helleborus

Kameraet kom med på en hurtig og kold tur rundt for at se, hvor langt fremme påskeklokkerne er på denne nytårsdag. Det kom der dette resultat ud af. De fleste af dem stammer fra en periode, hvor jeg havde et flip med at så hjemmeavlede frø, så de varierer meget i størrelse og farver, men alligevel er de nogle dejlige forårsbebudere.


Kommentarer

 1. Dejlige forårsbebudere. Jeg tror at jeg skal ud og tjekke mine påskeklokker i morgen.

  Godt nytår :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det skønt :-)
  Jeg har kun et par enkelte hvide juleroser (som desværre ikke er nær så langt fremme), men jeg kunne nu godt ønske mig en masse forskellige - der er så mange fine :-)

  SvarSlet
 3. Faktisk synes jeg, at de hvide er sværeste at få til at trives, i nvert fald hvis det drejer sig om julerosen, helleborus niger. Påskeklokkerne er lette at dyrke i vores lerjord. De vil bare gerne have noget kalk hvert år, og hvis man sår frøene, når de er modne midt om sommeren, spirer de meget hurtigt.

  SvarSlet
 4. En smuk kavalkade af helleborus. Nu har jeg været ude og flytte blade, og kan se, at mine også er pænt langt fremme. Det er en skøn blomst, men jeg har nu aldrig prøvet at så frøene selv. Jeg har ikke problemer med niger'eren men vi har også en fuldfed muldjord og det er nok derfor. Til gengæld er der jo andet, som så ikke lykkes hos mig. Timian bl.a. skal jeg hvert år ud og købe mig til.
  Spændende at se, hvor forskelligt de falder ud.

  SvarSlet
 5. Hej, Bente, sådan er vores jord også. F.eks. er vi nødt til at "jordforringe" kraftigt for at få lavendler til at trives.
  Tror du i øvrigt ikke, at det at være blogger skærper vores blik for, hvad der sker i haven også i den kolde tid?

  SvarSlet
 6. Jo det tror jeg helt bestemt. Jeg synes også det er sjovt at se, hvor forskellige vi er. Mine lavendler står på en høj, så vandet løber fra, måske en af grunden til at de stortrives? De blomstrer meget fint...også i fuldfed jord.

  SvarSlet

Send en kommentar