de inte blommat någon gång. En annan favorit är snöklockan, satte några lökar, ser att det tittar fram blad, nu återstår att se om de tänker blomma. Hoppas på det.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. April er en spændende havemåned med alle de ting, der blomstrer, samtidig med at de ser så friske ud. Hvidblomme/ sneklokke er virkelig en fin og nem løgplante.

      Slet
  4. Hei Marie.
    Godt du velger å juble over våren, du har jo en fantastisk blomstring nå.
    Rododendron Shlippenbachii blomstrer jo rent overdådig!!
    Godt å nyte bildene dine:-)
    Ha det godt/Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Eirin. Det er skønt at dele ens haveoplevelser med andre ligesindede.

      Slet
  5. Härligt många och vackra blommande växter som du visar. Jag gillar också det härliga vädret men växterna skulle älska ett långt, stillsamt regn. Det är väl en kompromiss som kan fungera :)

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. En lang omgang stille regnvejr ville være en gave, især hvis solen bagefter ville vende tilbage og sprede lys og glæde.

      Slet
  6. Sikke en smuk hundetand. og hvidblommer. Jeg kommer i tanke om, hvor er mine hvidblommer? jeg må ud og lede..
    Plukker du blomsterne af påskeklokkerne til komposten ?? Jeg lader dem være, de er så fine når de bliver sådan lidt papiragtige. Dog går jeg og hapser frøanlægget af når jeg går mine hyggeture.
    Jo tak gerne en nats regn.
    Hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvidblomme er næsten bedre end dorothealiljerne med den højere statur. Ja, påskeklokkerne bliver klippet af engang i løbet af denne uge. Vi har simpelthen så mange, og frøstandene kommer jeg let til at overse, og så bliver resultatet en frygtelig bunke frøplanter.

      Slet
  7. Hej Marie

    Hvor ser det dejlig frodigt ud hos dig! Og planterne ser unægtelig ud til at trives.
    Flot skovbunds-kombi med T. erectum x flexipes og den mørke "Betberg"

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der er frodigt, selvom vi begynder at længes efter regn. Betberg er så morsom at følge, fordi farven hele tiden udvikler sig.

      Slet
  8. Hei Marie.
    Ikke noen bombe at jeg liker de hvite blomstene best. Åh, så mye flott som blomstrer hos deg. Vi kan godt få litt regn av og til bare det ikke blir for mye av gangen.
    Ta vare på dere.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, du kan roligt kaldes Den Hvide Dame🙂 Nogle millimeter regn ville virkelig gøre godt.

      Slet
  9. Jeg er meget betaget af alle de skønne blomster, du har i din have. Sølvsnerlen har jeg aldrig hørt om, men hvor er den smuk. Blomsterne ligner snerleblomster, men jeg undrer mig over den tidlige blomstring. Bladene ser ikke ud til at ligne snerleblade. Jeg går ud fra, den ikke kan overvintre ude, når du har den i en krukke.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Desværre er det rigtigt, at sølvsnerlen ikke tåler frost. Det er første gang, jeg har overvintret den, og det er lykkedes forbløffende godt. Jeg undrer mig også over den tidlige blomstring. Efter blomstringen har jeg forstået, at det er en god ide at klippe den ned, så den danner ny vækst.

      Slet
  10. Du HAR vel nok meget i haven. Jeg kan godt forstå, at du måtte vise mange billeder. Tak for dem alle.
    Jeg faldt helt for Dicentra cucullaria. Den husker jeg ikke at have set før, men hukommelsen.... Den er som sommerfugle i stedet for hjerter. Meget fin.
    'Morsomt' at du kalder 2019 for en våd sommer. Vi havde tørke ligesom i 2018, og jeg må indrømme, at jeg gruer for ny tørke igen i 2020. Når det er sagt, så er det skønt med solskin i dagtimerne og nu også med tocifrede varmegrader.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Dicentra cucullaria er en dværgstaude og nok mest kendt blandt folk, der har alpine bede. Den visner totalt væk efter blomstringen. Blomsterrig kan den ikke kaldes, men som du skriver, er dens blomster nogle ret specielle hjerteblomster. I 2019 oplevede vi faktisk ikke den tørke, som I var udsat for. Det regnede i en uendelighed.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid