mandag den 16. april 2012

Mest træer

I dag har jeg prøvet at tage billeder af nogle af  havens træer, men synes de er utroligt vanskelige at få hold på med kameraet. Først skal vi dog lige hilse på jeffersonia dubia, som er en lille forårsperle. I nærbillede kan man rigtig se farvespillet i den lille plante.


Den vokser i en rodet gruppe sammen med en blå lærkespore, gul anemone og frøplanter af helleborus.
Jeg skulle egentlig rydde op i det hele, men kan ikke rigtig nænne det.


Denne gruppe botaniske tulipaner står i stenbedet og giver noget farve.


Det er som allerede nævnt svært for mig at tage billeder af træer, og i dag har jeg endda gjort mig umage. Dette lille ahorntræ er dog nogenlunde til at få overblik over.


Det er straks værre med stjernemagnoliaen.


Vores stewartia er ved at springe ud, og det specielle ved dens udspring er, at bladene har samme tilspidsede facon som de mange frøstande, der stadigvæk sidder på grenene.


På en anden haveblog i går var der et billede af en blomstrende bærmispel, og det er bestemt et fantastisk træ. Vi har 3 i skovhaven af den art, der hedder amelanchier laevis, og deres nye løv lige nu har et fantastisk blødt udtryk, som jeg ihærdigt har forsøgt at indfange med kameraet.

Kun en havenørd kan vist juble over denne lillebitte gevækst af en knop på det næste billede; men det er altså et af forårets højdepunkter, der lægges op til.


Det er nemlig glaucidium palmatum, og den er bare SÅ FED.3 kommentarer:

 1. Det er muligt, at det er svært at tage gode billeder af træer og buske, men sikke da nogle skønne specielle træer/buske du har i din have :-)

  Jeg er helt syg efter at få en stewartia i min nye have, og så viser du sådan et stort fint eksemplar :-)) Hvor gammel er det?
  Amelanchier står også på min laaange ønskeseddel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stewartiaen er i hvert fald 20 år gammel, måske endda 25. Hvor heldigt, at du nu har masser af plads til træer i din nye have.

   Slet
 2. Ja træer kan godt være svære at fotografere, det synes jeg også.
  Jeg har også Amelanchier, og jeg elsker det træ. Mit står netop nu med de dejlige halvt udsprungne blade.

  SvarSlet