bøgehækken

Vores gamle bøgehæk er en hovedaktør her i novemberhaven, og den forstår på snedig vis at luske sig med i baggrunden af billeder af  andre planter.

Fra spaltebedet en lille scabiose, blomster i kantlyng/ cassiope Muirhead og allium thunbergii Ozawa.
 


Denne krybende asters har det passende navn snow flurry = snedrys.

Mens jeg sidder og laver dette indlæg, kan jeg høre, hvordan det blæser op derude. Godt jeg fik taget et billede af ginkgo og tulipantræ med næsten alle deres blade.Kommentarer

 1. Hej Marie

  Ja, nu ryger der blade af! Bøgehækken er nok mere robust der end træerne. Stormen rusker op i det hele, og bare ingen kommer til skade, så er det jo godt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder grangiveligt som stormvejr lige nu, og du har helt ret i, at bøgehækken er bedre til at holde på bladene en træerne.

   Slet
 2. Så vakker farge på bøkehekken. Jeg har tre blodbøker, men de har mistet bladene for lenge siden. Håper det går bra i stormen hos dere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, farven er fin, og så holder den jo vinteren ud. Viplejer at slippe nådigt fra stormvejr, men det lyder voldsomt lige nu.

   Slet
 3. Her er det også godt i gang, men det er stjerneklart, så skyerne er i det mindste blæst væk. Dit tulipantræ er helt anderledes end mit, er det et søjletræ?
  Nu må vi håbe, at bladene er blæst det rigtige sted hen i morgen, der er nok ikke mange tilbage i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er der ikke stjerneklart, og det blæser kraftigt. Ja, vi mener bestemt, det er et søjletræ. Det bliver lidt spændende at se i morgen, hvor bladene er endt.

   Slet
 4. Bøgehække er altid en god baggrund for fotos af andre planter. Det giver ro på billedet.
  Jeg tror også det et søjletulipantræ.
  I dag har det lysnet på haven, da bladene er gået deres vej.
  Og nu er det helt stille (endnu) og solskin.
  Vores plantepakke bliver først sendt fra Sverige på tirsdag. jeg glæder mig som til juleaften.
  Hilsen
  og god søndag
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er helt stille, ja, solen skinner,og der er ingen skader sket, så søndagsstemningen er fin. Jeg glæder mig også til at se indholdet af pakken.

   Slet
 5. Hej Marie.Smukke billeder fra din have.Og bøgen smukke fatve har jeg jo i mit store db. bøgetræ
  Her blæste bladene også ned i en lind strøm i nat.
  Men blæsten var ikke så slem her hos os.
  havde jeg plads ville jeg gerne have det smukke tulipantræ du viser.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skete heller ikke slemme ting her pga blæsten, selvom det blæste kraftigt en overgang. Jeg kan godt forstå, du kan lide tulipantræet. Det bliver nu ret stort, selvom søjleformen kræver mindre plads end den mere udbredte form.

   Slet
 6. Den lilla ting der, er det en glasbær.....og er den så fin hvert år?

  SvarSlet
 7. Det er et par smukke træer du har på her til sidst, godt at du nåede at fotografere dem inden blæsten river bladene af;)
  Bøgehækken har sin bedste tid nu, den er utrolig smuk og glemt er sommertiden hvor lusene altid elsker bøgehækken højt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i dag har de næsten ingen blade tilbage. Bøgehækken er ikke generet af lusene; menS'ren siger, at han får dem i næsen, når han klipper hækken.

   Slet
 8. You really have two beautiful trees, the Ginkgo and the Liriodendron. The beech hedge is a real eyecatcher this time of year.

  SvarSlet
  Svar
  1. Today after the storm the two trees are much more anonymous having shed almost all their leaves. The beech hedge, however, is still quite an eyecatcher.

   Slet
 9. Der er stadig godt med farver her i november. Jeg vil også meget gerne have en glasbær, men mangler stadig at finde et sted at placere den...

  SvarSlet
  Svar
  1. Med årene bliver glasbær jo til en halvstor busk, så du har nok ret i, at det er klogt at tænke sig godt om mht placeringen.

   Slet
 10. Du har helt ret - det er på denne tid af året at hækkene pludselig kommer til syne og man først rigtigt opfatter hvor gode de er til at ramme ind og danne baggrund :-)
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet

Tilføj en kommentar