Næsten lukketid

Her kommer lidt billeder fra haven, selvom lyset ikke just arbejder med. Derude er VIBURNUM farreri 'December Dwarf' ved at springe ud. Den er en dværgform af kejserbusken og starter sin blomstring i november. Den er faktisk  køn, selvom det måske ikke fremgår af billedet, og det er hyggeligt med vinterblomstrende planter. Det betyder, at haven ikke kommer til at lukke helt ned.

Fioretta er tydeligvis ikke så langt i sin udvikling.

Den hvide peberbusk er også en af de planter, som sørger for blomstring om vinteren.
 
.
Leonardo da Vinci er den rose, der har leveret blomster i længst tid i år. Den er en stikling, nej 3 stiklinger, som jeg havde held med for nogle år siden.Ferdinand Pichard  og de sidste høstkrokus ser mere forhutlede ud.          

Jeg krøb i ly for en aggressiv regnbyge i drivhuset. Der blomstrer Freckles stadigvæk, og nerine trives også med at være undsluppet det våde vejr.


Sidste år boede oxalis versicolor også i drivhuset; men det medførte, at vi havde for lidt fornøjelse af den, så i år står den i bryggersvinduet - så husker jeg også at vande den.
Kommentarer

 1. Ja det er godt med lidt blomster om vinteren. Jeg har to kejserbuske, men det er de almindelige store, ellers er der vist ikke meget tilbage i blomst. Det er ikke altid nemt at huske at vande om vinteren, man skal også passe på ikke at vande for meget, så bryggersvinduet er nok et godt sted. Jeg har mit i pavillionen, der skal det ikke bruge ret meget vand, men frostfrit er det ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også en stor kejserbusk, som vi flyttede rundt med sidste efterår, og den blomstrer også så småt nu. Du har ret i, at det ikke er helt ligetil at ramme den rette dosis vand i den kolde tid.

   Slet
 2. Hej Marie.Ja!! det er da ikke så tosset at have noget kønt at se på om vinteren.
  Her synes jeg at haven ser rigtig trist ud her efter al sneen.Men er da lige gået i tænkeboks efter min stor opstammede forsytia er klippet ned til en ½ m.
  Din hvide peberbusk kunne godt friste mig.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi slap jo for sneen, og derfor ser haven ikke forfærdelig medtaget ud; men farverne er jo ovre det grådumsede. Jeg kan holde lidt øje med eventuelle frøplanter af den hvide peberbusk, hvis du er interesseret.

   Slet
  2. Hej igen.Det kan du da tro jeg er.Og sig til hvis der skulle dukke en lille frøplante. Jette

   Slet
 3. Hej Marie

  Ja, det er nok ved at være lukketid de fleste steder - imponerende dog hvad du har i blomst endnu og det som går igang nu - den bolsje stibede Oxalis gør mig altid i godt humør!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu står den på advents- og julehygge på de fleste blogs, men det er jeg bare ikke klar til endnu. Jeg har det lige sådan med den stribede oxalis.

   Slet
 4. Jeg købte en dværg udgave af kejserbusk hos Anne Marie, men den gik desværre ud for mig. Jeg vidste ikke, at der var flere lave udgaver. De må googles, for det er næsten ikke til at undvære en kejserbusk i vintertiden, men den almindelige blev gravet op, for den irriterede mig fordi den blev så voldsom. Ak, det er ikke altid nemt at være plante :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi ved jo, hvad vi vil have. Vores store kejserbusk blev også landsforvist til udkanten af haven, fordi den vokser så uhæmmet. Jeg tror, jeg købte den blomstrende dværgbusk hos Esveld i Holland.

   Slet

Tilføj en kommentar