Rosenbuske m.m.


Pludselig, eller  sådan oplever jeg det i alt fald, er rosenbuskene i fuld gang medu blomstringen.  Ingen af dem remonterer, men med den blomstring, de leverer, ville det også være for meget forlangt.

Rosa arvensis splendens

Fritz Nobis

Constance Spry og geranium Patricia


Helene Lykkefund på vej mod toppen i et æbletræ

De Recht, hvis blomster falder lynhurtigt i år, remonterede fint sidste år.

Den første blomst i Charles de Mills

Lidt andet end roser:
Red Sarah Bernhardt 

Jan van Leeuwen

En "ekstra" farvebælg i køkkenhaven

Collagen herunder viser nogle naboblomster i det gamle staudebed. De selvsåede valmuer har virket ret malplacerede indtil nu; men med blomsterne giver de pludselig mening. Stjerneskærm er en af de stauder, der lider under tørken. Måske skulle man simpelthen klippe dem ned og håbe på en flot genblomstring.

Den mørke hyld bliver ikke flottere end nu, hvor den står med friske, skinnende blade og blomster, der changerer i forskellige nuancer af creme og og lyserødt.

I går var det min fødseldag, og den blev fejret med at gøre klar til, at familien kommer på besøg på lørdag. Det er forholdsvis længe siden, jeg har ryddet op i den centrale del af haven. I går var det overskyet ind imellem, og så var det helt fint at tage arbejdshandskerne på. Samtidig får man altid en overraskelse eller to, når man stikker næsen ned til planterne. F.eks er kalmia Mitternacht sprunget helt ud, og det samme gælder clematis fusca dwarf.


Molinia Mostenveld er en ret ny pibegræs og lavere og mere kompakt end de fleste andre og passer derfor bedre ind i et blomsterbed end et græsbed md store græsser. Samtidig har bladene hvide striber, og lige nu har aksene en interessant farvekombination, som man kun ser, når man luger i nærheden :-)


Kommentarer

  1. Tillykke med fødselsdagen, dejligt med de mange roser. I vores hegn rundt om haven er der også mange roser og i hegnene, når jeg går tur. Den ene rose troede jeg var en Lykkefund, men det var det ikke, den var lyserød ligesom ude i hegnene. Jeg savner meget pæoner, Jeg havde Jan van Leeuwen, men fik jo ikke noget med mig. Kalmia havde jeg også.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det. Heromkring vrimler det ikke med rosenhække lige bortset fra hybenroser. Pæoner er langsomme til at etablere sig og sætte blomster an, vil jeg mene, men smukke er de.

      Slet
  2. Tillykke med gårsdagen, Marie! For noen rosebusker du har. De ser jo nesten ut som trær 😊
    Flotte pioner også. Valmuene kledde godt den lilla rose. Takk for tips om det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Marit. Ja, det er nogle store planter, nogle af buskroserne. Valmuen passer godt sammen med rosen.

      Slet
  3. Tillykke med fødselsdagen. Det er helt utroligt så store og blomsterrige dine roser er. De vil helt sikkert blive beundret af dine fødselsdagsgæster på lørdag.
    Det nederste billede giver et godt indtryk af, hvor smukt hus og haver klæder hinanden. Det store træ til venstre i billedet, må give en dejlig svalende skygge.
    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Elna. Sjovt du nævner skyggen under træet, for der er det planen, at vi skal sidde og spise i dag. Constance Spry plejer altid at blomstre til min fødselsdag, og Søren plejer at kunne levere nye kartofler fra køkkenhaven. Det er hyggelige traditioner, hvis man da kan kalde det det.

      Slet
  4. Det er en utrolig flot blomstring du viser, navnlig i de kæmpestore rosenbuske, og enten er det en hyldest til din fødselsdag eller også er det 'panik før lukketid'. Formentlig lidt af begge dele:-) Tillykke til dig med dagen og ikke mindst med alt det skønne der omgiver dig!
    Jeg synes der er en tendens til en vældig fin men kort blomstring i år, og det skyldes jo nok det stress tørken giver, men vi skulle vel være nogle skarn om vi ikke nød det så længe det varer.

    Rigtig god dag!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Ulla. Jeg tror også, at planterne er stressede pga tørken og derfor hurtigt blomstrer af, og noget af blomstringen bliver desværre heller ikke fuldt udfoldet; men vi kan jo ikke vande i det opfang, planterne har behov for at fungere optimalt. Her er vi det nok heller ikke helt så hårdt ramt som mange andre steder.

      Slet
  5. Tillykke med fødselsdagen! Håber du havde en god dag med familien. Et fantastisk skue med de store klatreroser. Og bagefter viser du den fineste lille clematis. Herlig kontrast. Jeg elsker den lyse pæon - så enkel og elegant.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Sydney. I skrivende stund sidder jeg med benene oppe og nyder at se tilbage på en dejlig dag i familiens skød.

      Slet
  6. Et forsinket tillykke med fødselsdagen. Sikke dog en have at kunne invitere gæsterne ind i, det ser forrygende ud, dine roser ser virkelig ud til at trives, på trods af tørken.
    Din lille clematis er så smuk! Og nye kartofler bliver også et hit. Ha en rigtig god dag.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din hilsen, Dorte. Det blev en forrygende dag i gård, hvor alting foregik ude i havens friske luft i stedet for indenfor I det lumre hus. Siden jeg lavede indlægget, er roserne væltet frem. Jeg hader deres torne, når de skal beskæres, men deres blomster er der ikke meget, der slår.

      Slet
  7. Tillykke med dagen, lidt forsinket. Mon I osse fik det "eventyrlige" regn-hagl vejr vi fik fredag der lagde flere af de store roser ned. Men hen over hele weekenden fik vi 15mm, ikke nok, men god begyndelse.
    Det er nogle fantastiske rosen"træer" du har. Jeg går osse og bliver rosenduft bedøvet. Herligt.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Gunvor. Vi fik ikke så meget regn, at det overhovedet kunne måles, kun så meget, at vi kunne lugte den helt specielle duft, der kommer, når regn fugter den tørre jord.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring