Camellia


I tirsdags traf vi en hurtig beslutning og kørte vores krukkekamelier ud af drivhuset og op til stuehusets østgavl, hvor de plejer at stå sammen med den grønne bænk,  i håbet om, at kulden ville slippe sig tag og give plads til lunere vinde; men endnu er det ikke sket. Det generer dog ikke kamelierne. For dem var klimaet i drivhuset ved at være for lunt og indelukket. Den grønne bænk er yndlingssiddepladsen her om foråret, fordi man sidder trygt i læ for vinden  fra næsten alle verdenshjørner.

Min favoritkamelia er nok Hagoromo med de sartlyserøde blomster og mørke, skinnende blade. Sidste år i marts klippede jeg dens lange skud tilbage, og det viste sig at være en god beslutning.


Sådan så den ud sidste år før beskæringen.


Den tidligste og mest blomsterrige kamelia er Jury´s Yellow, hvor jeg allerede har fjernet en del visne blomster.


Den sidste hedder Nuncio´s Cameo. I år dannes dens blomster oven i busken, som derfor bedst fotograferes oppefra. Måske trænger den også til at få de længste grene klippet tilbage. Den enkelte blomst gennemløber en charmerende udvikling og ender fuldt udsprunget som en klassisk, geometrisk kameliablomst.


Kamelierne fylder godt i landskabet og har forvist Chief Joseph til en marginalposition. Den har ellers lyst godt op i den kolde tid, hvor blomster var en mangelvare.  Ligefrem et godt match til kamelierne vil jeg just ikke kalde den.

Til sidst har jeg samlet nogle småtterier. Den lyserøde blomst er scilla bifolia rosea, og krokussen har tilnavnet tricolor.

Kommentarer

  1. Hvor er dine camelliaer smukke! Jeg har ingen erfaring - som i slet ingen - med dem, men synes, det er så fascinerende med frodighed og blomstring på denne tid af året, hvor alt andet knap er kommet fra land. Frede/Aase

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Åse. Det er lige præcis grunden til, at vi gider have besværet med at flytte rundt på krukkerne.

      Slet
  2. Dine camellia er så flotte, og de likte nok beskjæringen du ga de ja. Symmetrien i blomstene er helt utrolig. Tenk at naturen kan skape sånne perfekte blomster 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, beskæringen viste sig at blive en succes. Det er virkelig helt forunderligt, så perfekte mønstre naturen kan skabe.

      Slet
  3. Sjovt nok har vi lige plantet den jeg købte sidst vi var af sted ud i et bed. Jeg tror også, at det er bedre for dem. Mine er ikke i blomst endnu, men det varer ikke længe. Den ene af dem jeg har skyder også nogle vældig lange skud, som jeg klipper, ellers bliver den for stor. Den plejer at blomstre i efteråret, men ikke sidste gang, så jeg håber, der kommer knopper i år.
    Det er så fint der ved bænken med en camelia på hver side af bænken. Jeg kan godt forstå, det er yndlingspladsen, for hold da op hvor det blæser altid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Her går der i hvert fald endnu en måned, før de kamelier, der står ude i haven, begynder at blomstre. Vi har også en efterårsblomstrende variant, men den blomstrer alligevel samtidig med de andre. Ja, blæsten er virkelig storslem.

      Slet
  4. Det ser helt surrealistisk (smukt) ud med så grønne og så blomstrende buske udendørs ved en bænk i DK her og nu. Det må være et vidunderligt sted at sidde. Dufter de mon også?
    Tak for gensynet med Chief Joseph - jeg er helt vild med det navn og den lille fyr.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis vi ikke havde drivhuset til at kickstarte blomstringen, ville vi også skulle kigge langt efter den. Jeg skal nok fortælle Chief Joseph, at han har en fan i Ebeltoft 😊

      Slet
  5. Camelier er så smukke. Men jeg har altid troedet de var ret sarte, dvs frostfølsomme. Og vi bor ret koldt. Så jeg har altid nøjes med at beundre dem hos andre.
    Din fine "Chef" er da ualmindelig sjov og sød. Den må da lyse gevaldig op i vinterkrukkerne.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Egentlig tror jeg ikke, at kamelier er vildt frostfølsomme, men de skal helst stå i læ, og så skal man undgå at placere dem sådan, at de får en masse morgensol om foråret, idet skiftet mellem sol og nattefrost kan ødelægge knopper og blomster. Ja, om vinteren er den lille fyr gul og iøjnefaldende, og om sommeren er den grøn og anonym.

      Slet
  6. Hej Marie

    Ja, på denne årstid er læ og sol ekstra påskønnet.
    Flotte billeder af småtterierne, den lille "tricolor" er egentlig superflot!

    Ha en dejlig weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, Karsten. Vejret er til den uvenlige side for øjeblikket. Krokusnavne vil ikke rigtig hænge fast i min hukommelse, men tricolor er så oplagt et navn, at det gør det.

      Slet
  7. Det ser meget eksotisk og frodigt ud ved den grønne bænk nu. Hvor er de dog dejlige dine Camelia! - Og så lige et par småtterier til sidst:) - Wow!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren, Ulla. Nu håber jeg på lunt påskevejr til at sidde på bænken.

      Slet
  8. Vackra kamelior och Hagoromo sätts på önskelistan. Jag har långa skott på några men ska vänta till sensommaren och ta några sticklingar tror jag. Men jag tycker mina sätter dåligt med knoppar. Göder du dina kamelior och i så fall med vad?

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Carina. Jeg håber, du får bedre held med stiklinger end mig, for jeg lykkes overhovedet ikke med dem. Når kamelierne er afblomstret, giver jeg dem et lag kompost og en håndfuld kogødning øverst i potten og gentager måske processen, når de bliver flyttet ind i drivhuset om efteråret. Det er efterhånden blevet min rutine.

      Slet
  9. Når jeg ser bildene av dine Kameia ute nå, er det bare å nyte. Ser da veldig tydelig hvor annerledes klima dere har. Her ville det ikke vært mulig.
    Håper dere kan nyte noen stunder på benken i påsken:-)
    Ha det godt/Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, forår og efterår er det så tydeligt, hvor forskellige vores klimaforhold er. Jeg håber bestemt også på lunt påskevejr.

      Slet
  10. Sikke et dejligt sted med den grønne bænk og de flotte kamelier. En rigtig god ide med et par i krukker i drivhuset, så du kan tyvstarte lidt i det tidlige forår. Kamelia er så smuk så smuk men småtterierne er nu også meget fine.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren, Sydney. Drivhusets forårskrukker kan godt konkurrere med sommerens lækre tomater i popularitet.

      Slet
  11. Den bænk gad jeg godt sidde på og nyde eftermiddagskaffen og de smukke kameliaer. Men den lille lyserøde scilla, skal nu ikke have mindreværdskomplekser, den er simpelthen bedårende.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna. Jeg holder selv meget af den lille lyserøde scilla, og det er så heldigt, at den sår sig selv en lille smule rundt omkring det sted, hvor løgene blev lagt. Jeg bliver nærmest lykkelig, når jeg finder en lille ny :-)

      Slet
  12. Hej Marie!
    Så vackra kamelior, är full av beundran för dem som lyckas hålla dessa växter vid liv och dessutom få dem att bli så vackra. Har inga gröna fingrar för krukväxter.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Marika. Krukkeplanter er nu heller ikke min spidskompetence; men camellia har jeg efterhånden fået et vist held med.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

Maj måneds kulde, gør laderne fulde

Påskeblomster til påske

Forventning og utålmodighed

Aprilblomstring