overskyetDet er lidt af en udfordring at tage billeder i en novemberhave i overskyet vejr, men også ganske sjovt at jagte motiver. Især den lille, vejrbidte clematis versicolor og viornas frøstande synes jeg er smukke.
        
Nogle asters har takket af, mens andre som little carlow, turbinellus og prince er i fuld blomst og ser ud til at trives. Derimod ser det ikke ud til, at jindai når at springe ud. 


Astrantia Roma og tricyrtis/tudselilje virker med deres sarte farver mere skrøbelige. Blandt andre Claire Austin beskriver Roma som en af sine top fem stauder, hvilket jeg sagtens kan sætte mig ind i.


Hvad roserne angår, så bliver jeg mere og mere glad for buskroserne, fordi de altid blomstrer godt og er sunde planter. Blandt de andre er det Munstead Wood og  Leonardo da Vinci, som har gjort det allerbedst i år; men jeg har på fornemmelsen, at Sally Holmes bliver lige så god til næste år. 
Hvad selve blomsterne angår, så må jeg stå af, når der skal udnævnes favoritter.Santana herunder ville nok ikke decideret være en kandidat, men leverer alligevel mange perfekte blomster i den karakteristiske, varmt røde farve hele sæsonen.

Opførelsen af endnu flere vindmøller er et ganske hedt emne i Skive Kommune for tiden. Disse 9 møller ser vi, når vi kigger mod øst.Så tjekker vi altid lige, at nr. 2 fra ventre drejer rundt.


Kommentarer

 1. Fine billed, ja der er meget der stadig er i blomst i dette unaturlige milde efterår. Noget helt andet som jeg gerne vil spørge dig om, jeg faldt over et af dine tidligere blog indlæg hvor du skriver at du har anskaffet primula melanantha. Den er jeg også hoppet på og har lige modtaget 5 stk. Først efter bestillingen var sendt opdagede jeg at den nok er vanskelig at holde liv i. I et plante forum læste jeg endda at, if you enjoy killing plants then buy primula melanantha. Nu er mit spørgsmål, har du kunne få dine planter til at trives og hvordan ? Jeg tænker god dræn og ikke for meget vinter fugt eller hvad ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, hæ!! Så du er også faldet for melanantha - fra Kevock, måske? Nej, selvom jeg overvintrede den i drivhuset, klarede den det ikke, så jeg har ikke engang set den i blomst; men jeg tror bestemt, du har fat i det rigtige med dræn og ikke for meget fugt. Det glæder jeg mig til at høre mere om til foråret.

   Slet
 2. Ja det er sjovt at gå på jagt efter motiver på en gråvejrsdag, det bliver en sport. Der er jo mange, hvis vi ser godt efter. Du har da fanget en del i dag. Vi har haft sol og en hel del vind, har I ikke haft sol? Jeg kan godt forstå, at vindmøllerne er et hedt emne, sådan er det altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der kom lidt sol ud på eftermiddagen; men vi har også haft regnvejr. Det er jo fint med noget grøn energi; men jeg forstår godt, at folk er bange for at få vindmøllerne på for tæt hold. Både støj og lysglimt kan være voldsomt generende.

   Slet
 3. Hej Marie

  Det gik da rigtig godt med at få gode billeder - Og de småklokkede Clematis er jo favoritter! Jeg tjekkede lige op på dem og fandt denne super side:
  http://www.clematisviorna.info/
  Det er jo godt med mere vedvarende energi og jeg forstår at i har satset lidt på en af møllerne?
  Min eneste anke mod mange møller er vel at man kan høre dem, men måske de nyere er stille?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for linket - det glæder jeg mig til at kigge nærmere på. Vi har fået at vide, at Vestas møller larmer mere end dem, Siemens producerer; men dem jeg viser i dag, kan vi nu overhovedet ikke høre.

   Slet
 4. Vi andre når slet ikke ud i haven med cameraet i hverdagene - sådan er november... Santana er nu en fin rose, selvom den er rød, det kan den jo ikke gøre for, vel?
  Vindmøller må vi altså have - det er da vejen frem - og I har så endda investeret...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, der er vi pensionister heldige, alså at vi kan opleve dagslyset her i november. Jeg er ikke rødforskrækket - synes tværtimod, det er en livsbekræftende farve. Jo, vindmøller er da da ok, men de må ikke genere naboerne.

   Slet
 5. Det er godt nok nogle flotte billeder du har taget, den Astrantia er da bare vidunderlig. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Tina. Jeg er også vild med stjerneskærmen.

   Slet
 6. Hej Marie.Vi er vist flere der leder efter motiver til bloggen......................men det lykkes som regel.
  Og dagen billeder er da de sjove frøstande og din smukke Astrantia.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Jette. Motiver er der jo masser af, men sommetider er man nok nødt til at tænke ud af boksen.

   Slet
 7. Vakre clematis frøstander/ clematis! Vindmøller er noe jeg forbinder med Danmark ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Danmark går lidt amok med vindmøller.

   Slet

Tilføj en kommentar