Herligt vejr


I skrivende stund kan jeg både høre og se, at det regner lystigt,  og i det fjerne er der en konstant rumlen af torden - lige det vejr, vi har længtes efter; men jeg vil vædde med, at meteorologerne i aften vil formulere det sådan,  at jyderne fik dårligt vejr i dag. Gad vide, hvilke kriterier de bruger for godt og dårligt vejr.


Dagens indlæg starter på gårdspladsen, som for tiden domineres af de blomstrende agapanthus. Oprindeligt samlede vi krukkerne i vandværksbedet midt i stenpikningen, men efterhånden er vi gået over til at lade de fleste stå op ad staldbygningen. På den modsatte side står der en stenbænk med to jerngryder med en pelargonie.


Da det var allertørrest,  plantede vi dette lille træ i skovhaven, og jeg har ikke tal på, hvor man kander vand jeg har slæbt om til det; men det har jeg fuldstændigt glemt, når jeg ser alle de lækre, nye blade, træet har udviklet. Det er en hjerteglød/ disanthus cercidifolius.


På de næste to billeder er det, hortensierne,  der dominerer. 


Her kommer to små løgplanter. Den første er høstblomme/ acis autumnalis. Vi har haft den i 9 år, og I løbet af de ni år har den flyttet sig selv fra spaltebedet til nogle piksten foran spaltebedet.

Den anden er et prydløg, allium carinatum pulchellum, og den er næsten lige så gammel i gårde. 
 


Roser: Rose de Recht har en usædvanligt stor genblomstring i år og har samtidig udviklet en masse friskt løv, og det samme har Pat Austin, som ellers har set miserabel ud efter den første blomstring.  Den lyserøde, franske rose er sådan set i gang med sin hovedblomstring. Jeg ved ikke,  om det var kulde eller tørke i foråret, der ødelagde dens første blomstring. 


la rose de Molinard

Genvalg til skæbnetræet/ clerodendrum, som blomstrer overdådigt og dufter lifligt. 

Foran bjælkehytten står børnebørnenes sandkasse, som er omdannet til et højbed. I år er den fyldt med lathyrus. Vi burde plukke en masse buketter for at holde liv i blomstringen,  men får det gjort for sjældent. 

PS: Regnmåleren siger 20mm.

Kommentarer

  1. Så heldig du er som får godt med regn nå. Det regner her også, men det er ikke mye. Så langt har vi kun 0,7 mm i hele dag 🤔
    Du får nye regnet så lenge det varer. Skjebnetreet ser nesten ut som en liten bonsai. Veldig fin form på treet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var ikke meget, Marit. Ja, så må man sige, at vi har været heldige. Skæbnetræet er meget bredt, synes jeg, så det skal sikkert klippes lidt ind til næste år.

      Slet
  2. Hej Marie!
    Vi har det varmt och torrt, delar av trädgården ser torr och tråkig ut. Så vackra hortensior, den blåa är mycket fin. De små lökblommorna är vackra, dem skall jag leta efter. Så trevligt med lökväxter på hösten eller sensommaren. Jag har också varit dålig på att plocka luktärter, tyvärr. Rosorna är både frodiga och vackra i full blom.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Igen engang har vi været heldige med at få en god portion regn, og det gør jo, at f.eks. hortensierne får en pæn blomstring, selvom flere af dem en overgang hang med bladene. Jeg synes netop også, at det er morsomt med lidt løgvækster uden for deres normale sæson. Hvis roserne har det godt, danner de nogle kæmpestore rødder, og det er sikkert årsagen til, at de kan se frodige ud, selvom de har haft det tørt.

      Slet
  3. Ja jeg er selvfølgelig også misundelig på jeres regn, vi har i skrivende stund ikke fået andet end et par dråber endnu, de har lovet 23 mm i morgen, det er ikke meget, når de startede med 67 mm. Vi har været på Fyn, det regnede, da vi kørte forbi Vejle, det stoppede hurtigt, i Odder kom der igen en byge. Jeg så, at Anne Marie skrev, at de havde fået 85 mm i dag.
    Jeg faldt for billedet af din franske rose, den er fin. Min Rose de Rescht har også været fantastisk i år, den har aldrig været pænere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg krydser fingre for, at regnen rammer Samsø i dag. 40-50 km sydpå omkring Holstebro havde de et regulært skybrud, og det er jo der i nærheden, at Anne Marie bor. Ja, det er en flot buket, den franske rose omsider viser.

