Påskefrodighed



Det lune vejr har virkelig lokket masser af planter til at springe ud, så hvor man før skulle lede efter motiver til bloggen, handler det nu mere om at udvælge dem, man først og fremmest vil præsentere. Det blev til en hel del i dag.
I dag starter jeg med et nærbillede af den fyldte blodurt. Den deler bed med den fyldte trillium, som også snart vil springe ud.
Star er navnet på den næste blodurt. En diminutiv blomst set i forhold til det store blad, men lige så fin som den fyldte, vil jeg mene.

Hundetænderne reagerede lynhurtigt på det lune vejr og sprang helt ud fra den ene dag til den anden. Det er White Beauty og Hendersonii.



Trillium rivale har fået genvalg, nu hvor alle blomsterne er sprunget ud. 2020 kunne godt ende med at blive dens bedste år.

Dawn Ansell er navnet på denne primula, som er en jack-in-the-hose type. Dvs at bægerbladene er forlængede, så de ligesom danner en grøn krave omkring blomsten. Det er en naturligt opstået  mutation, som er kendt helt tilbage til 1500tallet i England. Selvom den er lidt af et kuriosum, synes jeg, blomsterne er virkelig smukke.
 


Blue Ice er smuk og pålidelig og kommer trofast tilbage år efter år. Jeg kan se, at jeg skal have delt mine primula i år. Det giver dem ligesom ny energi.

Kobjælder er utroligt fotogene, og jeg ville elske at have store grupper af dem rundt omkring i haven, men så godt trives de desværre ikke hos os. Denne her står i spaltebedet.

27. januar viste jeg den første blomst i iris lazica og troede, det var årets blomstring, men der tog jeg helt fejl. De nyudsprungne blomster er nærmest lavendelblå og blegner lidt med alderen.



Når vi ikke måtte hjælpe datteren med at flytte, så kunne vi i det mindste flytte planter ud af drivhuset, og jeg tror, rhod. sinogrande nød at forlade drivhusets voldsomme varme og komme ud i den friske luft. Nu skal jeg bare huske at vande krukkerne; det kræver lige noget tilvænning, og regnvandstønden er tom.

Vortemælken euphorbia wulfenii nød godt af den milde vinter og er med  i top fem af  havens flotteste planter.

Den er imponerende som solist, men falder også godt ind i helheden, når man ser dens miljø på afstand. 
Nu vil jeg gå ud og nyde endnu en fantastisk forårsdag.

Kommentarer

  1. Ja der sker noget i din have, min blodurt er ikke en gang at se endnu, skønt jeg spejder hver dag. Flotte trillium og hundetænder du viser.
    Pas på ikke at sætte R. sinogrande i solen, det var det min døde af, meget trist, de er så flotte. Jeg overvejer, om jeg tør købe en ny.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er sjovt her om foråret, at man går og spejder efter bestemte planter. Som regel dukker de heldigvis op før eller siden. Tak for tippet om sinogrande. Den står inde under hjertetræet, men dets blade dækker ikke meget for solen endnu.

      Slet
  2. Blodurt er en vakker plante både med enkle og fylte blomster. Jeg er svak for de fylte, men kan også se skjønnheten i den enkle blomsten. Flotte hundetenner og primula også. Blue Ice har en nydelig blåfarge. Jeg skal nå også ut og nyte våren! 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er simpelthen så mange smukke blomster af alle mulige slags lige nu. Jeg er lige kommet ind efter en lang og dejlig rundtur i haven. Vejret er helt forrygende.

      Slet
  3. Hej Marie

    Det går bare så hurtigt i disse dage!
    Din 'Star' blodurt er noget af en favorit, elegant og lækker!
    Ligesom Erythronium hendersonii en af de flotteste tænder efter min mening....

    Ha en dejlig påske

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kunne ikke være mere enig i dine valg af foretrukne.

      Slet
  4. Åh, du rammer lige ind i mit blomsterhjerte med de hvide, lyslilla-rosa og blå blomster. De er hver især så enkle og fine og beroligende. Forårsmums.
    Flot, at du lige fik en mariehøne med :-)
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Forårsmums er lige ordet😊 Det var pænt af mariehønen at lade mig tage billedet. Den havde nu ikke travlt med at komme væk.

      Slet
  5. Kobjælden er min favorit. Jeg holder så meget af de små uldtotter. Jeg vil gerne opleve dem i naturen, men de er vist ret sjældne, og jeg ved ikke, hvor jeg skal lede.
    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ulbjerg Klint ved Lovns Bredning er et af de steder, hvor de findes i naturen. Det er ikke voldsomt langt herfra, så du gav mig lige en idé til en lille udflugt.

      Slet
  6. Super med alle disse dejlige forårsblomster!
    Der er en del jeg slet ikke kender med det gør ikke glæden mindre.
    Kobjælder har jeg aldrig haft i haven, for den er vist ikke glad for vores fede lerjord, men det er en yndling alligevel.

    Rigtig god påske!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er, som om forårsblomsterne lige giver os en my mere glæde end alle andre blomster senere på sæsonen. lerjorden er også vores problem, når det gælder at få kobjælder til at trives.

      Slet
  7. uha... det er godt gang i din have :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er skønt, når haven kommer rigtig i gang.

      Slet
  8. Hej Marie!
    Dina växter är så fina, men fastnade speciellt för de otroligt frodiga och vackra primulorna. Drömmer också om stora tuvor av Pulsatilla, men får nöja mig med några små tuvor, men är glad så länge de kommer upp, efter vintern.
    Ha en riktigt Glad Påsk!
    /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marika. Pulsatilla er vist nem at så, hvis man bruger helt friske frø, så det tror jeg, at jeg vil prøve i år. Det kan jo ikke være lettere.

      Slet
  9. Hej Marie, hvor er primula Blue ice flot. Den vil jeg se efter. Sikke skønheder du viser. Er der tørt hos dig.. .? Jeg,synes efterhånden at min have mangler vand. Jeg bor oppe på en bakke og har lerjord. Hvad gør du i denne tid? Mh Anne og god påske herfra

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, her begynder også at blive tørt, men vores jord holder heldigvis godt på vandet, så jeg vander kun krukkerne og de planter, jeg har flyttet rundt med.

      Slet
  10. Hei Marie.
    Primula Blue Ice er nydelig. Har problemer med å få til primula her. Likte så godt det siste bildet ditt. Litt viktig å tenke helhet. Her har vi også hatt flotte dager. I dag regner det. Det trenger vi da det er tørt.
    Fortsatt god påske.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har også regnvejr i dag. Det runger i regnvandstønden, når vandet falder ned i den fra tagrenden, fordi den var helt tom for vand. Desværre er det også koldt derude.

      Slet
  11. Dawn Ansell så vacker! Och en underbar rugge med Trillium rivale. Jag är så nöjd med att min ena frösådda gick från 1 blomma förra året till 3 i år. Det händer mycket i trädgården nu :)

    Glad Påsk! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, planterne vælter nærmest op af jorden, og blomster af alle mulige slags springer ud, også selvom det er blevet koldt igen.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

gårdspladsen og blomster hist og pist

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Hvad er du for en fætter?