kun roser


Det er ikke sådan, at vi har flere hundrede roser, langt fra; men mange af dem, vi har, er begyndt at blomstre. Ja, nogle af dem har været i gang i flere uger. Den voldsomste af dem alle er arvensis splendens, som dækker hele ladegavlen med blomster. Det fineste ved den synes jeg er spillet mellem de pinkfarvede knopper og de lyserøde, udsprungne blomster. I betragtning af dens overdådige blomstring og de lange ranker, den sender ud, forstår man godt, at den må være engangsblomstrende.

Constance Spry har en del til fæles med arvensis splendens, selvom blomsterne er betydeligt større og dufter meget mere.

Alissar, Princess of Phoenicia, blev meget beundret, da vi havde gæster i går. Den står nu også meget iøjnefaldende på et hjørne, og selve planten er utrolig frisk og frodig - så længe det varer.


De næste fire deler den karakteristiske fireinddeling. Det er St. Swithun (engelsk klatrerose), Princess Alexandra of Kent ( engelsk rose), Heidi Klum (buketrose) og Crown Princess Margareta (høj engelsk rose).

Leonardo da Vinci i opstammet form - den er ti år gammel i år og overvintrer i drivhuset hvert år.

Black baccara er en helt mørkerød, stivstilket storblomstrende rose. Man bliver lidt overrasket, når den folder sig helt ud og bliver mere flad og blød i formen.

Så er Burgundy Ice hele vejen mere løs i formen.

Nu vi er ved den løse form, så  vil jeg slutte denne omgang roser med Pat Austin, som leverer nogle utroligt store blomster i år. De mister lynhurtigt den kop- eller skålform, man ellers netop forbinder med denne rose.Kommentarer

 1. Du har veldig mange fine roser! Mange av de har jeg ikke sett før. Jeg hadde en gang Black Baccara i drivhuset, og den overlevde to vintre der. Allisar hadde en uvanlig, men veldig fin farge.

  SvarSlet
  Svar
  1. De to, du nævner, ser bedre ud i år, end de plejer, især Black Baccarat. Jeg tror, at mange af vores roser, har nydt al den regn, vi har fået, og så er der enkelte, der ser miserable ud.

   Slet
 2. Det er nogle smukke roser du viser, og det er forståeligt, at Princess of Phoenicia blev beundret:) Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Susanne. Sunde roser er et smukt syn, som jeg tror alle nyder.

   Slet
 3. Hej Marie!
  Så fina rosor du har, här är det än så länge bara en gammeldags buskros som blommar. Burgundy Ice har en fantastisk färg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Med andre ord er de danske roser tidligere på færde end dine, og det er vel helt forventeligt.

   Slet
 4. Arvensis splendens blomstrer helt imponerende flot på gavlen. Jeg falder også for de to farver. Den skal være min favorit blandt alle de flotte roser, hvoraf der er flere, jeg ikke kender.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Arvensis splendens forelskede vi os pladask i på et åben-have besøg i Eges have i Ålborg. Så handlede det bare om at finde et sted, hvor den virkelig kunne boltre sig.

   Slet
 5. Hej Marie

  Alissar, Princess of Phoenicia er en soperlækker sag, med det flotte Hulthemia-øje er den jo også temmelig forskellig:)
  Godt billede!
  Burgundy Ice er min favorit blandt de andre - var det ikke den du havde en sport på?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Alissar blev jeg, så vidt jeg husker, inspireret til at anskaffe efter at have set den på din blog, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Jo, jeg prøvede at tage stiklinger af sporten, men det lykkedes desværre ikke. Jeg prøver nok igen i år, hvis sporten dukker op igen.

   Slet
 6. Arvensis splendens spiller også rigtig fint sammen med farven på muren.
  Jeg kan virkelig godt lide roser - bare jeg ikke skal passe dem - så tak for skønne billeder. (Jeg har én rose, så jeg kan godt forestille mig duften i din have!).

  SvarSlet

Tilføj en kommentar