Et indlæg i sommervarmenNår temperaturen lister op i nærheden af tredive grader, må jeg tilstå, at mit aktivitetsniveau daler tilsvarende. Det vil sige, at mit havearbejde er reduceret til at holde krukkerne nogenlunde vandet, og billeder får jeg ikke taget ret mange af. 
Dagens indlæg starter jeg med en dejligt kølig og forfriskende blomst i magnolia grandiflora Goliath. Den blomstrer spredt henover sommeren med sine store, flotte blomster, og jeg gad vide, om den i sit hjemsted i Sydstaterne har en regulær hovedblomstring ligesom de løvfældende magnoliaer, som vi kender bedst.

Søren har skældt mig ud, fordi jeg ikke har fotograferet Hot Chocolate, da den var på sit højeste. I dag har jeg i stedet for samlet en lille collage, hvor man kan se, hvor mange forskellige udtryk, denne raffinerede rose kan have. Det er rart at have plads både til Hot Chocolate og den klassiske Ingrid Bergman

Ferdinand Pichard er fyldt med blomster i forskellige stadier, hvilket giver et temmelig broget billede.


Munstead Wood 


Kinesisk voksbusk/ sinocalycanthus chinensis er i familie med kanelbusk, noget, man kan se både på bladene, buskens opbygning og ikke mindst på blomsterne, som er usædvanligt store og perfekte i år.

Den hvide stormhat/ aconitum albidum er enormt høj i år med blomster oppe i øjenhøjde, mens den normalt kun når mig til navlen.

For to år siden kiggede vi forgæves efter lilium canadensis, som nok er min yndlingslilje. Efter en del søgen fandt jeg løg til salg af den sidste år, og nu blomstrer den i en krukke, som står på regnvandstønden, sådan at man kan kigge op i blomsterne. Det lille billede synes jeg viser, hvor meget det pynter med den blå kontrast i baggrunden.


I bedet, hvor vores canadensislilje stod oprindeligt, opdagede jeg for nogle dage siden disse små frøplanter, og det må være canadensisfrøplanter, for det er den eneste lilje, der har stået der i bedet. Nu spekulerer jeg på, om ikke det vil være klogt at potte halvdelen op.

Klematis Piluu har vi haft i mange år; men alligevel er det første gang, dens første blomstring viser fyldte blomster. 

Fujimusume er derimod fra sidste år, men gør det allerede godt, selvom der er trængsel i bedet.

Erigeron karvinskianus/ meksikansk bakkestjerne er en hyggelig lille sommerstaude, som pynter i fliserne foran køkkenet i mange måneder.

Kommentarer

 1. Dine roser er veldig flotte, Marie. Din Ferdinand Pichard minner meg på at jeg kjøpte min etter å ha sett den på bloggen din. Jeg er så glad i alt som er brogede/variegert, og roser er ikke noe unntak. Jeg flyttet min i fjor, og jeg så at det er knopper på den nå. Piluu er så fin når den er fylt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er to bourbonroser, som mistrives. Alle de andre står exceptionelt godt i år. Det er så fint, at vi kan blive inspireret af hinandens blogge.

   Slet
 2. Din canadensislilje er fantastisk 'farvemættet'... eller hvad det nu hedder. Nærmest påtrængende. Smukt påtrængende, altså. Wow.
  Bakkestjernen er også eyecatching. Og tænk, at den bliver ved så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Liljen er mest farvemættet, når den ses nedefra. Fra siden er en mere en elegant klokke, synes jeg. Bakkestjernen er nem at så, og jeg synes virkelig, den giver smæk for skillingen.

   Slet
 3. Jeg tænker ikke, der er mange af os, der har meget energi i sådan en varme. Jeg ville lave noget i haven her i aften, men så blev jeg ædt op af myg og andre insekter. Jeg fik da vandet en del rhododendron.
  Flot lilje. sinocalycanthus chinensis er på min ønskeliste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gik en tur her til aften. Det var, hvad jeg orkede. Jeg håber, vi får vand i weekenden som lovet.

   Slet
 4. Hej Marie!
  Dina rosor är fina, gillar den mörka färgen på Munstead Wood och Ferdinand Pichard ser mycket speciell ut, men vacker. Klematisen Piilu är fin, blev extra fin med några extra kronblad. Värmen fortsätter hos oss, hoppas på lite svalare väder och lite regn.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Køligere vejr og noget regn tror jeg også roserne vil have godt af for at kunne fortsætte blomstringen, især regnen. Da jeg var ung, kunne jeg ikke få sol nok. I dag søger jeg ind i skyggen.

   Slet
 5. Hej Marie

  Det er da morsomt med lilje frølingerne - Da det jo er en ren art er den rimelig frøsikker, fortsætter de nye liljer med at så sig, har du inden længe en selektion der nok skal kunne klare sig noget bedre! Elegant og flot ser den jo ud:)

  Håber du holder varmen ud!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan tænker jeg også om frøplanterne. Vi havde både den gule og den rødorange i bedet, så jeg håber lidt på, at begge slags frø har spiret.
   Varmen er ulidelig i dag. Det hele kunne godt gå hen at eksplodere i et gedigent tordenvejr.

   Slet
 6. Hei Marie.
  Det er ikke bare hos deg energinivået er lavt. Nå skal det bli litt kaldere.
  Fine roser, og hot chokolade er bare nydelig.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her ligner det ikke umiddelbart regnvejr, som der ellers er blevet meldt om. Hvis vi får en tordenbyge, kan roserne godt ende med at blive ret så forpjuskede.

   Slet

Tilføj en kommentar