lidt snyd er det vel

når man køber en flot plante og stolt viser billeder af den her på bloggen; men det gør jeg alligevel i dag. Helleborus har jeg altid haft en svaghed for, så helleborus x ericsmithii pink frost kom med hjem forleden dag, selvom Søren har tvivl om dens hårdførhed.


Blomsterne er smukke nu og har desuden samme egenskab som f.eks. nogle hortensier, at de bliver mere og mere pink, jo ældre de bliver. Desuden er det en helt fantastisk bladplante.


I forvejen har vi krydsningen sternii  som har overlevet efterhånden mange vintre, selvom den ikke går for at være helt hårdfør.

Sidste år investerede jeg i  x ericsmithii Bob´s best herunder især pga bladene.

Bladplanten herunder er også en helleborusart, nemlig multifidus. Faktisk ved jeg ikke, hvordan evt blomster ser ud  (sikkert limegrønne)- jeg faldt for bladformen.


Helt uden snyd er de næste hybrider - den første er fra  selvsåede 
frøplanter, og den blommefarvede har stået på sin vokseplads i mindst 20 år. 

                                             


De samme rosenknopper holder stadigvæk derude, og den grønne rose har oven i købet udviklet en ny, fin blomst - imponerende.

Troldnøden blomstrer godt, men er desværre lidt svær at fange med kameraet, burde i grunden være omrgivet af stedsegrønne planter.Kommentarer

 1. Hej Marie

  Det er jo ikke snyd - når du skriver det!
  Og flot ser den jo ud!
  Og mon ikke den er robust nok?
  Helleborus x ericsmithii er jo kryds mellem Helleborus niger og netop H.x sternii [H.argutifolius og H.lividus].

  God fornøjelse og en dejlig dag herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt styr på de krydsninger, kan jeg se. Når sternii klarer sig, kan man vel godt formode , at pink frost også kan.

   Slet
 2. Det er da ikke snyd, så længe det er aktuelle billeder. Vi er da mange, der stolt viser vores indkøb frem hele året rundt.
  Til gengæld synes jeg ikke roser og rhododendron hører til i en januar-blog , men sådan er vi så forskellige.
  Det er en meget smuk og stor plante du der har fået. Jeg tør ikke tænke på prisen.
  I mange år havde jeg kun frøplanter, og jeg glædede mig, når der dukkede en ny farve op.
  Men nu køber jeg også et par nye hvert år, for der er så mange smukke. De er flottest, når de har nogle år på bagen, men alligevel glæder jeg mig til at se mine små nye til foråret. Sonja har et kæmpe udvalg i sin lille have på 700 m2 i Store Heddinge, og de fleste af mine kommer derfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Ja, heldigvis er vi forskellige, f.eks. kunne jeg sagtens finde det relevant at lave indlæg om rhododendron i januar. Du er heldig at have nem adgang til en have med masser af helleborus. Der får man garanteret også en hyggelig plantesnak.

   Slet
 3. Nej det er ikke snyd, for så fik vi også mulighed for at nyde blomsten. Skønne bladplanter du også viser i dag, den nye er rigtig flot med både blomster og blade, og multifidusen er da fantastisk, når man laver billedet stort. Jeg har købt en der lignede Sternii for nogen år siden, men den klarede det ikke hos mig.
  Tak for svaret om rhodoer i januar, den blev jeg glad for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg har det bare sådan, at de fedeste planter er dem, man selv har sået, stukket, fået foræret eller delt; men det er er selvfølgelig noget pjat. Den fligede kommer nok til at hedde fidusen fra nu af.

   Slet
 4. Godaften Marie.Hold da helt op......... hvor har du mange smukke Helleborus.Var slet ikke klar over hvor mange forskellige der findes.Kan godt forstå ad du faldt for den smukke pink frost.
  Men jeg synes nu også at den multifidus ser sjov ud.........og jeg er vild med lime farvede blomster.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der findes mange arter og uendeligt mange hybrider, så udvalget er megastort. Det er også fint for mig, hvis dens blomster er limefarvede.

   Slet
  2. Hej Marie
   Jeg har også den helleborus med de smukke takkede blade. Jeg ved bare ikke, hvad den hedder. Jeg købte en del sidste år hos Spiren, men navnene stod ikke ved planterne. Det gør nu ikke noget bare de er søde og overleve vinteren og komme igen året efter.
   For smukke det er de. Både som bladplante og med blomst.

   Slet
  3. De fleste af Spirens planter er unavngivne frøplanter, og på en måde kan navnet selvfølgelig være ligegyldigt, hvis man synes om planten; men jeg vil nu gerne kende det alligevel. Ikke mindst hvis man handler over nettet, kan det være praktisk at kende navnene. Men der er ikke en eneste helleborus, som ikke er smuk på en eller anden måde.

   Slet
 5. Wauv, den er smuk, din pink frost Helleborus. Jeg har fået udvidet min bestand en smule, men jeg husker stadig hvordan du sidste år skrev at de nærmest var bunddække hos jer, så langt er jeg ikke - endnu...:).Bobs best er virkelig smuk med bladene.
  kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Din hukommelse er imponerende. Det er sådan set et ganske stort arbejde at klippe gamle blade af vores helleborus.

   Slet
 6. jeg kan godt forstå den smukke plante kom med hjem, og jeg kan se du har andre dejlige helleborus.
  det er da til at forstå du faldt for den med de sjove blade, de er bestemt fine :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. For en ung eller ny haveejer er det nok farverige blomster, der har interesse; men jo længere tid man har haft have, jo mere kommer bladene til at betyde.

   Slet

Tilføj en kommentar