      Slet
  4. Nej, jeg ved virkelig heller ikke om det udelukkende er 25 grader og høj sol der kan betegnes som godt vejr i meteorolog-kredse, men det det har undret mig mange gange. Jeg synes jo at godt vejr er skiftende, både for haven, naturen og mig:)
    Men så til dine dejlige billeder! I dag er det vores tur til regn, men slet ikke i de mængder vi var stillet i udsigt. Alligevel ved jeg hvor glad du var i går ved lyden af dryp-dryp, for her er det stadig i gang.
    Det må være dejligt at se det nye lille træ - hjerteglød (hvilket navn!) - tage på i vægt efter alt dit arbejde med vanding, og hortensierne er nok også glade for regnen. Høstblomme og Agapantus gør det godt i de stenbelagte miljøer, og i det hele taget er gårdspladsen så smuk med jeres krukker og indretninger. Den farve du har valgt på pelargonierne er jo helt perfekt opad huset!
    Sandkassen med ærteblomster der vælter ud til alle sider er en rigtig god idé, og skæbnetræet ser fantastisk ud midt i plænen. Trivsel over hele linjen!

    Dejlige billeder i sensommeren!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Høj sol dagen lang er nok deres idealvejr. Personligt gider jeg ikke længere grader over eller bare omkring de 25. Jeg håber virkeligt, at I får lige så god en portion regn som den, vi var så heldige at få. Bortset fra at en af længerne trænger til maling, synes jeg også selv godt om miljøet omkring gårdspladsen.

      Slet
  5. I'm so glad you got some rain! Bill and I were just in Amsterdam, and it was so dry. Unfortunately, it's dry here too in Oklahoma, but I'm hopeful for rain tomorrow. Your garden is beautiful. Here's to more water soon.~~Dee

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi Dee. Thank you, we are very pleased to have got a decent amount of rain. Our son lives in New york so we take an interest in the weather in the States, however Oklahoma is undoubtedly very different from New York.

      Slet
  6. Meteorologerne har ingen tanke for, at vi er nogle, der er meget tørstige efter regn. Jo højere temperaturer jo bedre er det i deres verden.
    Hjertegløden har utrolig smukke blade, så der er belønning for slæbet.
    Når jeg ser din Rose de Recht, fortryder jeg, at jeg i arrigskab over rust, stråleplet og alle mulige andre rosensygdomme gravede vores op for et par år siden.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tror jeg også er meteorologerne filosofi. Hjerteglød skulle også få flotte efterårsfarver, så det er jeg spændt på at se. De Recht er bestemt ingen skønhedsåbenbaring efter den første blomstring. Vi har heldigvis så meget plads, at det ikke kommer til at genere os.

      Slet
  7. Meteorologer, ba, de snakker om "risiko" for regn når alt i naturen gisper efter vand. Jeg tror ikke de har en pind forstand på hvad naturen skal bruge.
    Vi fik 17 mm lørdag morgen, det er da altid en begyndelse.
    Den lille hjerteglød passer til sit navn, nuser lille plante.
    Det er sjovt med små løgplanter på denne tid af året. Jeg havde osse en fin lyserød allium engang. Den kunne ikke li muldvarpen skød den op.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  8. Ja, det virker, som om naturen er en teoretisk størrelse for meteorologerne. Det lille træ nyder jeg specielt meget, fordi jeg fik den plantet på et helt tosset tidspunkt, og den alligevel trives mod alle odds. Hvis det ikke er rådyrene, så er det sneglene og muldvarpen😫 Haven er fuld af drama og farlige dyr.

    SvarSlet
  9. Ja det var godt nok skønt med lidt regn. Vi har været heldige, at få lidt hen over sommeren, ikke helt nok, men ok både til haven og de mange nye juletræer vi fik plantet i foråret. Hvor er den lille Acis køn, jeg har prøvet den flere gange, desværre uden held. Rode de Recht blomstrer også fint her anden gang, vi har ellers snakket om, at nu skulle den nok væk, men så kommer den med fine blomster og så er det svært at fjerne den. Skæbnetræet er så fint på denne tid.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene. Dejligt med en kommentar fra din hånd. Uha tørke og nyplantede grantræer lyder ellers ikke som en heldig kombination. Godt de klarer sig alligevel. Jeg har været heldig med at finde et plantested, hvor den lille acis trives. De Recht må siges at teste, hvor høj eller lav vores tolerancetærskel er.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

blomsteramok

En nødtvungen pause

Hvad er du for en fætter?

gårdspladsen og blomster hist og pist

Med en uge til sommertid