efterårssysler

Lørdag var vi til en hyggelig fødselsdagsfest og spiste og drak selvfølgelig alt for meget. Oven på sådan en omgang er det  herligt komme ud og få kalorierne brændt af gennem havearbejde, så det har vi gjort i går og i dag.

Et af projekterne har været at tilplante "rosenbuskettet" herunder.  Buskene er hentet rundt omkring i haven, og det er første gang, vi indretter et decideret rosenbed. Når alle blade er faldet ned, skal jorden dækkes med visne blade. Hvad der ellers skal bruges som bunddække, vil tiden vise. Den bedste idé, jeg er stødt på indtil videre, er at så forglemmigej.

Mine billeder er bestemt ikke noget særligt, men dog ok i betragtning af, at de er taget kl. 16.30 på denne gråvejrsdag. Uden et stativ ville det ikke have været muligt. Efter mange overvejelser har jeg investeret i et sådant, men tror nu ikke, jeg kommer til at bruge det vildt meget. Alligevel er der ingen tvivl om, at det er et nyttigt redskab især i den mørke tid. Jeg fandt en billig model, som bliver rost på tyske hjemmesider.

cobaea pringlei

aster schneekissen

Den lille trælupin versicolor er blevet meget større, end jeg havde regnet med; men jeg tør ikke beskære det af frygt for, at det vil gøre den sårbar over for vinterfugt og kulde.


Kommentarer

 1. Hvor ser din efterårshave hyggelig ud og hvor er det dejligt hver gang man når at få gjort lidt mere derude, inden vinteren for alvor banker på. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er herligt at kunne sætte flueben ved velafsluttede havejobs.

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige træer. Uden blade, men fine silhouetter.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Nina. Ja, træer kan have mange kvaliteter at byde på.

   Slet
 3. Ja det blev da gode billeder. Det var godt nok et billigt stativ, men jeg tror heller ikke, jeg ville komme til at bruge sådan et ret meget, det er for meget at slæbe rundt på det også.
  Gad vide om en versicolor er finere end dem jeg har, den ser fin ud. Mine har absolut ingen problemer med vinteren, men de er også meget mere busket end din fine sag er, det ser flot ud, at den sådan kravler hen af jorden.
  Jeg har kun geranier i mine rosenbede og ikke for mange, der er ikke meget andet i dem. Jeg synes ikke, det er til at styre, så hellere plante roserne tæt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg stiller stativet i bilgaragen, så er det nemt at få fat i. Versicolor skulle være en krybende trælupin, og det er den da også. Jeg har også haft et par stykker af de mere buskede; men her var de ikke glade for vinteren. Lave tæppestorkenæb kunne sikkert også se godt ud. Jeg vil ikke have noget, der bliver for kompakt.

   Slet
 4. Hej. Ja, vi er heldige, at vi kan komme ud i vores haver, også når vi skal have brugt noget energi. Det er flotte billeder du har taget og måske er det en god investering med et stativ for det er faktisk svært at tage billeder i delvis mørke. Mit kamera er længe om et billede og det er næsten umuligt at holde det helt stille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - med lang lukketid er det umuligt at holde kameraet tilstrækkeligt roligt. Mit stativ har kostet mig under300kr og er ok til mit brug, så det er jo ikke slemt

   Slet
 5. Hej Marie

  Ja, det var ikke meget at give for et stativ og hvis du bliver tilfreds er det jo rigtig godt!
  Selv bruger jeg jo temmelig ofte stativ:)
  Detaljerne på din Cobaea pringlei var nok ikke kommet så imponerende fint med hvis du havde håndholdt kameraet?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg må nok erkende, at et stativ er et udmærket hjælpemiddel; men hvad bliver det næste - en god blitz måske?? Det har du sikkert også.

   Slet
 6. Tillykke med stativet! Spændende med rosenbedet, jeg blev noget betaget af rosenbede da jeg så hvordan Fru Høneballe havde gjort.Den lille trælupin har noget smukt løv:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, stativet giver i hvert fald flere muligheder. Det er overvejende buskroser, vi har plantet, så de bliver temmelig store, ja det er de faktisk allerede.

   Slet
 7. Beautiful bare trees on first and third photo. I never use a tripod, too much fuss to carry around, I usually make photos of the garden in the morning when I come back from my walk with Snarf. Actually we have a good tripod, my husband uses it for photographing birds.
  I love a rosebed with shrub roses, can already imagine how it looks like in summer.
  Have a nice day!

  SvarSlet
  Svar
  1. It is so nice to get a comment from "down there". I don´t think I will becarrying the tripod around much either; but in the winter season with neither sun nor snow I am sure it can be very helpful.

   Slet
 8. Flotte stemningsbilder fra hagen. Det var vært gråvær her også i flere dager. Det er nesten så en får lyst til å bli i sengen, for en våkner omtrent ikke når det er sånn. Flott Cobaea!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, energien kommer ned på et lavpunkt i disse gråvejrsdage. Det er skønt, at cobaeaen nåede at springe ud.

   Slet
 9. Godaften Marie.Dejlige billeder af dine bede.Er vild med det første bed.
  Og måske skal jeg også have et stativ.................for det kan være svært at holde kameraet stille.
  Godaften Jette


  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du synes om bedet. Ind imellem er det virkelig svært at holde kameraet i ro.

   Slet
 10. Et stativ er en go ide, selv bruger jeg en trappestige en gang imellem...men helt klart et godt hjælpemiddel, håber du fik brændt de kalorier af...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, andre ting, man kan støtte sig til, kan godt erstatte stativet. Jo, tak, de fleste af kalorierne er vist forbrændt.

   Slet
 11. Hejsan Marie!

  Tack för kommentarerna på min blogg, så trevligt att få kontakt med en trädgårdentusiast från vårt södra grannland. Det ser så grönt och fint ut i din trädgård, sommaren dröjer sig kvar. Här är det höst även om vi inte fått någon riktig kyla ännu men det är den torraste höst jag någonsin upplevt.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din genvisit. Det er rigtig hyggeligt at dele haveglæden tværs over landegrænserne. Oktober har også været usædvanligt tør heromkring.

   Slet

Tilføj en kommentar