buer med kig

Bag det gamle staudebed vokser en bøgehæk med to buer.

Når man går ud i skovhaven gennem den øverste bue, møder man rhododendron luteum i efterårsfarver.


Når man går ind igen gennem den nederste bue, er det det gamle æbletræ, der kommer i fokus.

 Stjernemagnoliaen har stadigvæk de fleste af sine blade. Det varer lige til den første regulære omgang nattefrost - så lægger alle bladene sig i et tykt lag under træet.

Et kig mod nordøst

Bedet herunder er overvejende stedsegrønt, indtil påskeklokker og forårsløg springer ud.

Enkelte blomster bliver der ved med at dukke op hist og  her.

Sidste år blomstrede miscanthus sinensis morning light,men det kommer ikke til at ske i år.

Miscanthus sinensis adagio er et dværgelefantgræs og har endnu ikke udviklet lyse aks  lige som de store elefantgræsser.

Kommentarer

 1. Det er flot med buerne og kigget, det er fordelen ved en stor bøgehæk, kan jeg godt se. Den får jeg vist ikke Bent med på. Din luteum står smukt, min har ikke været så fin i efterårsløvet i år på grund af de grimme billetklip, hvor det halve af bladene er helt hullede. Det er trist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bøgehækken her er 23 år gammel, så der går jo også nogle år,før buerne virkelig tager sig ud, så jeg kan godt forstå det, hvis Bent ikke synes, det er der, hans energi skal bruges. Det er rigtig ærgerligt med de billetklip - jeg troede faktisk ikke, at de også kom i de løvfældende buske.

   Slet
 2. Hej Marie.Det var da nogle meget smukke billeder du viser i dag.Synes da ikke jeg har set de flotte buer før ?
  Og kan jo se at at du også viser græsser i dag...........de gør sig også godt lige nu hvor der ikke er så meget der blomstre,selv om du da lige har fundet lidt i haven.
  God søndag aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg har skam vist buerne før, men måske er det ved at være et stykke tid siden. Vi må bestemt ikke glemme græsserne her i november. Især belyst af solen har de meget at byde på, nu hvor blomsterne er på retur, som du skriver.

   Slet
 3. Ih, hvor er de smukke, de buer, Marie! Jeg elsker buer i haver ... Og den udsigt (eller hedder det "de udsigter"?) igennem buerne er da helt fortryllende. Jeg vil også have nogle buer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi synes, det er så hyggeligt at gå gennem buerne fra det ene haverum til det andet. De vil da også passe rigtig godt ind i miljøet omkring jeres nye sted.

   Slet
 4. Så flotte buer i bøkehekken! Og blomstringen fortsetter til tross for at vi nærmer oss desember... Ja, dette året har virkelig vært merkelig, synes jeg! Ha en fin novemberkveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, et virkelig specielt haveår har vi haft.

   Slet
 5. Hej Marie

  Alletiders at frosten ikke har gjort sit indtog endnu, men intet varer evigt - jeg så i prognoserne at vi får kuldegrader i ugens løb...
  Men vi må fornøjes over den frodige blomstring dette sene efterår har givet!

  Ha en dejlig aften
  Flotte buer -

  SvarSlet
  Svar
  1. Heromkring skal vi helt hen til mandag otte dage for at finde mulighed for kuldegrader. Skulle jeg selv vælge, ville jeg have foretrukket milde forårsgrader i stedet for en mild oktober. Vi har aldrig nogensinde haft så få æbler og pærer som i år.

   Slet
 6. Skønne billeder, og totalt lækre bure, som gør nysgerrig:-) glæder mig til vores hække gror op, så jeg ikke skal visualisere oplevelsen af at gå på opdagelse, eller intimiteten- nu kan jeg stå ved huset og se,næsten, alt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette. Forskellige haverum og stier giver en herlig variation i haveoplevelserne. Din egen have er jo allerede godt på vej.

   Slet
 7. Oj, så vackra bilder från senhösten. Gillar speciellt bilden där den gröna gräsmattan möter höstens eldiga färger.

  Du har en mycket vacker trädgård.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Det er så hyggeligt at dele haveglæden med andre.

   Slet
 8. Man bliver så glad, hver gang man kigger på din blog. Hvor er haven stadig smuk. Tænk at have så mange blomster i november måned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Marian. I dag mandag har jeg ikke været i haven for en gangs skyld; men jeg er spændt på, hvordan den ser ud i morgen.

   Slet

Tilføj en kommentar