novemberroser

Det virker næsten naturstridigt at fokusere på roser idenne tid,hvor efterårsløvet er så totalt dominerende i havebilledet. På den anden side er det interessant at registrere, hvordan roserne arter sig de forskellige år. Jeg har samlet dem i nogle collager for ikke at drukne i dem. Min favorit er sweet pretty i den sidste collage.

Abraham Darby, Augusta Luise, Ghislaine de Feligonde, Troika, Pat Austin, Eden rose.


Munstead Wood og Shakespeare 2000
Louise Odier, Geoff Hamilton, Evelyn, Leonardo da Vinci, Heritage,la rose des quatre vents.

Rhapsody in blue

 Sweet pretty, Sally Holmes, Mozart, en mystisk hvid blomst på Burgundy ice,Burgundy ice.

Et par løgplanter: de sidste blomster i colchicum water lily og nerine Marnie Rogerson.


Kommentarer

 1. Så mange aldrende skønheder :-) Min favorit er Eden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er lige præcis aldrende, men det har også en speciel charme.

   Slet
 2. Du har mere held med dine roser, af dem du viser er der kun Pat Austin som kan endnu men så har jeg jo andre, der blomstrer nu. Jeg overvejer Ghislaine de Filigonde til espalier, er det en god idé?

  SvarSlet
  Svar
  1. De samme roser kan nemt opføre sig forskelligt rundt omkring i haverne. Ja, jeg tror, den vil være fin til et espalier. Vi har valgt at plante vores eksemplar som en fritstående busk, hvilket helt bestemt medfører, at vi jævnligt skal beskære den kraftigt.

   Slet
 3. Jeg har en svaghed for Nerine, jeg synes at navnet er skønt og så var det en sjældenhed som blev dyrket på min læreplads i halvfjerdserne.. Har du den udendørs? Overvintrer den ude eller hvorledes?
  Og holdnuop hvor har du mange roser stadigvæk, de er smukke - jeg har det også lidt naturstridigt at se på roser nu, men egentlig er det jo noget pjat for det er der jo og har deres berettigelse også i november;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nerine er jeg begyndt at plante i krukker; for plantet udendørs holder de næsten kun en enkelt sæson. Ja, det er lidt pjat ikke at ville se på roser længere, for de bliver jo ved med at blomstre, indtil frosten kommer, og der er er sådan et hyggeligt præg af forfald over blomsterne.

   Slet
 4. Hej Marie

  Super fint med så mange roser i blomst nu i november - og flotte billeder!
  Og jeg forstår godt at du fremhæver "Sweet Pretty" lækker ren og enkel!
  Sjovt med din sport på "Burgundy Ice". Alle disse mange roser som Lilia Weatherly og Swanes nursery opdagede fra 1995 og frem, er jo selv alle sports af sports af en Kordes sag som hedder "iceberg" og er fra 1958 ser jeg.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, burgundy ice er en sport af den hvide iceberg, så sådan set reverterer den til den oprindelige farve, dog med et fint lillarosa skær.

   Slet
 5. Hej Marie. Tænk at vi kan have roser her i november. Dine er sørme flotte og du har mange. Gad vide hvorlænge de kan blive ved. Jeg kan ikke mindes, de har holdt så længe før. Jeg synes, vi skal nyde og dele alle de blomster, vi endnu har i haven. Det er en stor glæde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen tvivl om, at de skal nydes. Sidste var der enkelte blomster i starten af december - så heldige er vi jo ikke nødvendigvis i år.

   Slet
 6. Godaften Marie.Skønne collager af alle dine smukke roser.........................utroligt at have SÅ mange i blomst stadigvæk.
  Jeg har faktisk i dag købt to nye roser i vores lokale planteskole...................de gav 50%
  Og den ene er Burgundy Ice og den anden er Kronprincces Mary.
  Ja!! det gælder bare med at nyde dem alle.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Her lige før lukketid kan man godt være heldig at købe billige og samtidig udmærkede planter, og så har man noget nyt at gå og glæde sig til at se til næste år.

   Slet
 7. Roserne er skønne. Jeg kan godt forstå, at du har din favorit blandt den sidste collage. Der er noget særligt ved de helt enkle roser.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de enkle roser er charmerende; men de fyldte og lettere forpjuskede blomster passer nu også godt til efterårshaven.

   Slet
 8. Still so many roses in bloom, beautiful collages. Sweet Pretty is a gem, I have it in my garden too, but it has no flowers anymore.

  SvarSlet
  Svar
  1. We have been blessed with a period without rain, which has undoubtedly saved the lives of many rose flowers.

   Slet
 9. Vakre sene roser du har! Burgundy Ice er en sport av Schneewitchen, så den kan igjen sporte å få innslag av hvitt. Winchester Catedral er en sport av Mary Rose, og den kan også få innslag av rosa i det hvite. Ganske morsomt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sjovt med de roser, som kan finde på at vende tilbage til den oprindelige farve på en enkelt kvist.

   Slet
 10. Jeg er helt pjattet med dem alle !! :)

  SvarSlet
 11. Ett vackert collage men får nog erkänna att jag inget vet och kan om rosor men jag beundrar dem gärna i andras trädgårdar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan kan man sagtens have det med visse plantearter. Jeg er f.eks. ikke særlig god til iris og sommerblomster.

   Slet

Tilføj en kommentar